5 snabba

  1. Böj på benen, allt är tillåtet för att få en bild med DET i sig. Strunt i vad andra tycker och tänker, en professionell fotograf står aldrig rakt upp och ned när han tar sina bilder.

  2. Fokus på något nära eller långt bort? Vad är det som lockar i bilden, vilket objekt drar till sig mest blickar? Försök och fota i ögonhöjd om du fotar djur.
  3. Ett jämt ljus men inga skarpa skuggor ger bilderna mer liv och de blir lättare att konvertera om till Svartvitt.

  4. Kompositionen är oftast väldigt viktig, försök att se bilden i tre olika delar, tre vertikala och tre horisontella. Och där någon av dessa linjer möts kallas det gyllene snittet, oftast i det krysset längst ut i bilden.

  5. Närbilder är väldigt intressanta, om man tänker på tredjedelsreglen så blir det oftast väldigt snygga bilder, men man får inte glömma bort närgränsen på sin kamera som bestämmer hur nära/långt bort du kan stå. Om man inte har råd med ett macro objektiv kan man antinge ta och köpa närbildsfilter eller ta ett telezoom och zomma!


Sitter inte på min egna dator så det finns inte så många nya att välja mellan, blir säkert fler under denna 5 veckors period jag är på praktiken! Angående tipsen har ni säkert hört det mesta men alltid bra med en påminnelse;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Info

Fotograf i Dalarna
I denna blogg är det en blandning mellan både fotosnack och vardagsbabbel från
en liten glad tjej som planerar en massa och hoppas på det bästa inför framtiden. Går sista året på gymnasiet och läser på medieprogrammet på NTI i Falun.