FEI WC Kür final

Är något jag verkligen skulle vilja fota eftersom jag är en liten dressyrnörd hahaha i vissa fall. Patrik Kittels ritt var helt magisk, han förtjänade en bättre placering men det är så det kan bli ibland. Scandic var sjukt otroligt fin idag, såg nästan ut som Patrik bara tänkte så gjorde Scandic det han skulle.

Hans form är också inte så kort som många andras och det gillas skarpt! Om man kollar på hur Parzival går så ser det enligt mig personligen bättre ut med en mer välv hals än en kort hög, någon mer som tycker som jag?
I alla fall, nästa år ska jag till Göteborg och förhoppningsvis har jag fått ihop lite pengar så jag kan vara där alla tre dagar så vi får hoppas på att jag kommer in i Göteborg, flyttar ner dit och får ett litet extra jobb bredvid skolan så blir allt super!

Nej nu kallar sängen och huvudet snurrar, ha det bra!:)

En av dagens bättre bilder, fler finns på facebook:)

Nu kör vi!

Äta massa gott grillkött innan konserten, cider och taggar med musik. Dagen blev helt okej än så länge, stack upp till Linnea en sväng och planerade lite pizzaätande imorgon och vi kanske ska "dricka" lite nästa helg, ahaha.
Gissa vem som kommer dö! Nejdå, jag kommer nog få ont i magen för att det brukar hända lite roliga saker när denna lilla person får i sig lite öl, och nu avslutade jag det...

Hon ska väl inte bry sig direkt, alla brukar ju bli som de blir när de är fulla eller hur? Nej men jag ska äta nu, sen konsert sen blir det bara mys med familj gissar jag, bilder från Kompiscupen kommer senare ikväll;)

Bjuder väl på denna nu när jag fyller år...

Min dag idag:D

Hhihihi, nu börjar jag bli gammal! Fyller nämligen år som sagt, dagen började med huvudvärk men det släppte nu efter ha varit ute vid ridskolan sen halv 10 tills nu.

Blev en hel del kort kan jag säga, mina få men väldigt bra presenter får ni se på bild senare, nu ska vi äta alldeles strax, sen fika, men ingen verkar komma så de blir väl familjen då och jag, ehehe...
Nej nu ska vi inte vara sånn, även om det inte är något speciellt att fylla år längre enligt mig...börjar låta gammal!
Hoppas i alla fall ni andra inte tänker däcka i en buske eller liknande ikväll/natt, men att ni får sen superkväll:D

Oväntade problem...

Dök precis upp, det är tydligen redan en från Equipe som ska till Heby nästa helg, men inte bokat sig på Equipes sida så nu har jag skickat mail och frågat om han kommer som ponnypappa eller fotograf. Det känns lite taskigt att ta och komma dit när han redan hade bestämt utan att jag visste det.

Så antagligen blir det inget Heby, jag som verkligen hade sett fram emot att göra första arbetet för equipe, men vi får se vad som händer. Kanske får skita i den då... Nej nu ska jag sova så jag orkar med morgondagen, tjingeling:)

Dagen kan summeras som...

Helt okej, min lilla downperiod innan kvällsmaten försvann allt med att maten kom in i magen, great! Jag bjuder på fika imorgon, och jag säger det aldrig men jag blir gammal(fyller) år imorgon så de som känner mig får väl kika förbi, de lär bli Sara och Linnea bara men ahaha, jag överlever.

Var i alla fall ut på en lång skön rätt rask promenad i skogen, upp och ner bar det, skönt som bara den och jag blev inte överfallen av någon läskig gubbe eller galet djur haha. Och nu har jag varit duktig och hoppat hopprep ca. 15-20 minuter, ett litet intervall pass eftersom jag ännu inte direkt har den kondisen för att orka hoppa så länge i streck...fast jag tror man behöver va väldigt vältränad för det eller?

Självporträtten på mig själv till equipe blev helt okej, men minns inte riktigt hur man gjorde en liten sak men aja de va desamma, gör på det enkla sättet. Men det känns att jag har promenerat i hyfsat rask takt upp och ner i skogen i snart en vecka, lite tar det i alla fall, om jag fortsätter så är jag "fit for fight" för stundenten haha!
Nej men jag ska i alla fall ner i vikten, som jag har sagt säkert för många gånger, mycket snack och inte vettigt gjort, och usch problem problem radar upp sig just nu dessutom.


Erkänn att ni diggar min klasströja och trycker har superduktiga Sofia gjort, allt cred till henne!:D

Lite ynklig

Känner mig för stunden rätt liten, jag är trött, hungrig och tja allmänt opepp. Jag får inte tag på personen jag behöver få tag på, min födelsedag lär bli allt annat än rolig och...jag kommer inte göra något alls på självaste valborg, hur tråkigt liv kan man ha?!

Ska visserligen fota lite imorgon, men ska man inte ha roligt när man fyller år? Jag lär inte få ha roligt imorgon, eller det beror väl helt på mig själv! Usch just nu låter jag mest min negativa sida gå ut över alla känns det som, jag tänker deppiga tankar, tänker att ingen vill vara med mig bara för jag har så svårt att prata med folk..

Hatar när de blir såhär, kanske borde skaffa mig en häst och spendera mina dagar hos så slipper jag tänker för mycket, men min negativa sida är här när jag inte sover som jag ska, så om jag BARA kan få sova inatt så blir jag nog lite gladare imorgon.

Nu är i alla fall maten klar, sen blir det att slappa lite sen kanske hoppa lite hopprep och plugga matte:)

Ojoj, hur blev de såhär mån tro?

Lite småjobbiga sömnproblem som har resulterat i huvudvärk och gjort att min tinitus har gjort att det dånat och haft sig i både öron och huvud.
Kort sagt så har jag försökt hållt mig från datorn helt enkelt, men nu är jag tillbaks, fast borde inte vara tillbaks för jag har matte som behövs pluggas på osv.

Annars så vill jag få lite studiebidrag och lite födelsedagspengar så jag får råd att åka och köpa mig en studentkläning! Måste hitta en snart, börjar bli lite panik..
Och jag tror inte jag ska på balen, ingen och gå med men det händer ju bara en gång i livet men...vet inte hur mycket det kostar, vill veta!

Imorgon ska jag filma/fota kompiscupen i dressyr, sen fika, sen konsert och sen...ja vad händer sen?
Ingen att va med på själv valborg, vad är de här?! Brukar vara med någon även om jag inte är någon som festar och går ut men aja, vi får se vad som händer. Tog lite självporträtt precis också till Equipe, ska välja ut en bild sen finns jag där, på equipe.nu;)


Kanadagäss


Nikon D7000 NIKKOR AF-S 55-200mm f/4-5.6

Go kvällér

Tjoflöjt eller något. Sitter här och ska välja ut lite nya bilder till hemsidan/portfolion. Imorgon kanske jag sticker och rider, tar lite kort och bara va. Eller så ska jag plugga matte och lite annat konstigt..Säger vi men alla som känner mig vet att det inte blir av.

Positiv som alltid haha, nej men jag känner mig helt okej mentalt för stunden även om hunden skrämde livet ur mig igår och började flämta som tusan fast hon precis hade sovit, läskigt! Men hon fick antagligen lite feber efter alla dopp i sjön igår för idag var hon lika pigg som alltid förutom att hon ser spöken överallt men det gör hundar alltid någon gång så inget att oroa sig för!

Hur som helst jag vill bara påpeka att ni är Dåliga på att kommentera, jag ser trots allt hur många som kommer in och någon borde ju kommentera tycker jag. Det höjer trots allt en som person även för oss som inte bloggar för att blli kända...Så någon lite kommentar någon dag kan man väl få önska sig eller?

Nej nu ska jag ta och välja ut alla bilder sen blir det sängen:)

"Datorfri" helg

Känns nästan så, har inte direkt suttit mer än högst 3 timmar tror jag varje dag, väldigt skönt, om inte så har jag mest bara kollat på film och redigerat bilder.

Har även funderat på ett litet projekt, vad får ni veta sen, men det har med en bloggtävling att göra.
Funderar även själv på att sätta upp lite olika mål för att jag ska orka hålla igång utan att tappa motivationen och bli bekväm, kan väl säga att det är ett projekt att få bort min bekvämhet, haha.

Något jag däremot inte behöver mer motivation till är att fota, gosh, så mycket som jag vill fota och prova att fokusera manuellt på rörande föremål går lite som det går, började lite smått att öva på det ihelgen, det är en av anledningarna till att jag inte har fått jättemånga bilder från påskäggshoppningen i fredags haha. Lite fail men det är svårt att fokusera på hästar, det går rätt fort ibland haha.

Nu skulle jag dessutom ha tränat dressyr men det blev inställt, tänker inte gå in på fler detaljer men tja, är väldigt besviken minst sagt! Som tröst kodade jag om min fotohemsida, www.lisjostrand.webb.se.
Blev rätt okej, nästan alla portfoliobilder ska bytas ut men det blir ikväll.

Dags i alla fall att mata hunden sen motionera mig själv och hunden:)


Ut bär det

Ja, inte vill jag sitta inne men tänkte slänga in ett inlägg och säga att jag lever och kvällen igår blev mysig, fast det kändes som vi åt hela tiden haha.
Har också hunnit fått ett x-antal myggbett under natten, roligt värre...inte! Idag ska jag städa åt ninerna, gå på promenad, sola och redigera bilder när mörkret fallet.
Hoppas ni läser det här ikväll för det betyder att alla varit duktiga och varit ute i solen:D

Någon mer än jag som blir glad av den här bilden?:)

Obs....

Tiden går och allt. Jag tänker inte be om ursäkt, det känns som jag inte har någon anledning till att säga förlåt att jag inte har bloggat. Låter lite själviskt men hallå, det är påsk, ska man verkligen spendera påsken framför datorn då?

Jag har i alla fall fotat hästar lite smått och gjort klart historian, kollat på tv:e med familjen och bara varit, rätt skönt.
Idag bär det av till Linghed och träffa släkten, roligt roligt.
Kameran följer självklart med och premier att fota släkten med nya kameran haha.
Blir väl där tills kvällen någon gång, kanske snor mosters dator och bloggar men gissar att det inte blir av.

Li peppar i alla fall inför Heby och alla Säter tävlingar som hon ska fota och hon måste dessutom leta sommarjobb igen! De kunde inte ta emot mig i sommar på de två olika grafiker byråerna men så kan de va.
Sista skoldagen, riktiga med lektioner har blivit avklarad, helt sjukt enligt mig! Har bara studenten veckan kvar med alla tokigheter och själva studenten! Sen är det finito, slut, över och allt vad man kan komma på.

Det var väl allt för nu, kanske kommer ett tidsinlägg med lite hästbilder senare under dagen:)

I think my future is a little bit brighter for the moment

Ah minst sagt, fick svar från en grafisk byrå angående sommarjobb och det var bara positivt rakt igenom mailet. Det värmde rätt skönt och en tung sten lättade från mitt hjärta och axlar.

Ska svara på mailet imorgon för just nu är jag egentligen "upptagen" med min historia hem tenta om historiska epoker, men var tvungen att kika in på mailen när jag ändå var inne på google och sökte och vips så hittar man ett sånt här underbart mail. Om vi säger såhär, personen ville gärna fortsätta hålla kontakten med mig så tja, hihi är alldeles pirrig i hela kroppen fast jag är SÅHÄR sjukt trött!

Har även ett annat ställe som ville att jag skulle ringa om sommarjobb, även det en grafisk byrå, gissa om att det känns väldigt bra! Men nu kan jag inte skriva mer, ska få klart den här sista delen av frågan och sen lägga mig.
Planerar att göra sista frågan imorgon och skicka in den under eftermiddagen:)


I am almost here

Jag har ingen inspration att blogga just nu, kanske senare ikväll annars får ni klara er tills imorgon då jag antagligen kommer ta lite påskkort på saker och ting. Byebye:)

Press och ångest går hand i hand eller?

Känns som man har en del press på sig ja, föräldrar som tjatar, inlämningar som ska vara klara om två dagar och en matte som ska kompletteras. Jag får be så mycket om ursäkt för att bloggen mest handlar om detta, men behöver skriva av mig!

Men som rubriken säger, det är något jag tror på. Pressen att prestera mer än sitt bästa förvandlas till ångest när man inte orkar men känner att andra har sånna höga förväntningar på en. Det är nog så många går in i väggen, sorgligt men det ligger nog en del sanning i det enligt mig. Visserligen har jag ingen direkt ångest bara dåligt samvete än så länge och som tur är så hinner jag klart med allt som ska vara klart tills på fredag.

Fast tja, jag borde ta tag i saker och ting, borde plugga historia istället för att sitta här och blogga, men jag har varit onödigt trött så att säga idag, men har i alla fall fått klart min projektrapport nu, den ska skickas in för andra gången för koll och visserligen behöver den inte vara klar till 100% tills lovet, man får skriva på den även efter apu:n börjar men det optimala är att man är färdig innan. Förhoppningsvis så duger den den här gången så har jag den ur världen, men man vet aldrig, hoppas kan man alltid göra och det är något jag oftast gör, men resultatet brukar inte alltid bli som jag vill...

Nu ska jag i alla fall skicka iväg en sommarjobbsansökan till en grafiker byrå i Borlänge, får se om man kan få något svar. Hade varit great, vill verkligen ha ett sommarjobb och tror om jag bara lär kroppen att lägga sig runt 10 kommer jag bli mycket piggare, orka mer och slippa pressen och ångesten som hör ihop med att jag inte sover tillräckligt och genom det inte orkar hålla emot pressen som smyger sig fram.

Har även tre ställen till som det ska sökas sommarjobb på, eller snarare fyra, bättre med för många än inga alls enligt mig, känns nog bättre att kunna tacka nej till ett och tacka ja till något man vill jobba med. Det är mina tankar, har visserligen inte precis vantrivs, men roligt att söka på lite andra ställen. Men sökte på det stället jag var förra sommaren men de hade lite knappert med pengarna så de tyckte jag skulle söka på andra ställen så skulle jag få något ströjobb någon gång om det passar.

Något mer som jag var duktigt och gjorde var att jag hittade tre stycken t-shirtar för 139kr! Det var ta 3 betala för 2 och barnstorlekar var det så lite lagomt billigt, kom hem med en vit, turkos och svart t-shirt, nice! Nu fattas bara studentklänning och lite nya sommarkläder, jeans får jag köpa till hösten då jag förhoppningsvis har jobbat ihop lite pengar! Fast om man känner mig rätt kommer jag inte kunna hålla mig och köper nya byxor ändå, haha.
Nej nu ska jag plugga lite historia om det går, är egentligen så trött så vet inte om jag får några vettiga svar på den här hemtentan, har ingen lust att göra om den!


Bara för att jag tycker ljuset blev super på den här bilden...

Projektrapporter + lite css snack

Is the shit or something. Herregud vad pilligt och detaljerat det ska vara då.
Antingen är det en mening eller ett helt stycke som man får för sig att ändra på grund av någon liten kommentar från läraren så ploppar det upp massa annat man vill få ner men inte vet hur man ska formulera sig.

Vet inte hur jag ska få allt att låta bra, tack vare att jag har haft svårt att uttrycka mig bland andra människor har det satt sig lite på mitt skrivande också, kan inte riktigt uttrycka mig på rätt sätt, men jag är ändå SÅHÄR mycket bättre att uttrycka mig skriftligt och förklara saker på datorn.
Kan ju ta och visa vad jag har gjort gör slags exempel som nog passar in här.



Css-koder

Skrivs i olika mallar, som t.ex. designmallen. I den ska det stå vilken bredd de olika textrutorna ska ha, vilken färg, typsnitt, textstorlek osv. Man kanske även vill ha olika slags rubriker.

Då skriver man även det om man vill i designmallen, inget måste, man kan dela upp koderna så mycket man vill i hur många mallar som helst. Men för att de ska fungera så behöver man länka dessa mallar till själva hemsidan som sparas som ”start.html”.

Oftast brukar man skriva själva designen av menyn i en egen mall, som oftast döps till just menymall.css och där i skriver man med vilka färger länkarna ska ha när den är oanvänd, använd och hur den ska se ut när man bara har pilen över själva länken.

Exempel 1:

#meny a:link{color: #ffffff; font-family: tw cen mt;}

#meny a:visited{color: #d8d8d8; font-family: tw cen mt;}

#meny a:hover{color: #ffffff; font-family: tw cen mt;}

Ordlista

A:link = Bestämmer original färgen på länken.

A:visited = Vilken färg länken har när man har tryckt på den.

A:hover = Vad man vill ha för färg på länken när man har pilen över.

Exempel 2:

#centrering {width: 840px; margin-right: auto; margin-left: auto;}

#header { float: left; width: 800px; padding: 15px; background-image: url(header.jpg); margin-bottom: -25px;}

#kolumn1 {float: left; width: 800px; padding: 15px; text-align: justify; background-color: #b70000; height: 30px;}

#kolumn2 {float: left; width: 500px; padding: 15px; text-align: justify; background-color: #8a8a8a; height: 500px;}

#kolumn4 {float: left; width: 800px; padding: 15px; text-align: justify; background-color: #8a8a8a; height: 450px;}

#kolumn3 {float: left; width: 269px; padding: 15px; text-align: justify; background-color: #8a8a8a; height: 500px;}

Ordlista

#centrering = Gör så att själva hemsidan hamnar i mitten.

#Kolumn1 = En av textrutorna, 800px bred och jag valde att ha en fast höjd på boxen, 30px.

Det är i denna box som jag har placerat min meny i.

Padding = Vilket avstånd från texten kanterna ska vara.

Text-align = Bestämmer om texten ska vara, vänsterställd/högerställd/centrerad eller justerad.

Margin  = Bestämmer om det ska vara ett mellanrum mellan olika textrutor, mellan själva menyn och headern.


För nya läsare så var mitt projekt att göra en fotohemsida och det slutade med att jag gjorde min egna hemsida som hästfotograf. Med lite strul så blev jag själv, men det berodde bara på mig, ett val jag valde själv.

Nu måste jag försöka bli klar med denna rapport, kommer någon litet mer inlägg senare ikväll:)


The life is a circle of many complicated thing

Sitter här i skolan igen, har precis haft en halv timmes lektion och nu är den slut. Över en timme kvar tills vi får gå och äta lunch. Komplicerade saker, varför blir det såhär galet, måste lära mig att äta frukost tidigt på morgonen, eller rättare sagt gå upp i tid, men som alltid orkar man inte det så morgontrött som man är.

Kvar är dessutom bara grafen, wihihi...eller något, längtar som fan till...ja vad är det jag längtar till?
Har ingen aning, visst det ska bli NICE att fota hästtävlingar för Equipe men annars. Jag har ingen inkomst, tar studenten i sommar, har fortfarnade inte hitta sommarjobb, och det är egentligen så mycket jag vill kunna göra men pengar...vad är det?

Visserligen får jag tillbaka skatten vid midsommar, men kan inte överleva hela sommaren på 3000:- direkt.
Tänk om man bara hade kontakter, kontaker som kunde hjälpa en med sommarjobb, fan vad enkelt allt hade varit.
Men var men efterbliven i början av livet och inte kunde prata med folk så är det så...FAN!
Det är så jäkla mycket man har ångrat i livet, varför kan jag bara inte ta kontakt med människor, liksom bara prata på om allt och inget bara för att höras och för att andra ska lägga märke till en.

Det är väl en sak jag verkligen vill kunna, bara kunna prata rakt ut med främande människor, alltså kunna ta första steget kanske man ska säga? Jag vet inte riktigt men förhoppningsvis ska det ändras på..!
Livet är verkligen bara ett enda stort kompliceras grej! Finns egentligen ingen logik, eller jo annars hade vi inte säkert inte överlevt och kommit på alla uppfinningar, men ni förstår poängen.

Just nu består i alla fall livet mest av ångest över kommande liv, vi studentar avslutar just en väldigt viktigt del av livet, nu börjar nästa, tänk vad tiden försvinner fort generellt. Visst vi klagar på att tiden går långsamt ibland men generellt mår nog många väldigt bra och när vi mår bra och har roligt så går tiden bara ännu fortare.
Ibland önskar man verkligen att tiden bara kunde sakta ner, bara för ett litet tag så man hann med allt man ville.

Såhär känns det i alla fall för mig, en del av mina känslor, upplevelser och allt, och känns som detta inlägg blev långt, men hoppas ni förstod mina poänger osv.


Peppar inför...

Utomhussäsongen, påbörjade precis ett samarbete med Equipe.nu, ska bli så sjukt roligt och se om man kan bli bokad eller något, haha. Bokade mig själv till Södra Dalarnas Ryttarförenings regionala ponnyhoppning den 7e maj och innan det ska jag fota lite på klubben och kanske i Säter.

Det är massa tävlingar i Säter som jag ska på, massa kompletteringar i skolan som ska göra och praktike ska klaras av och sen, huckspuck så tar man studenten! För 2 år sedan ville jag inget hellre än sluta skolan, men nu känns det inte lika roligt, mitt slappa liv med 2 månaders sommarlov tar slut, ingen "gratis" inkomst i form av CSN bidraget.
Hur ska jag överleva?

Aja, ska se om jag ska ta och skaffa sommarjobb, längta tills lönen kommer och hoppas på att man ska klara av att ta körkortet i sommar och ta den där hemska fighten med Försäkringskassan!
Ni hör, jag behöver verkligen peppa mig själv för att orka med allt och så går jag och är nervös över om jag kommer in på Yrkeshögskolan i Göteborg!

Edit: Jahaja, jag trök på publisera men icke så nicke, ibland blir man allt trött på blogg.se!
Försöker igen då, kommer mer inlägg förhoppningsvis idag om allt funkar som det ska.


Åh yes...(ironi)

Sitter och pluggar matte, fan att man måste kunna hela kursen bara för att man ska komplettera för att man inte kunde en del i boken, fan! Oj vilket fint språk jag använder, men detta är inget roligt.

Det jobbiga är att mamma inte förstår varför jag inte orkade med matte, hur kul är det?
Älskar förstående föräldrar...not...erhm...Negativ eller vad?
Okej, ska inte vara såhär, har bestämt mig att jag ska klara matten, på riktigt nu, har bara haft lite halvtaskig inställning, men nu SKA det pluggas matte!

Kanske får lite mer energi så fort som maten är klar och man får äta och ta en till paus, sitter ju och bloggar ehehe.
Nej men skämt å sidor, jag ska göra ett sista ryck nu sista dagarna så blir allt bra.
Får undanvara den första APU dagen och en av de sista så ska jag väl tusan klara MatteB?!

Aja, hur som helst, nu verkar maten vara klar, så ska sticka iväg, tjingeling:)

Skärpedjup

Långt skärpedjup - kort skärpedjup, Stort bländartal - litet bländartal.
Jag har fortfarande lite problem med denna grekiska när jag är lite småstressad eller trött.
Men det är något som kommer efterhand, det handlar bara om att öva!

Skärpedjup är hur mycket i bilden som är skarpt, långt skärpedjup används till landskapsbilder medan kort används när man fotar macro eller porträtt då man bara vill ha objektet i fokus.

Landskap: Långt skärpedjup/Litet bländartal (f/8)            Macro(Närbild): Kort skärpedjup/Stort bländartal (f/2.2)

På alla systemkameror kan man välja att fota med bländarprioritet där du själv kan bestämma slutartiden medan kameran väljer en passande bländare. T.ex. om du väljer en långslutartid väljer kameran liten bländare så att bilden inte blir överexponerad som händer när man väljer en långslutartid när det är mitt på dagen.

För att kunna välja att fota på bländarpriotet så ställer du in kameran på A på Nikon och AV för Canon.
Om man så vill och vet hur ISO fungerar kan man även där ändra det själv. Kan tillägga att en långslutartid inte fryser bilderna utan det händer lätt att bilden blir suddig och man även för skakningskärpa för man inte klarar av att inte hålla kamera still tillräckligt länge.

Det var lite kort om skärpedjup, skriver inte så mycket för det finns så många duktiga fotografer som har skrivit på ett mer utförligt och bättre sätt än jag, men jag hoppas ni förstod principen;)


When u thought the spring hasn't arrived it already have

Yes, sprunigt omkring i short och t-shirt idag, det GILLAS starkt! Köpt kaninmat, slängt massa kaninlortar på soptippen, tagit massa macro-bilder, önskat att vi hade svanar i sjön/ån och vill ha glass!

Dagen spenderades med kameran i stort sett i högsta hugg mellan...2-5 haha, jag har varit produktiv för en gångs skull, kanske borde se om man har skjus ut till ridskolan imorgon och fota lite Ulla träning, kanske ska passa på att öva att filma med kamera också?

Nu ska jag i alla fall ladda in bilderna, plugga lite japanska och sen blir det historia plugg resten av dagen...eller kanske borde försöka plugga matte, vill ju få det överstökat snart!

Tillbaks till ämnet kanske då, sol, Sol och ännu mera SOL idag, nu skulle man haft ett par snygga solglass ögon och en mjukglass i handen och bara njutit, men självklart har man inget av det, haha.
Våröversvämningar är det lite överrallt, eller typ, vid Brunnsjön at least.

Nu ska jag hjälpa till med maten, lite lagomt random de där. Bilderna kommer under kvällen:D

SR Dalarna


Göran Hägglund i egen hög person, minns däremot inte vilket parti han är med i, haha.

More than 100 words and I am living for it with my whole soul

Betyder det för mig att fota, jag lever för det, desamma är för hästarna, kommer nog få lite abstinent om jag kommer in nere i Göteborg, för jag tar det om jag får chansen, men på köpet kommer jag mista mina älskade små ponnybusar här hemma, buhuhu. Men inget är säkert än, de fick min ansökan idag så förhoppningsvis...Kommer jag in!

Och, de här kommer låta konstigt men jag känner mig levande igen, jag är kapabel till att känna massa konstiga känslor, har liksom stängt av mig själv en hel del, levt i en bubbla där jag inte låtit några känslor flöda, men nu så, efter flera år börjar de komma tillbaks, jag börjar i stort sett känna mig normal!
Nu fattas bara att jag ska få tillbaks min förmåga att prata, prata med andra jag inte känner, våga ta första steget, när det släpper kommer jag verkligen känna att jag svävar.

Det är normalt att känna sig nere, alla gör det, annars är man ingen människa! En dag hoppas jag att jag kommer klara av att stå framför många människor att prata utan att bry mig, att min lilla sociala fobi har försvunnit och jag kan njuta av att vara bland många människor!

För att komma dit tar jag varje uppgift och val i livet lite försiktigt men ökar pressen på mig lite mer och mer.
Jag måste komma på mina egna brister själv, om någon säger åt mig att jag gör fel sätter jag den tvära sidan till, men det släpper, jag börjar acceptera kritik, acceptera mina egna känslor och nu så ska det bli ännu en liten nystart igen! Känner att jag är på god väg att bli en levande människa igen!

Ojoj, gud vad jag skriver idag, hoppas ni orkar läsa allt, haha, men det känns lite lättare än tidigare idag så nu tar jag och matar mina niner och går en långpromenad med hunden!


Inspiration, vad är det?

Japp, skitseg dag, har verkligen inte orkat gjort något vettigt mer än svarat på lite historia frågor, men inget mer, fattar inte, vart tog min motivation vägen?!
Efter en timme framför datorn så försvann allt, ska vi skylla på datorn tro eller att jag somna 2 men hadeb  behövt somna vid 11?

Eller, vad tror ni, kanske använde upp min inspiration igår natt på designen och idag så...tja jag vet inte, det var meningen att jag skulle plugga färdigt historian idag, men det blev ju av, INTE!
Kan bero på att jag blev så jäkla opepp efter plugget, borde det inte vara tvärtom att man vill göra något roligt efter ha pluggat? Usch många frågor snurrar i huvudet just nu, hur ska jag klara av matten? Ska jag verkligen lyckas med allt?

Sommarjobbet, hur ska jag göra, söka någon annanstans eller hoppas på jobb i Hedemora? Åh vad jag hatar att bli vuxen vid vissa tillfällen! Hade inte suttit fel med att något roligt hände, en rolig nyhet eller något.
Jag hade hur många planer som helst i huvudet för dagen, men efter ha sovit för dåligt, en dålig uppvaknande och tja...nej huvud och kropp strejkar rejält nu, lagomt i tid när man behöver vara som mest pepp!

Detta är livet fören blivande 19åring med beslutångest om framtiden, och angående mycket mer, aah, jag vill mer än jag vet mäktar med, fan alltså...
Hoppas i alla fall ni har det bättre än mig och nu har jag verkligen bara klagat!

Någon bra nyhet...hmm...jag kanske kommer få fota ett bröllop, men inget säkert, men om det blir av kommer jag må SÅHÄR mycket bättre, men om min nuvarande tur fortsätter...äsch, nu ger jag upp med babblet!
Avslutar med en liten välanvänd bild:)


Ny design

Yes, mitt i natten, men envis så är man. Kände att jag nästan var klar så ville bli klar även om klockan tydligen blev mer än vad jag hade planerat, men oturligt nog krånglar servarna på www.imageshack.us, så mina ikoner längst ner syns inte och krånglar!

Den blev rosa, designen av någon anledning, men den fick en vårig känsla i alla fall som var själva poängen.
Länkar kommer, men det orkar jag inte ta hand om nu, utan det blir imorgon, nu ropar sängen, hoppas ni gillar det nya utseéndet!:)

Nothing is impossible

Hojhoj, här är jag, dålig bloggning men förhoppningsvis blir det bättre imorgon för då är jag ledig!
Sket lite smått i orkestern ikväll och följde med mamma till sporthallen och fotade en barn vs föräldrar match, även om vuxen laget mest bestod av pappor och två mammor, haha.

Hur som helst, jag planerar att skriva ett litet tipsinlägg hur man ställer in vitbalansen på både min D60 och min D7000 eftersom det är två olika slags kameror, en nybörjarkamera och en semiproffskamera.
Det kanske inte verkar som de är så olika, men det är ett riktigt stort kliv upp från en D60 till en D7000 och det finns många fler steg och inställningar inom vitbalansen på en semiproffskamera.

Så det ska göras imorgon, ska även ut och fota lite videkvistar, lite vårblommor igen och lite annat roligt.
Blir dessutom att plugga religion, historia och matte. Gäller desamma för resten av helgen, rätt enformigt förutom att jag ska försöka träna utan att bli sjuk dagen efter, det suger fett!

Idag, efter ridningen igår har jag haft ont i halsen, nysigt och det rann i näsan i början av dagen, sjukt drygt, kan jag inte få rida utan att få ont i halsen dagen efter med nästan feberkänsla?!
Kanske borde kolla upp det men äsch, jag har inte tid för sånt just nu, nu är matten, historian och religionen det som räknas bara i denna värld och ska kolla över projektrapporten en sista gång.

Nej, nu är det dags att skicka iväg bilderna från dagens handbollsfotografering och så ska jag kolla över lite andra bilder också innan sängen kallar, byebye:)



Dagens hiss

Är att jag just har skickat iväg min ansökan till Yrkeshögskolan i Göteborg för Fotograflinjen!
Gissa om att jag har skräckblandadförtjusningskänsla i kroppen, haha.

Nu är även ansökningen till Högskolan Dalarna och Högskolan Jönköping inskickat, men ska iväg nu, plikten kallar, skriver ett intressantare inlägg ikväll:)



Platt som en pannkaka

Dagens ridpass gick under förväntan! Visserligen har jag inte ridit Akilles på över ett år och tack vare att Oliva har gjort sånt jobb med honom sen jag senast red honom plus att han var sjukt pigg men ändå känslig i munnen, men bet tag i höger tygeln så allt blev pannkaka!

Vi red dessutom mest på rakt spår, ökningar och ryggningar och med en pigg ponny som bara vill springa gick de inte super, men slutet blev däremot över förväntan, sjukt fint han gick, all CRED till Oliva som har gjort honom så ridbar! Hur som helst, pigg ponny, öronen spetsade genom i stort sett hela passet och en ryttare som inte visste hur hon skulle få låss den där högertygeln och dessutom in högerbogen, så tja, ingen kommentar, får hoppas jag får han snart igen så jag kan få känna den där fina känslan jag fick i avtravningen, haha.

Eller rättare sagt, ryttaren kunde inte rida, buhuhu, kanske blir bättre om jag får rida honom lite igen..! Har även fått bett om att få prova Tim, haha och då lär det bli pannkaka men en kul grej åtminstånde, hihi.
Fast åh vad skön Albion-dressyrsadeln var mot Syrens syntes! Typ himmelriket, men någon koordination på kroppen gjorde att den inte hjälpte så mycket, men hoppas på att få rida Akilles igen och se vad vi kan lyckas med, om jag bara får igenom högersidan lite snabbare skulle nog ridpasset bli riktigt roligt!
Nej nu är de sängdags, avslutar med en bild på sötpöten)


Beslutångest!

Åh ja, huhuhua mig, sitter och försöker välja prio 1 på två olika högskoleprogram för att skicka ansökan, och det är lagomt roligt...! Ska även söka till ykresfotografutbildningen i Göteborg, wihihi. Vill ha den som prio 1 men det är en yrkesförberdande utbildning och ingen högskola så det var skit de samma, haha.

Nej men usch, hatar att göra sånt här val, så viktigt! Men känner att jag vill ha något att göra om jag inte får något jobb så det bara är att tacka ja..
Och bägge programen kan ge kanindatexamen, förutom i Jönköping måste man plugga ett tilläggsår men om man trivs så kommer man säkert göra det och kandidatexamen ingår i Borlänge också, så vad ska jag välja?

När man var liten trodde man aldrig att det skulle ingå så hemska beslut som vuxen direkt, nu önskar man nästan att man får fortsätta gå i skolan utan att behöva tänka på jobb, pengar, räkningar osv.
Samtidigt vill jag ut i arbetslivet, vuxen livet och tjäna mina egna pengar och meriter och skapa nya kontakter!
Det ultimala blir om jag blir antagen till alla 3 och måste välja mellan dem, fast då tror jag tusan att jag väljer den i Göteborg och kanske senare i livet tar och pluggar på högskolan.

Så det var det, ska skicka in anmälan och sen sitta här och vara nervös över allt och inget typ...

Såhär känns de typ, beslutångest och lite smått ångest över skolan!

Lite fail hit och dit

Haha, minst sagt, började med att jag nästan höll på att åka till skolan i onödan. Eller jag hade glömt av och kollat på schoolsoft där det tydligen stod att vi inte hade första lektionen, så det slutade med att jag hamnade hos Linnea kl.7 på morgonen och la mig i hennes säng och halvsov.

Tog 8.45 bussen, kom dit, ville ha pizza, men pizzerian öppnade typ när vi skulle börja, andra fail:en för dagen.
Sen lyckades jag ha ut halva Linneas 3dl's mjölkkartong typ på golvet och vi har helteckningsmatta i skolan...
Ingen mer kommentar + att vi åt wienerbröd innan jag stack och köpte sushi, mumma!

När jag kom hem så glömde jag mitt cv när jag gick till ICA och Hemköp för att fråga om sommarjobb, men frågade i alla fall så ska dit och lämna dem i slutet av veckan hade jag tänkt. Väl hemma tog jag lite failade porträtt på både mig och kaninerna! Men det blir så när kaninerna bara vill sitta i knät och jag lyckades få värsta rynkan av någon weird anledning i facet när jag tog bilderna, buuuuuuuhuuuuu!

Duktigt som jag dessutom varit och pluggat lite matte, men det blev ingen motion...borde ta tag i det där också någon gång, behöver verligen gå ner...min vikt ska vi inte nämna...och nu kallar sängen, sjukt trött så bloggar om något roligare imorgon förhoppningsvis;)


Mina små fötter, ni kan ju gissa min längd om ni vågar, haha!

Fotomässan

I Göteborg blev inställd men nu har Scandinavian foto tagit problemet i egna händer och annordnar en egen liten fotomässa i Göteborg mellan 14-16 april. Jag kan tyvärr inte åka dit, lite långt så att säga men tänkte tipsa till er som kommer vara i trakterna ihelgen.

Får åka i höst till Stockholm istället...hoppas bara pengarna finns för det!


Tips - Närbildsfilter aka Close-up filter

Är nog en väldigt bra uppfinning enligt mig eftersom jag absolut inte har råd med ett macro för stunden! Alla mina närbilder förutom vattendropparna är tagna med mina +4 eller +10 närbildsfilter.

De kostar heller inte mycket utan kan få ett kit med 4st olika med styrkorna +1, +2, +4 och +10 från Kaffebrus.
En väldigt bra sida och billigt framför allt! Om man inte är stenrik och letar efter billiga men bra kameragrejer kan man gå in där, men de har mest tillbehör till kamerorna och inte så mycket kameror och objektiv.


Denna bild är tagen med +10 filtret tillsammans med mitt 50mm f/1.4 objektiv och Nikon D7000.

Här är dem, mina älskade närbildsfilter, är verkligen nöjd med dem och det enda man behöver göra är att sätta på dem som ett vanligt filter, gå lite närmare än närgränsen är utan och fota.

Dessa kostade mig runt 350kr bara så prisvärt som sagt. Detta blev dagens tips, och kanske visar hur man gör animeringar sen någon gång också om det önskas:)

 


Vatttendroppar

Japp, här kommer resultatet, bilderna får säga sitt och ni får gärna säga era tankar om dessa bilder, blev de dåliga eller bra?:)

Behinde the scene

Yes, morgon allihopa, hoppas ni sov lika bra som jag inatt. Har i alla fall snabbt kollat igenom alla vattendroppsbilderna från igår och de blev helt okej, lite svårt utan ett stativ med att hita fokusen eftersom man helst fokuserar manuellt.

Tog mig tid och snabbredigerade bara kontrasten på bilderna och valde ut några bra, men dem får ni vänta på, tänkte visa hur det såg ut efter jag har fotat, haha, lite grejer här och var och vatten överrallt.
Nej skämt åt sidor, så hemskt såg det inte ut, men det tog mig i alla fall över en timme innan jag fick mina "bra" bilder. Måste verkligen skaffa ett bra macro objektiv, får strunta i det ljusstarka telezoomet, får vänta tills det har skjunkigt lite till i priset, har inge bråttom heller, behöver det först nästa vinter så...

Detta behövde jag till min kamera...

Och detta...

Såhär såg det ut typ, förutom att telezoomet satt på kameran;)

Vattendroppar

Tidsinlägg here we come. I alla fall, igår kväll/natt fick jag ett ryck och fotade vattendroppar och det går framåt med den tekniken, haha. Jämnfört med hur de första blev så är det faktiskt en skillnad, inte världsstor men tillräcklig för att jag ska se den.
Och kanske tar och gör en videoinlägg om hur jag gjorde eller så kan det händ att jag var snäll och passade på att ta lite behinde the scene bilder till er, är lite dålig med sånt...
Hur som helst, bildernas ska redigeras idag/ikväll för senare idag innan stalltjänsten kl.14 ska jag hinna plugga matte och historia om jag nu inte har lyckats sovit bort halva dagen;)
En av de första bilderna som jag tog med vattendroppar:)

Ovisade bilder

Hejsan, hemkommen från Irstablixten i Västerås, kollat på körslaget och nu hamnade jag här till slut.
Blev en heldag och den avslutades med thaimat! Dagen i säg har varit helt okej, även om det var tråkigt att det gick som det gick för syrrans lag.

Har inte laddat in bilderna än, blev inte så många eller super duper med MASSA folk som stod i vägen och räcken i vägen och läktare och hallar som inte var fotovänliga alls! Så bilderna kommer väl imorgon så bjuder på 3 ovisade bilder från förra våren/sommaren.

Annars då, vad händer i mitt liv? Jo jag har en historia tenta, mattekompletteringen och körkortet, och för att göra allt bara värre tar man studenten andra veckan i juni och alla kurser utom japanskan ska vara färdiga om 2 veckor.
Har även skickat intresseanmälan till Equipe, men innan jag bestämmer mig helt så är det några frågor jag behöver få besvarade.

Imorgon om det inte är storm och hela köret och om jag har tur så kanske det är träning ute på ridklubben så jag får lite nya hästbilder, kommande tävling för mig blir i Mora om jag tar mig dit de vill säga, haha.
Annars väntas en tävling i början och slutet av maj, sen drar det igång på riktigt under "sommarlovet"!

Nu ska jag leta inspiration till lite roliga blogginlägg och det ska käkas godis samtidigt;)

När man väl ska sova...

Kan man inte sova eller får värsta inspirationskicken men har beslutångest för man måste upp kommande dag.
Bara för Louise frågade om de 4 olika manuella lägena på kameran så fick jag lust att skriva ett tips inlägg men har man ork? Nej, nu börjar tröttheten smyga sig på och jag ska upp vid 8 imorgon...lagomt roligt.

Annars har jag pluggat matte idag, och kollat klart på en kortis drama. Den var helt okej, sett bättre men slutet var riktigt bra, fast som sagt, har sett bättre. Storm är det fortfarande, hoppas det ger sig tills imorgon!
Och lite onödigt info kommer här, syrran är i Västerås och spelar handbollscup så ska dit och fota hela dagen imorgon och ska försöka övertala mammsen att svänga förbi Mediamarkt! Chansen att det händer är väl inte direkt überstor men kan ju prova, haha.

Något roligt däremot är att visitkortsförslagen jag gjorde till mammas jobb gillades så kanske får lite pengar som behövs kan jag säga, för om jag inte får jobb i sommar kommer jag behöva allt jag kan få in innan sommaren...för om jag inte hittar jobb tar jag och studerar på högskolan!
Nej nu ska jag hoppa i sängen, ha det bäst:)


En gammal bild sen förra sommaren!
P.S Om jag bara hade haft mobilt bredband hade jag tagit med syrrans dator och bloggat, haha men ni får klara er utan bilder tills imorgon kväll. D.S

Något som bara susar förbi

Är tiden, aaaah herregud, tiden går för fort! Tyckte vi precis hade sportlov, och nu är det bara 2 veckor kvar till påsklov, födelsedag och maj! Dessutom närmar sig studenten med stormsteg, sjukt, men inget man kan göra åt det heller, gaaah.

Dessutom går tiden bara fortare när man sover bort halva dagen haha. Sov till 11, ska ut med hunden alldeles strax, sen så får vi se vad dagen bjuder på, hoppas inte dagen försvinner så fort så jag hinner med att plugga, "träna" och bara vara...! Och eftersom studentmössan kom igår så var jag tvungen att prova och ta kort på den nu så här kommer lite failade bilder, men det är poängen med det hela som räknas...eller?

Min Digitalfoto kom dessutom alldeles nyss så den ska läsas, bläddrade lite snabbt igenom den och såg att mitt 50mm f/1.4 G vann deras test av fasta objektiv, 50mm! Hihih, kan förklara varför jag älskar detta objektiv så mycket.
Använder det mer än mitt telezoom nästan, skärpan är perfekt, haha.
Nej nu vill hunden ut, jag vaknade till vindstilla väder med sol och nu blåser det storm igen och moln...tror jag ska sluta sova bort halva dagen så jag hinner uppleva det fina vårvädret;)


On my way

Oj, känns som klockan är runt 2 eller något på natten men den är tydligen bara 11! Hahah tror lilla Li är lite smått trött eller vad säger ni? Dagen till ära har jag varit virrig, fangirlat i skolan och inte kunnat läst en not rätt under orkestern...Eller jag läste rätt men mina fingrar levde ett eget liv, suck!

Imorgon blir det att försöka för en gång skulle bli klar med en massa skit, haha. Plugga matte ska det göras, längta efter sommaren och försöka ta lite kort på min studentmössa som kom idag, YIPPI~
Självklart ska det motioneras, väger alldeles för mycket, tänker inte nämna min vikt, men jag skulle lätt kunna gå ner en hel del utan att räknas som underviktig om man säger det så...
Ska försöka på mig lite armhävningar om axeln nu inte bestämmer sig för att hoppa ur led och ut i vårvädret med hunden, powerwalk maybe och lite framför wii.

Det är morgondagen, nu ska jag nog sova, känns som huvudet snurrar lite sådär lagomt och tja, har inget mer att säga, har smått påbörjat den nya bloggdesignen och ja...de lär dröja innan den är klar..;)



Lite drömska bilder

Får avsluta dagen, är sjukt trött, skiter i att plugga matte, får göra det imorgon eller något!
Imorgon är det full dag som gäller, vette tusan hur jag ska orka men jag överlever väl förhoppningsvis.
Japanska läxan är i alla fall gjord, phuuu, har väl bara halva historian kvar och den fina lilla religions fördjupningen som jag är absolut döö intresserad av! Ignorera sarkasmen ok...Nej innan jag sover ska jag se på lite roliga videos och sen blir det sängen!

Självporträtt animering...

Jag gör allt för att skjuta upp mattepluggandet så jag bjuder på en typisk/gullig/knasig animering, hoppas den gillas;)

Långpromenad och godis!

Det gillas starkt kan jag säga! Köpte godis innan dagens lektion, så har lite kvar tills nu och det ska njutas tillsammans med lite bildredigering av mina vårsjälvporträtt som jag passade på och ta nu när det är varmt och skönt ute! Solen skiner, fåglarna kvittrar och det blåser en svag vind, perfekt för porträtt eller vad sägs, haha.
Eftersom jag nu var så duktigt och tog självporträtt såhär i början av våren är det väl dags och byta till en mer vårig design men det kommer väl om några veckor, har planerat det där alldeles för länge, men som alltid skjuter jag problemen framför och tack vare det vette tusan om jag klarar av B kursen i matten...!
Nej nu dags och äta godis, redigera bilder och föööörsöka plugga matte, tjingeling:D

Wihihihi.......

Sitter hos Linnea, snackar konstiga saker och planerar men jag får damp på hennes dator!!!!!!!!!!!!!!!!
Vi planerar massa konstiga saker och inget vettigt och detta inlägg känns nödvändigt(Y)

Föreläsningen på skolan tog 15 minuter istället för 2 timmar som de trodde. Och det var obligatorisk nävaro.......sen hur många som kom kan diskuteras;) Om det märks så är detta inlägg ej normalt men vi är lite trötta och virriga:D
Linnea sitter dessutom och läser högt vad jag skiver, lite jobbigt*host*
Hon ska iväg o handla så ja kommer bli utsparkad ur hennes lägenhet, buhuhuhuhuhuhuhuhu.

Imorgon har vi bara graf, värt...NEJ! Jag får väl ta och plugga matte medan jag väntar på bussen.
Åh Linnea går mig på nerverna!!!!!!!!! Varför måste hon läsa vad jag skriver...HÖGT........XD
Nu är det någon granne till henne som bankar och dunkar...huhuh.

Nej nu ger vi upp, känns som detta inlägg blev lite flumm..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hoppas dagen slutar bättre än den börja;D

Våren är här=D

Tycker jag i alla fall, igår töade det sjukt mycket! När jag gick till skolan vid lunch hade vår uppfart till gården ett helt lager med is, när jag kom hem 4 timmar senare var det knappt ingen snö alls kvar.
Något mer vårtecken är ju trots allt alla flyttfåglar som börjar anlända, så fint när man ser svanar flyga på morgonen, haha, jag är alldeles för melodramisk...
Kanske borde kolla hur långt våra blommor i rabatten har kommit, vill ta lite nya bilder igen..!
Så tills vidare får ni nöja er med lite fler orkidébilder:)

Gomenasai...

Ingen bloggning igår, men gjorde som sagt högskoleprovet igår, galet jobbigt och efter det, tja...försvann all inspiration till att blogga.
Känner mig så dålig som inte bloggar, men så kan det bli, har egentligen inget att säga, blir att mesta mysa idag och plugga lite matte tror jag.

Vädret är dessutom skit, så att ta bilder ute lär inte komma på fråga, ehehe...Men mamma önskade en kladdkaka så blir en sån, tar någon bild då, haha. Fast usch nu babblar jag bara, men ska redigera bilderna till Louise, blir aldrig klar..! Får ta och dricka lite cola så jag orkar dra igenom åtminstånde 300st bilder idag, de ska väljas ut de bästa sen ska hon välja bilderna, sen funderar jag fortfarande på hur jag ska skicka dem, har en liten plan, men det är en hemlis, hihi. Ska nog försöka rita lite också de kommande dagarna, göra klart lite skoluppgifter och seeen...har jag kanske tid med körkortet...

Nej usch, nu klagar jag bara som alltid, använder bara ordet Men...Men...MEN...AHHH ok inget rolig info här inte, hoppas ni är mer pepp än jag!

Glad - Orolig - Hyper - Trött

Ja typ så kan min dag beskrivas, oroar mig en hel del över högskoleprovet, mest över att det är så jäkla långt och tar hela dagen, min koncentrationsförmåga för stunden är inte på topp, svacka så det räcker, blääää.
Tänk om man var smart, och hade lätt för sig, men just nu känns det långt ifrån så...
Okej, någon bra nyhet är att jag har skaffat APU plats på samma gamla goa ställe som de två senaste gångerna.
Men det blir roligt, verkar som jag kommer få lite mer att göra denna gång haha.
Tror de har lärt sig att jag kan och vill arbeta en hel del egentligen, även om det verkar som jag är bekväm..haha..
Ja något mer positivt, nja inte direkt, kollat klart på en anime, köpt ett nytt räknehäfte för här ska det pluggas matte och jag har köpt mig en ny bok, roligt att läsa något nytt.
Dessutom är det en helt vanlig ungdomsbok, inte relaterat till asien på några sätt, tror jag i alla fall!
Nej nu kallar sängen så jag orkar upp och överleva morgondagen, ni får gärna önska mig lycka till, är ju trots allt inte den smartaste på denna planet;)