Nu drar vi...

Till puben för lite mat och jag är väl halvfull...lagomt roligt..INTE! Okej jag är väl inte riktigt halvfull heller, jag har bara varit skityr hela dagen och drack en cider...Gaaah ibland önskar man att man inte var lättpåverkad;)

Nej men aah, nu ska vi i alla fall gå till puben, maten väntar inte, men Linnea är knepig som alltid. Får se vad alla tycker om flummiga oss...Äsch nu drar vi, ha det bra allihop:)

NG!

Herregud vad ska jag ta mig till, skämt ut mig och gjort världens blopper!!! Fattar inte...jag måste varit sjukt stressad och ja allt! Vet inte vad jag ska ta mig till alltså. Ibland stämmer vissa saker på FB för bra...aah...jag fick att jag bara hade 53% tur och det stämde rakt av! Usch, hoppas dagen och morgondagen blir bättre för gårdagens ridpass drar vi ett streck över! Fick dessutom reda på misstaget jag gjorde igår idag för jag är allmänt efter!!!

Okej...nu ska jag redigera bilder, skicka webb-bilder och försöka hinna plugga lite osv. Annars ska jag även ut i sommarvärmen, det är ju typ sommar för stunden, så självkalrt har jag massor att göra vid datorn. Alltså hoppas turen vänder nu. Men om vi bortser från alla smådetaljer som förstör allt så mår jag bättre än någonsin typ, nej men på en månad i alla fall! Så det kanske är så att jag är lite för "på tårna"?! Borde kanske lugna ner mig lite, allt kanske går för fort för min hjärna...eftersom jag är väldigt trög i vissa fall.

Nej nu har jag babblat färdigt, ska redigera lite av bilderna sen in i duschen sen fortsätta med bilder, hoppas ni slipper vara med om samma pinsamma sak som jag i livet, i alla fall ni som fotograferar åt andra!;)

Lite bloggtorka

Hejsan, lite bloggtorka, vet inte vad jag ska skriva om, mitt liv består för stunden av högskolan, rida, sova och datorn. Lagomt roligt, men ska försöka vara lite mer aktiv igen och kanske borde skriva lite mer om hur det går på ridpassen och min "rehab" efter denna långa förkylning, även om det inte är någon konstig sjukdom jag har haft har jag nästan förlorat all kondition och styrka så kan inte köra på i samma tempo och mängd som jag gjorde innan jag blev sjuk. Men jag är ingen expert så ta allt jag skriver med en nypa salt, det ska ni nog göra med en hel del för jag är ingen bra bloggerska, lättast är väl egentligen att dela bloggen med någon men vet ingen som vill dela med mig. Kanske borde leta på någon, tror ni det skulle funka? verkar i alla fall som de största bloggarna, förutom kena och fokioch lite fler är en men många som jag läser har någon att dela bloggen med så det blir mer variation på inläggen och ja, mer variation helt enkelt.
Så är det någon som vill dela blogg med mig? Vill inte riktigt sluta blogga men tråkigt att inte ha något vettigt att skriva om eller fota. Jag är inte riktigt en sånn människa som kan ta en bild och sen lägga upp den, men kan utmana mig själv och prova lägga upp dagens outfit varje dag nu en månad...låter som en lätt utmaning men svår för mig som inte riktigt har minnet på plats jämt;)
Annars har jag inte mycket mer att säga, ska jobba på min kamera nu och sen bär det av hemåt, matlagning, läsning i mina låneböcker som ska egentligen in idag, men jag vill läsa dem först så måste sätta fart! Sitter på skoldatorn så har inga nya bilder men vi ska se vad arkivet har att bjuda på, kan ju ha någon ny läsare som inte har sett alla bilder, så ha det bra och byebye:)
Från min spontana tripp till Faluhoppet i maj:)

Ponnyhoppning

Hejsan, jag var som sagt till Säter igår och fotade lite spontant på deras lokala ponnyhoppning, inget planerat direkt utan åkte dit för att egentligen bara fota en ryttare men det blev några fler. Annars satt jag där och skrattade åt alla konstiga saker klubbens vuxna kan komma på att prata om och retas för. Tror jag aldrig kommer bli vuxen haha, känner mig alldeles för barnslig för att ens vara 19 så.

I alla fall, vädret var kanon, förutom att det blåste lite som inte gillas från min sida men bilderna blev faktiskt BRA den här gången, så det blev fler än vad jag trodde det skulle bli haha. Höll dessutom på att missa tåget hem, fick springa till det och då blev man åter igen varse om vilken dålig kondis man har efter denna långa förkylning! Men jag hann med, åkte hem, åt och sen åkte jag och pappa ut till stugan, klippte gräset och jag plockade all svamp som växte där, bara kantareller dessutom. Eller alltså det finns ju hur mycket annat också där men jag plockade bara de fina gula svamparna!

Nu ska jag nog faktiskt ut och gå, sen blir det att städa rummet lite, laga mat och se över vad man behöver kanske plugga lite på inför kommande vecka i skolan!:)

Det har gått framåt!


Bilder från första sommaren med en system mot denna sommar. En helt annorlunda känsla i bilderna enligt mig och det tekniska är mycket bättre, inställningarna är mycket bättre osv. Har nog blivit lite bättre på redigering också, de första bilderna saknas kontrast och skärpa, visserligen är de kraftigt förminskade men det är helt okej.

Nu ska jag i alla fall ta och skicka lite bilder igen och imorgon bär det av till Säterbygdens RK för lite små ponnysar igen på en lokal hopptävling, men blir inte där hela dagen, planerat att stanna till lunch, en spontan åka iväg och fota hästar dag, och jag har ändrat på min hemsida, i alla fall länkarna som inte fungerat, mer ska ändras så håll ut, känns lite tomt och tråkigt men det kommer bli bättre! Kan även tillägga att jag faktist satt en timme på körskolan och plugga körteori! Nu ska det hållas i så kanske jag kan bli klar om 4-6 veckor så kanske jag har mitt körkort innan vintern som kommer gillas starkt av många, speciellt föräldrarna som kommer bli väldigt glada över att slippa skjutsa till och hem från ridskolan och alla hopptävlingar jag inte har skjuts till. Problemet kommer nog bara vara att jag inte hittar till bara Säter, Sveden, Falu, Svärdsjö, Hedemora och Heby haha, måste införskaffa en GPS när jag har skaffat körkortet och en bil!

Jättelångt inlägg, hoppas det är lite roligare än de andra de senaste dagarna men inget händer för stunden, jag har nu börjat på systemkameran som sagt så det kommer ta upp hela min fritid förutom sova och datorn hemma för att betala räkningar och skriva mail åt mamma! Nu ska jag sätta fart med det jag ska göra innan jag måste sova, ha det bra:)

Vad ska man skriva om???

Hejsan, nu har jag i stort sett suttit 4 timmar i streck med denna jäkla kamera och det går verkligen inte fort framåt...herregud måste lära mig att speeda upp! Det börjar i alla fall bli lite okej...bara LITE okej. Ska fortsätta arbeta på denna för jag orkar inte åka hem och städa haha. Roligare i så fall att sitta här och pyssla i illustrator. Visserligen hade jag behövt kilat förbi körskolan och plugga lite teori, men vem orkar det...aja, dagen är inte slut än, bara lunch eller hur.

Annars så tror jag faktiskt att min förkylning håller på att försvinna, yay! Det är sjukt skönt att kanske äntligen bli frisk, och om allt går som det ska så blir det att fota i Säter imorgon, plocka svamp och kolla till sommarstugan en snabbis. Tänker också om jag orkar och det inte ösregnar rida på söndag hos Anna-Karin, efter 4 låånga veckor. Hoppas jag får rida bägge två hihi. Herregud ska bli så skönt att komma igång med allt! Och det är mamma ledigt ihelgen, hon den "hemska" människan har åkt till London utan mig, hur elak får man vara?! Hahah, visserligen är det som en present till morbro som fyllde 60 år idag så alla mostrar och morbror plus en mosters man har åkt dit. Självklart ska dem shoppa, gå på puben och se på fotboll och musikaler, jag är inte alls avis, nejnej...!

Äsch nu har jag inget mer att säga, ska försöka koda på ännu en hemsida, men kan inte bestämma mig för en design jag ska ha på den. Ska bli något nytt, så vi får se hur detta slutar. Eller så tar jag och avslutar Danais, eller gör om den lite snarare...Eller nej, det får nog bli en fotopromenad istället, hallå, 100 år sedan jag fotade något som inte har med hästar att göra...Oj nu drog detta iväg igen, hoppas ni får en trevlig helg och jag ska försöka blogga ihelgen om något roligt händer;)

Skakis...lite lagomt mkt..

Yes, jag fick en inhalator för halsen igår, och tror ni inte att jag blir skakis av den! Lagomt rolig biverkning, tog två inandningar igår och jäklar vad jag började skaka i speciellt händer, skitläskigt, men det känns bättre i halsen så får väl stå ut några dagar. Fast jag red ändå, gud det var så roligt men jobbigt, känns i kroppen.
Vi red i alla fall LC:1 programet eller jag hoppade över det, orkade inte med det igår, var ju skakis och med NOLL kondis efter att ha mest suttit en månad i streck. Men märks att det bara är jag som rider till min lilla bebis, hon var stark, svårt med travtaken och framtung. Lite tråkigt men på slutet bev det bättre, så hoppas jag får vara frisk nu så det blir lite ordning på både mig och ponnyn! Fattar inte att jag har varit sjuk i en månad nu, men peppar peppar så går det åter igen åt rätt håll, hoppas bara den inte tar om igen! Om jag orkar ska jag nog ta och rida Lisa ihelgen om tiden och orken räcker. Annars får jag väl träna famför wii där jag själv kan välja hur mycket jag ska anstränga mig!
Nu börjar i alla fall min lektion, och kan meddela att jag kommer till Säter en snabbis båda dagarna tror jag, så ni får höra av er om det är någon viss klass jag ska fota eller liknande. Ha det bra så kanske jag får upp en skärmdump någon gång här på min sko och programmapp:)
Två fina bröllopsbilder, jag är pepp på ett bröllop, är det någon som vill bli fotograferad hör av er!

Vårdcentralen nästa

Hejsan, idag ska jag till vårdcentralen, har varit förkyld i prick fyra veckor idag, skitjobbigt! Jag är fortfarande jättesnuvig, hostar och ibland känner jag av lite feber, även om den inte är hög så finns den där och det är verkligen jobbigt! Nu startar tydligen en lektion i andra salen som sitter ihop med denna datorsal...Det är tydligen en multimedialektion, och tro inte nu att jag sitter här och tjuvlyssnar, den är nämligen ingen vägg mellan oss så hör alldeles tydligt och ser alldeles utmärkt vad de håller på med...hehe...
Hur som helst, blir att kika förbi vårdcentralen...för att få pencelin, måste ju fan bli frisk någon gång!!! Men även om jag antaligen inte kommer få så ska jag rida ikväll, herregud saknar min "gula" ponnyskrutt, hon och jag stod och myste i lördags i solen, hur mysigt som helst. Skulle lätt kunna hyra henne, men känner för körkort mer nu. Varför jag tror det kommer gå bättre att plugga till det nu är för att vi nu inte arbetar framför datorn så nu känner jag att det kommer gå bättre att plugga mer manuellt eller vad man nu ska säga. Finns även program som jag måste sitta vid, men det är mycket på papper och böcker man behöver kolla på så nu när alla föreläsningar är med papper och penna, oftast...eftersom jag inte orkar ta med datorn så känns det mer som jag orkar med detta. Ni vet man blir bekväm  av att bara ha lektioner där man bara sitter vid datorn.
Men anledningen varför jag åter igen sitter här i datorsalen är för att jag ska försöka bli klar med min sneakers idag, orkar inte med den mer så tänker köra ett lååångt arbetspass nu i illustrator och bli klar, inte så mycket men det ska göras innan jag tänker godkänna den som klar. Hoppas ni har det bättre med hälsan än jag och se till att äta mycket frukt, grönsaker, vara ute mycket och sov mer än vanligt, för det kommer hjälpa er att hålla er friska!:)
Tror det är första gången jag är såhär ponnykär i en ridskoleponny! Hon är verkligen speciell och det verkar som jag får "behålla" henne för mig själv, tror det bara är jag som gillar henne haha, kan va för att båda två är väldigt speciella;)

Nytt utseénde..igen

Tjoho, jag är här för ett snabbt litet inlägg innan jag ska sova, är lite lagomt trött och yr så ska inte göra detta så långt. Har gjort klart nya designen på hemsidan, men måste börja utmana mig själv och göra lite mer avancerade hemsidor, tur att man har en Ida Lundahl som inspirerar en i stressen med skolan, körkort och allmänt nerstämt liv för stunden.

Jag är påväg att bli frisk, så nu ska bara energin tränas tillbaks, det ska även ätas vitaminer och vara så lite vid datorn som möjligt utan att behöva känna att jag missar någor...det går liksom inte ihop men får göra det bästa av situationen. Imorgon är jag egentligen ledig men vi ska ha planeringsmöte för en sittning här runt höstlovet, så åker till skolan med halv 12 tåget så hinner jag sitta i datorsalen och fortsätta på vår andra uppgift som ni borde ha listat ut vad det är.

Nej nu ska jag inte skriva mer, har gjort slut på sista energin ihjärnan genom att välja lite nya bilder till portfolion. Så ni får en lite sneakpeak eller vad man nu ska säga, erbjudanden och liknande är även påväg upp på hemsidan och nu ska jag bli klar tills nästa vecka och inte en månad senare så ni slipper gå in och kolla på en ofärdig hemsida;)

En ny portfoliobild och den nya designen:)


Bästa avslutningen på dagen!

Hello, nästan midnatt och dagen avslutades med att jag fick se Rolf-Göran Bengtsson ta EM GULD!!! Fy fan vad sjukt duktig och BÄST den människan är! Känns helt otroligt bra, och som Ninja hoppade idag fick man i stort sett rysningar, vilken form de lyckades pricka in.



Det var det som hände precis, annars har väl dagen varit seg som sagt, städat och pluggat och läst manga är vad jag har gjort. Har även nu precis beställt bilder, till slut, men tror resultaten kommer bli super! Borde ha läst 30 sidor i en bok tills imorgon men det skiter vi i, haha föreläsning och får väl se till att anteckna väl imorgon och sen läsa kapitlet efter och anteckna saker från det sen.

Nej nu kallar sängen, måste orka med morgondagen och ihelgen tänker jag nog ta mig en ridtur, ta bilder och...jag plocka svamp haha. Nej nu blev detta slut bara flummigt men hoppas att ni hästnördar som läser min blogg ibland såg sammandraget från EM finalen idag och att ni också fick rysningar av Roffes felfria ritt!:)

En av bilderna jag beställde idag/natt:D

Lite si o lite så o lite trögt

Hejsan, usch vad opepp jag är idag, ska städa till mig själv och kaninerna idag, plus att eftersom jag varit sjuk i snart en månad är jag väl efter i en månad i fotogrejer också, blääää! Fattar inte, började med två veckor sen tar det om, dumma fanskap, ursäkta språker men är lagomt trött på det här nu! Annars så har jag redigerat lite utställningsbilder från igår och passade på att redigera bilderna på min ridlärare Björkis när hon tränade för Ulla igår.

Jag tog helt enkelt en paus från det mörka och kalla ridhuset och gick ut i solen och kollade på lite dressyrträning istället. Missade inte så mycket tror jag, om inte så hostade jag nog minst fem gånger på en minut genom hela utställningen och jag försov mig dessutom så kom runt halv tio till Hamre, fan alltså! Verkar som det inte riktigt går min väg för stunden, men har börjat på en ny design på hemsidan, den är snart klar, plus att jag ska ha erbjudande om både fotograferingar och hemsidor nu. Alltså hur detta ska gå vet vi först när vi har provat. Ska även ta tag i körkortet på riktigt och nu MENAR jag det, fan satt ju som mål att bli klar runt höstlovet...

Annars så försvinner tiden för fort, tre veckor klara i högskolan redan, jag har lyckats shoppa upp lite pengar, köpt hårddisk osv. Ska även passa på att åka ner till Sala snart och hälsa på Sara och Louise! Har inte träffat människorna på evigheter, i alla fall itne Louise, men hon tänker ta död på mig och låta mig rida hennes stora maffiga D-ponny, jag känner mig liten! Hahaha, undra om man ska passa på att leta upp lite fotojobb i Sala samtidigt...nej fan, nu ska jag dit för att umgås och antagligen ta med mig den Grafiska kokboken så jag hinner läsa det jag ska innan lovet och då tentan ska in! Äsch nu babblar jag bara på, bilder kommer nu:)

Illustrator

Hejsan, fortfarande sjuk och med inspirationen på botten på grund av den lilla energin jag har. I alla fall så ska vi alldeles strax börja på vår värsta uppgift innan tentan för denna kurs misstänker jag. Vi ska illustrera en systemkamera i Illustrator! Vet inte hur detta kommer gå, men det ska bli skitkul att göra den. Enligt de som redan har gjort den tar den minst två veckor och då sitter man säkert minst två timmar varje dag. Men det gör inget, riktigt roligt att göra allt på macdatorerna, jag är nog lite kär i dem, men vissa hatar dem...

Hur som helst, jag borde inte sitta här under lektionen fast nu tog den i för sig slut, så ska passa på att byta till en mac för nu sitter jag på de tröga pc-datorerna...

Denna bild ska jag rita av:O

Inköpt...

En ny extern hårddisk på 1t! Fett nice eller vad sägs, kostade 699 kr...men den var väldigt nödvändig kan jag lova, herregud, har knappt någon plats alls kvar på min andra IOMEGA-hårddisk så fick bli ett litet halvt panikköp idag denna skönhet + en ny datormus! En liten Trust-mus, LITEN är ordet som beskriver den men duger till det jag ska använda den till.

En liknande, inte direkt men typ en sånn här har jag köpt till mig själv. Men nu kallar sängen, jättetråkigt inlägg, skriver mer imorgon när jag är pigg:P

Föreläsningar

Tjohejsvejs! Jag är sämst på att blogga just nu men har absolut inget att berätta om, eller jo under denna helg har det hänt väldigt mycket så jag inte ens hunnit eller orkat blogga. Förra veckan var jag ledig 2 dagar och nu dröjer det minst en månad innan jag är ledig igen under en vecka haha. Men istället så har jag bara en lektion, som är mellan 15-17 till och från. En hel del föreläsningar som är riktigt bra, helt annorlunda mot att sitta på lektion i "skolan". Trodde inte att Arbeta i projekt föreläsningarna skulle vara såhär trevliga, fast på onsdag ska vi göra någon övning, herregud jag kommer inte överleva! Fast jag behöver förbättra min förmåga att arbeta i grupp så får väl plåga mig igenom detta!

Vi kommer även att någon gång få stå inför hela klassen och ha redovisning, hoppas jag har förbättrat min halva sociala fobi tills dess. Annars så handlade dagens föreläsning om feedback och konflikter, riktigt intressant, jag ångrar verkligen inte att jag började här, hur trevligt som helst, men jag måste ta tag i körkortet, ska inte ens säga hur mycket ett kombikort kostar, fast jag kanske får använda upp till 20 kort sen också, undrar om det är någon som kollar upp sånt. Vet inte hur strikta de är på sånt, ska fråga någon vuxen om de har kombi eller 20 kort.

Nej nu fick jag faktiskt till ikonen som vi skulle göra i illustrator så nu ska jag ta och börja lite på vår sko vi ska göra, har visserligen 2v på mig men äsch vi försöker få så mycket klart nu! Hoppas ni har det bra, handbollsbilder kommer m.m under de närmaste dagarna!:)


Lånar en dator

Hejsanhoppsan, jag lever och nu sitter jag vid en kompis MacPro laptop. Den verkar jättebra och nu blir man ännu mer sugen på att köpa en. Herregud man ska inte låna sånna här roliga grejer! Annars så är jag fortfarande förkyld, cp grej, hostar och har mig hit och dit och jag har bestämt mig för att jag ska rida lektion imorgon så jag får helt enkelt hoppa över brännbollsturneringen med högskolan och maasarna idag och åka hem och städa.....
Fast nu vill hon ha tillbaks sin laptop buhuhu, får blogga mer hemma med bilder från flottracet:D Byebye, eller något wiie:P

Flottrace

Hejsan hoppsan, förlåt för dålig bloggning men har varit sjuk sen förra onsdagen så orken har inte funnits. Nu sitter jag på högskolan och fördriver tiden tills klockan blir 19 för då ska det bli maasaktivitet på tenoren, men man får inte ta med sig nå dricka in så jag ska väl ta och dricka upp mina två cider av tre stycjen eftersom jag drack en meddan flottrace:t höll på. Synd bara att jag mår som jag mår fortfarande, den som vill få kontakt med mig imorgon kommer få käpa för n0llan kommer vara tämligen trött imorgon! Om ni tyckte föregående mening låter konstig så pratar man som man umgås med eller vad man nu ska säga.

Hur som helst var vi på flottrace i Falun mot Faluns nya högskoleelever. Det gick riktigt bra för GD/GT, GD kom 3a av 14st lag och Bergs klassen från Borlänge vann hela skiten och det är tydligen första gången Borlänge vinner så detta låter väl lovande haha. Ska väl ta och samla lite energi inför ikväll, dra med någon ut någonstans och äta innan samlingen vid Tenoren. Men jag måste jag var lite dålig som inte tänkte på att det var reg. ponnyhoppning i Åsebo som jag hade kunnat fotat, vem vet, jag hade kanske varit frisk idag om det hade varit så, vem vet...

Och jag måste dessutom ställa in Säterdressyren nästa lördag, om en vecka de vill säga, för jag hade glömt av handbollscupen som jag ska fota är då, buhuhu. Aja, blir nog kanske fest på fredag med Maasarna och klassen sen på lördagen blir det väl att åka runt i lilla Hedemora kommun och fota handboll på massa ställen. På tal om handboll, blir så sur, hjälper ju mamma(oteckniska mamma) med alla papper och sånt inför cupen och hälften av lagen hade inte betalat deltagarkort utan bara anmälningsavgiften och sista betalningsdagen var förra veckan och två lag hade inte ens betalat anmälningsavgiften! Tämligen uselt eftersom det är vuxna människor som bara ska vara med i cupen så man tycker ju de ska ha lite ansvarskänsla, det är ju en annan poäng om det är barn i farten men nu talar vi om vuxna. Visserligen finns det alla slags människor men vuxna liksom...aaah blir tokig för jag ska väl inte hjälpa till i en klubb om jag inte är medlem men eftersom mamma behöver mig så är jag hennes lilla ständiga sekreterare, som tack bjuder hon mig på resa till Göteborg...

Men sjukt drygt att gå igenom massa insättningar och sen märker man att hälften inte betalat osv. Hur som helst, skulle kunna skriva världens längsta uppsats om människor som inte passar deadlines osv men nu skiter vi i det. Jag ska ta och leta på en toa sen fortsätta med något roligt i Illustrator, hoppas ni får en bra helg och ni som ska på Granny goes street, ha det bäst nu;)