I en annan värld

Här kommer bilderna från Vildrosfestivalen. Det kändes verkligen som det var en annan värld jag kom in i.
Svårt att förklara men jag passar i alla fall inte in i den.
Ljuset var ett plus, inga skarpa toner utan allt matchades och så.


Kissemiss:)

Kväller, idag har varit en lång men underbar dag på IKEA och jobb som avslutades med en liten fotografering på en söt katt som jag mötte på vägen hem från jobbet.


Fota måsar

När man ska fota måsar tänk på att det kan gå väldigt fort.

Det är precis som att fota sport, ögonblicken kommer bara en gång så ett ljusstarkt tele med fast bländare är att rekommendera även om det funkar alldeles utmärkt med teleobjektiv med rörlig bländare som t.ex. 4-5.6 som Tamron eller Sigmas 70-300mm.

 

Kompositionen behöver inte vara efter den vanliga tredjedels regel utan det blir lite mer effektfullt med en liten lutning fast inte allt för ofta, det får inte bli uttjatat men som alltid ska man försöka hitta sin egen stil med fotograferandet. Jag personligen tycker att man inte ska försöka undvika att centrera objekten, vissa gör sig bättre med en centrerad komposition.

Finaste ljuset som ger bäst effekter är motljus. Om man fotar i bra motljus mot en mås som t.ex. flyger eller rör på vingarna så silar ljuset väldigt fint igenom den yttre raden av fjädrar. Självklart är allt ljus okej, fast ibland behöver man kanske flytta sig för att få snyggast ljus. Det är i stort sett samma regler som i all annan fotografering. Däremot får man inte glömma att fåglar inte alltid är så tama som de i städerna så om man åker till en sjö kanske det räcker med en rörelse så har de tagit till flykt och placerat sig utom räckhåll från både dig och kameran.

 

Ett vanligt effektivt tips är att faktiskt ha någon slags mat med sig att locka med, släng iväg maten kanske runt fem meter bort eller mer beroende på hur nära du vill komma och hur långt teleobjektiv du har. Om man vill utmana sig själv och försöka fota ungar ska man ha i åtanke att föräldrarna självklart skyddar sina ungar med alla medel de har så tänk på att det kanske kan komma lite ”skit” från himmelen och de kan även störtdyka mot en om man kommer för nära så man behöver en stor portion med tålamod och smyga sig långsamt fram, kanske bara koncentrera sig på att först bli accepterad sen kan man försiktigt smyga upp kameran och med så små rörelse som möjligt börja fotograferandet.

Något som även är bra att tänka på är att göra sig så liten som möjligt, vara lugn, inte skaffa sig ögonkontakt utan kanske titta åt ett annat håll som om du inte är ute efter dem.

 

Inställningarna ska vara anpassade för fart, de vill säga en kort slutartid med största möjliga bländare och om man fotar i RAW så behöver man inte lägga all för stor vikt på vitbalansen eftersom man lätt kan ändra det i Camera Raw.

Om ni fotar mot en blå himmel försök att inte överexponera allt för mycket eftersom måsen lätt blir urfräst och färgerna blir lätt dåliga.




Östen med resten:D

Nu kommer bilderna från när jag var i Smedjan och fotade Östen med resten, lite sent, men den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge:)




Ännu en hästtävling:)

Varit vid Isaksbogård och fotat Folkärnas lokala och regionala hoppmeeting.
Bra väder, lite kallt för oss som bara stod där och kollade men perfekt för de som tävlade.


Drar på fotojobb:D

Ska iväg till Olshyttan och fota, peppa peppa:D


Aj:O

Vad har jag lyckats med nu...kan ibland knappt stöda på min stackars lilla högerfot...!
Började under dagen och går i vågor, ibland kan jag gå normalt och ibland inte alls, skumt värre.

Har i alla fall städat färdigt...eller nej inte moppat golvet än, jag är inte den snabbaste städerskan men jag städar verkligen varje millimeter så det tar lite tid.
Får se till att göra det imorgon...och så ska jag redigera lite bilder från sommarjobbet...behövs, lite efter men det är inte så många bilder så det ska inte ta hela dagen/natten eftersom jag nu sitter och planerar in en liten shoppingresa till Falun.

Hihi ska få shoppa med lilla söta Sofia, ska bli jätteroligt även om jag inte kommer kunna gå speciellt bra om jag har otur men det är smällar man får ta.
Nej nu ska jag ta och plocka undan från sängen och sen kanske pysa i säng om jag ska till Falun...funderar på att ta 8.45 bussen, så byebye:)


städa, Städa, STÄDA!

Hejhoppsan, klockan är halv 2 på natten och jag är fortfarande inte klar med städandet men jag tänker göra resten imorgon! Alltså har i stort sett städat i...fem timmar! Helt sjukt, vad är de för fel på mig?
Haha, rensat, torkat, damsugit och imorgon blir det att moppa golvet, torka resten av allt jag har...och ärligt så har jag bara kommit genom mitt skrivbord och skåpet brevid...kan ni tänka er vad saker jag har haft i skåpet och på mitt skrivbord?!

I alla fall imorgon kanske det även bär av till stugan över dagen och sen städa...fast borde städa klart innan annars kommer jag nog inte slutföra detta jätteprojekt, försöker hitta teman för varje hylla, lättare sagt än gjort och jag har slängt två stora ICA kassar med gamla småsaker, papper utan värde osv...undrar hur jag har lyckats samla på mig allt detta...

Kan även tillägga att jag har moppat halva övervåningen idag och städat åt kaninerna också...min dag har dvs typ i stort sett bara bestått av städa, Städa...STÄDAT!
Nej nu är det dags för sängen, känns som ja typ svimma av trötthet, så nattinatti:)


Summer time

Söndag, solen skiner och jag är flumm! Sitter här och fangirlar för mig själv över Super Junior, vilket liv va?!
Idag blir det att redigera bilder från igår, moppa golvet och städa städa STÄDA!
Haha, tror jag kommer dö idag av allt städande, ska som sagt moppa vardagsgolvet, städa åt kaninerna och hela mitt rum! Låter inte mycket men det blir storstädning, behövs kan jag lova...och ja, jag har inte städat mitt rum än som jag har tänkt gjort ett tag...host...Men är man lat och bara vill fangirla och slappa så..hmm... jag tror nog ni förstår.
Så innan jag börjar min städdag kommer det upp lite bilder här på bloggen, kommentera gärna vad som tycks:)


Rubrik

Tjollahopp, sitter åter igen vid lillsyrrans lilla rosa laptop för att min är i stugan och jag är bara hemma en snabbis för att vattna kaniner och pappa köper mer virke.
Har inte mycket att säga, haha mer än att jag springer omkring med min lilla kamera på ön och fotar bara massa måsar och lommar. Kul liv tänker ni, och jag kan säga att det är roligare än det låter, speciellt när man inte smälter bort i solen! Hahah ojoj det här inlägget blir random och ingen bild har jag heller...damp!
Men jag kommer hem imorgon, måste vara hemma när syrran kommer hem från Danmark och jag har jobb imorgon har jag för mig så det är lika bra att åka hem.

Har även skrivit ett inlägg om hur man fotar måsar, kanske inte roligaste ämne men det är en kul grej, kanske något tips kommer funka vem vet.
Planerar att åka till Stockholm som jag nog har tjatat om 100 år, hehe men det har inte blivit av än, och shoppinghumöret är på topp, måste dessutom köpa en ny mobil, då rycker det lite pengar!
Nej nu ska jag kolla på någon liten musikvideo eller liknande...eller nej kolla efter en bra någolunda billig mobil och lite annat smått och gott, byebye:)

Liten uppdatering

Chacha bloggen...eller vad är det folk brukar säga/skriva?
I alla fall så är jag hemma från sommarstugan en snabbis, för at pappa skulle fixa lite nya spikar och sånt så passade på att komma med.
Eftersom vi bor vid sommarstugan fortfarande sitter jag på syrrans dator där jag inte har en enda bild så ni får klara er med ett inlägg utan bilder men när jag kommer hem på söndag blir det bomb, det kan jag lova!
Annars händer ingenting, bara slappar och lever livet vid sommarstugan där vi bara har 12v's el.

Det menas med att vi har batterin som förser oss med el som laddas upp av en solpanel som bara tar upp energi från solen och ger oss el när det är sol såklart.
Och ingen täckning knappt till mobilerna har vi heller och min mobil kan fortfarande inte skicka sms så nästa vecka blir det en ny!

Och nästa vecka ska jag jobba alla dagar utom...två kanske, helt sjukt, kommer ha så mycket att göra!
Ska till Olshyttan, till ett ställe utanför Horndal tror jag det var, till Åsebo RS och något mer var det också!
Kommer blir sjukt mycket bilder att redigera, välja ut och självklart försöka få upp de snyggaste här på bloggen och även kanske lite på min bilddagbok.

Var förresten ute vid Norn igår, fotade en liten lokal konsert och det var bättre än jag trodde det skulle vara.
De spelade nyckelharpa, fiol och gitarr och sjöng, var mest irländska låtar, lite roligt!
Men usch vad jag saknade ett ljusstarkt teleobjektiv igår för konserten var inne i en kyrka och där var det inte världens bästa ljus precis så ja...men det gick i alla fall.
Men nu börjar detta bli alldeles för långt och nu kom pappa hem så dags att åka till sommarstugan igen mitt ute i skogen, på ön, vid en klarvattenssjö.
Ni får ha det så bäst!:)

En liten vandring

Här kommer bilderna från min vandring mitt ute i ingenstans vid Norn.
Kanske inte har sagt detta men bilderna är kraftigt förminskade det är därför kvaliten inte är den bästa.


Sommar och sol!=)

Igår bar de av till sommarstugan med massa sol, myspys och lite fotande.
Var även iväg på en vandring mellan Knivet - Fallet - Sotborn, för er som bor i Hedemora kan jag säga att det ligger utanför Norn mitt ute i ingenstans!
Hade som uppdrag på jobbet att fota lite av vandringen så det blev bara att sätta sig i bilen, åka dit fota i ca 1½ timme en bar de iväg till sommarstugan där allt var perfekt. Hade datorn med men självklart glömde jag kamerasladden hemma så jag håller på att lägga in alla bilder så de kommer en del under dagen.

Idag har jag också hunnit med att jobba en snabbis, stack till Hildens handelsträdgård och knäppte lite när ett par rosexperter var där för att artbestämma andras rosor och från när de växte ovs.
Så blev några kort på det och passade på att ta kort på ett par kossor sen innan vi åkte hem.
Var inte direkt mycket människor där så det blev inte så mycket kort eftersom de bara satt där och pratade mest.

Nej nu ska jag nog ta och åka med mamma och handla, sen ska jag redigera alla bilder...och sen blir det att slappa, för varmt för att göra något;)


Självporträtt

Passade på att ta lite självporträtt på mig själv mest för att visa min nya frisyr och för att ljuset var riktigt mysigt.
Och jag har för tillfället slagit ihop mina bloggar till en men för er som vill kolla in min andra som jag bara har lösenord skyddat skicka mig en kommentar så får ni inloggningen, nu till själva ämnet:)



Marknad

Fotade en liten marknad i detta underbara vädret, 39 kort blev resultatet och här kommer ett smakprov på dagens bilder och lite mer från igår:)



Spökvandring...

Fotade en "spökvandring" idag åt turistbyrån och här kommer ett smakprov.


Sommarstugan 2010

Lite småbilder från sommarstugan idag, rätt nöjd:)


Storbyn 4 juli

Sista dagen från Storbyns meeting, gick barabra även om jag trodde jag skulle få värmeslag tillsammans med alla ryttare;)


Storbyn 3 juli 2010

Dag 2 av Storbyns lokala ponny hoppmeeting.


Storbyn 2 juli 2010

Meeting i Storbyn och världens bästa väder!:)


Stockholm=)

Bilder från min lilla tripp till huvudstaden och Gröna Lund.