Byter blogg

Hejsan, för stunden tänker jag blogga på min och Louise gemensamma blogg, lilouise.blogg.se. Vem vet när jag kommer tillbaks här, men jag kommer inte radera denna blogg i fall jag får för mig att komma tillbaka här, jag är lite oförutsägbar haha. Men glöm inte att följ oss två knasiga tjejer på den andra bloggen:D

Louise är busig :)


Hahah, och detta hände i chatten under typ samma tid:

Ni ser den röda pilen va? Det hoppas jag, men hur som helst. Gissa vem som skrev det? och gissa om Li märkte det...   eller inte -.-

Kan även förtydliga att Alice är Li's lillasyster, in case you didn't know ;)

Nejdu, det var inte detta som jag hade tänkt skriva förstås. Vem jag är kanske jag också ska förklara.
Det är jag som är den världsberömda och extremt talenterade *host* Louise som Li träffade häromdagen, hon har varit hos mig tidigare och "jobbat" på ett ungefär så att säga. Vi träffades i Storbyn förra året när jag och Herkules var där och vägrade ut oss ett x antal klasser.

En bild på fina Hulster från Li's senaste besök som var way to long time ago.

Min egna häst är den helt fantastiska HERKULES, of course, jag älskar honom över allt annat, våran resa har varit lång och tuff men bitvis till syntes ganska okomplicerad. Sen i maj har saker och ting verkligen börjat hända, och nu är vi en god bit på väg att få till det :) Smakprov från Li's besök igår, min redigering därav ingen logga, men det är som vanligt copyright :)

En liten dressyrbild också kanske

Inte den bästa, men orkar inte starta min externa hårddisk. Lat, jag vet ;)

Måste säga att Li är en helt underbar människa, extremt ödmjuk men har sina åsikter. På rätt sätt! Man ska veta vad man tycker, men man ska inte ta det till en överdriven nivå. Det är härligt, vi diskuterar så mycket och det är riktigt skönt att kunna prata och diskutera hästar osv utan att det ska bli tjafs (som tyvärr är väldigt lätt hänt inom denna sporten). Hon är superduktig på att fota och älskar det precis lika mycket som jag, förutom att hon är väldigt mycket duktigare.

Nu ska jag kila vidare, vi ses sen med lite roligare uppdateringar ;)




och så vill jag lite random hälsa Danai Doverholt att du MÅSTE fixa en träningshelg efter 12 november! Då kommer vi, både jag, powney och Li. Det har jag bestämt!

Weirda drömmar och en otrolig rolig gårdag

God morgon, jag är TRÖTT! Herregud, fastnade framför en film igår och klockan sprang iväg till efter 11 innan jag stängde av datorn och jag höll på att somna för natten på tåget vid 6 redan, så varför var jag tvungen att somna så sent? Idag har jag denna lektion som jag råkar ta en lång paus ifrån men jag har noll koncentrationsförmåga och planerar ändå att sitta kvar över nästa två timmars lektion också eftersom jag inte kommer hem förän vid efter 1 vid lunch så det spelar ingen roll om jag sitter lite längre och inte jobbar...
Men nu till ämnet, drömmde skitkonstiga drömmar inatt, alla kunde ha varit riktigt händelser, och människor från min klass och lärare dök upp helt random och utan anledning. Var ungefär som på tecknade serier, helt plötsligt böt en människa ansikte och så ploppade en lärare eller klasskompis upp. På grund av de var mer än konstiga så sov jag absolut inge bra inatt! Så ni kan gissa hur trött jag är, snurrig, ont i huvudet och helt allmänt opepp!
Fast jag igår var det roligare, åkte som sagt till Louise och hälsade på över dagen, det gilas. Men förvirrad var jag nog allt, fattade inte riktigt vart alla bussar gick, när, hur och var haha. Men till slut löste det sig, missade dessutom en tidigare buss som jag hade kunnat tagit med...1/2 minut! Så jag fick gott vänta i nästan en timme på nästa buss. Under tiden fotade jag, köpte godis och äppelmer haha. När jag väl var på bussen visade inte den nästa hållplats på skärmen(ni vet vad jag menar), så fick smsa och försöka få en beskrivning om vart jag skulle hoppa av haha. Sen böt jag buss, där var i alla fall Louise med sin söta Collie Yoshi, skitsöt och galen eller något!
Vi tog i alla fall bussen till hennes söta ponny, mockade i stallet, borsta, fotade galen hund och sen både filmade och fotade jag henne. Men om jag kan räknas som en helt okej fotograf får man nog tänka om när det gäller att filma med systemkamera, haha omg det blev jättesnätt men jag tror Louise överlever...nästan! Träffade även en söt liten welshtjej på 4 år och ca. 118cm över marken. Det är när man ser sånna små söta ponnyer som jag känner att jag måste gå ner i vikt för jag vill verkligen kunna rida dem utan att vara för tung...så det är bara att börja träna...
Men sen efter ridningen, hon hoppade upptäckte vi att vi hade mindre än 20 minuter på oss till bussen gick, så det var bara att gå/springa till bussen, som visade sig vara försenad...Fast när vi kom tillbaks fick jag ina kläder hon beställde åt mig, roligast var min fotojacka jag har beställt, den är svart och på ryggen står min hemsideadress. Köpte även en vit tröja, mysig och skön. Efter ha provat den så gick vi iväg och köpte en pizza som vi delade på, sen dog vi i hennes soffa, pratade lite hästar och människor sen helt plötsligt var det dags att resa hem. Kanske åker dit nästa helg, om jag nu inte ska träna lite dressyr från min ridlärare på Lisa eller Jaff, roligt roligt.
Nu har jag stoppat i mig lite chocklad så nu snurrar inte allt så nu ska vi prova arbeta lite igen, ha det bra och bilderna från igår kommer när jag är hemma och redigerat några:)
Tycker ni att jag ska anmäla mig i en hundfototävling med denna bild?:)

Svartvitt



Bara för jag gillar denna bild skarp fick det bli en bonusbild:D

Macro - Lila


Planer

Känns som jag har skrivit väldigt liknande inlägg innan, men så kan det vara. Red den lille vita welshen idag på ridlektion och han var pigg, inte överdrivet men kändes fräsch och allt. Däremot framgick inte energin på bästa sättet på den övningen vi gjorde idag. Det var hoppning på schemat med byta galopp, både han och jag tyckte nog det hade varit roligare med en bana haha.

Vi började med att rida fram lite som vi ville, ställde, tempoväxlingar så de svarade både bakåt och framåt. Och jag tycker han är riktigt fin i kroppen för att vara han, tror han mår bra av att äta mycket fjolårs hö! Nej men hur som helst, han flyttade för skänkeln, ökade lite halvt frivilligt och även om nacken inte kom dit den skulle var i alla fall bakbenen med och det är huvudsaken! Men shit, hästarna blir verkligen fina efter ett pass med galoppombyten på hinder, kan säga att jag hade kunnat ridit en timme till, men för ponnyns skulle så gjorde vi inte det...Fast ryttaren red som en kratta, herregud, kom inte ner i sadeln, fick inte ner hälarna eller något, usch, tur att ponnyn är snäll och ställer upp fast ryttaren lägger honom på värsta konstiga och nära distansen och allt!

Fast nu blev det mer ett ridinlägg, men nu tillbaks till ämnet, jag ska till Sala imorgon och träffa Louise, wihu, jag kommer inte vara pigg imorgon och hon lovar att jag ska få träffa en liten söt Welsh! Gissa vem som kommer bli förälskad?! Aja, det är morgondagen, sen ihelgen tänker jag se om jag kan lyckas boka min ridlärare för en privatlektion på Lisa, så fin hon var förra veckan hoppas jag det har hållt i sig nu när det är lite kallare och hästarna brukar ju bli lite piggare när det är runt 12 grader, lite lagomt varmt enligt dem medan jag fryser! Sen, tänker jag försöka hitta någon som vill stå modell åt mig för en porträttfotografering ute med hösttema.

Och...det blir inget Spanien, blir Tyskland istället, så blir hemma över oktoberfesten ändå...undrar om jag får någon hatt...hahaha!!! Hur som helst, för mycket pengar på en sådan liten tid när charterresorna kostar lika mycket fast under en längre tid när det är varmare! Något mer...inga fler planer, har bara massa saker att göra som aldrig blir av! Som att börja sätta sig in det här med företag, läsa ut låneböcker som är försenade, städa och plugga! Herregud, någon som vill klona mig???

Och...igen...så tänker jag nog kanske vara med på KM i dressyr på Syren(önska mig lycka till), kan behövas! Så hoppas jag får henne på nästa lektion och sen ska det kanske bokas en träning så vi hittar tillbaks där vi var i början av hösten! Det var allt, nu ska jag göra lite tidsinlägg, måste passa på när motivationen och inspirationen finns på plats, men ni får ha det så bra, tjingeling:D

HOPP!;)

Fail och flum!


Att göra lista

  1. Fortsätta med hemsidan
  2. Skriva inlämningsuppgift #2
  3. Läsa ut låneböckerna
  4. Leta GD böcker
  5. Läsa i Grafisk kokbok
  6. Börja träna
  7. Göra nytt visitkort
  8. Städa
  9. Plugga
  10. Beställa flygbiljetter
  11. Skicka provbilder till Enköping HK
  12. Fixa provbilder till Julia
  13. Ladda upp bilder på Anna och Linsi(stavning)
  14. Skicka provbilder till Cecilia
  15. Betala bilderna från Fuji

En bild som jag är väldigt nöjd med från ihelgen!:)

Schlager eller kpop, det är frågan det!

Hejsan, sitter just nu och lyssnar på Bra vibrationer med Kicki...medan jag redigerar fina och mysiga hundbilder från i lördags! Herregud, min musiksmak är verkligen speciell, men jag trivs med mitt musikval även om jag faktiskt ibland undrar vilken genre som folk tycker är konstigast haha. De liknar varandra till en liten viss del, förutom att kpop är relativt väldigt mycket bättre, men jag orkar inte leta på någon annan musik på cd-skiva, har lite för mycket program uppe för att dra igång spotify för stunden...

Hur som helst, jag föredrar kpop, ska nog ta och byta, orkar inte med schlager längre, nämde jag att jag har suttit och lyssnat på schlager mer än en timme?!



Kanske inte bästa jämnföreselåtarna men bara för att jag ville visa vad jag lyssnar på! Men jag lovar, det finns bättre och kanske lite mer "normala" låtar inom kpopen än CNBLUE'S Love girl, men den är lite "chatchy" eller vad man nu kan säga. Vet att min engelska dessutom sitter på rätt ställe...kanske tur att vi ska läsa internationell ekonomi så jag fräschar upp engelskan...

Är dessutom väldigt inspiererad på att fota nu efter ha kollat runt på lite olika videosar från Emelie Ohlsson och massa fina bilder på andra storbloggare inom fotografering! Herregud, känner för få människor, vill ju ha någon att öva mina porträtt "skills" på. Eller rättare sagt skaffa mig, har i stort sett aldrig gjort en riktigt porträttfotografering så behöver verkligen få första gången överstökad!

Det var det för denna gång, blev ett inlägg med "massa" videos, annars så känns livet helt okej, det ända jag egentligen behöver ÖVA på är att arbeta i grupp, känner att jag är nog inte den lättaste att ha med sig i en grupp...tycker inte alls synd om min projektgrupp, nejnej! Om vi bortser från det så håller jag sakta på att börja träna, hoppar hopprep, gör sits-up och promenerar till och från skolan till bussen i Borlänge och så om de inte är riktigt skitväder går jag även hem som tar mig 20 min, 15 för en "normal" lång människa. Men det ska tränas mer så jag orkar mer, får tillbaks energin och sen ska vi ta tag i körkortet ännu mer, ska ringa och fråga om jag kan få börja plugga där på helgerna i några timmar. Måste förvarna eftersom det bor människor där för stunden och det kanske inte är så roligt om någon helt plötsligt kommer in genom dörren som man inte vet om har dörrkoden!

Innan jag avslutar får ni en liten sneakpeak på hundbilderna och det kommer massa failbilder från idag på mig själv som ni får se fram emot:)

P.S Glöm vad jag sa, blogg.se vill inte ladda upp mina bilder...kanske borde byta till Worpress som de flesta andra?:O