Halt ponny o planering

Yes, Syren är halt, kunde skritta o trava igår men efter galoppen blev hon öm och gå på grus är inte på frågan! Så dagen spenderades ute vid sommarstugan och självklart följde kameran med. Hittade lite roliga motiv, men slappade mest och vattnade vår lilla min fina gräsmatta som behöver lite hjälp på traven för att den ska bli grön, speciellt nu när det är medelhavsvärme typ.

En bild från i...igår när vi åkte hem för jag skulle se efter om ponnyn ömma i ridhuset också.

Min lilla lommfamilj som jag följer på håll och är mer än annat än döttskär i;)

En av två måsungar som är inneboende på vår lilla ö, oturligt nog verkar det bara vara en kvar...

Och en bild som gillas även om personen i frågan inte är jag utan en kompis med mitt objektiv och hennes kamera:P

Så, det var lite bilder från midsommar fram tills idag, imorgon kanske det blir ett premiärbad om det blir lika varmt som idag, kan säga att jag var väääääääldigt sugen på att hoppa i sjön, oturligt nog hade jag inga badkläder med mig! Men det ska ordnats och letas fram imorgon, och tja, inget mer att berätta, visitkorten är äntligen färdiga och nu är det bara några bröllopsbilder kvar! Nu kallar sängen så tjingeling:)

2011-06-27

Morgon Morgon eller något. Vaknade visserligen 11 men är man seg är man. Idag ska jag skicka iväg bilderna till brudparet, glömde av att förminska dem så det gick inte...SMART LI SMART...NOT! Aja, de hade varit på semester så de hade inte märkt misstaget...eller nu blev det en vit lögn eller aaah, jag har inte skickat dem alls...åh jag är helt förvirrad nu bääääääää..! Hur som helst, det ska göras, visitkorten ska beställas för allt krånglade förra gången och jag var typ medvetslös när jag försökte på det så blev inte klar.........

Pessimis Li är i farten men det struntar vi i eller? Ska bli lite mer positiv och effektiv, ska göra mig klar för att åka till stallet och prova rida i ridhuset igen får se om ponnyfjanten ömmar där också. Hon tappade en sko ihelgen, mellan fredags kväll och igår eftermiddag. Så det gick att skritta men inget mer så det slutade med att vi gick runt hagarna där det är gräs och mjuk sandblandning så det inte skulle göra lika ont i tassarna.

Sen påvägen tillbaks tog vi svängen förbi en av privathästarna och tror ni inte min lilla fjant blir helt plötsligt störtkär osvosv så ett tag trodde jag att hon skulle springa över mig, knocka mig och dra iväg med mig! Kär ston är inte att leka med alltså haha. Men det gick bra, fick säga åt henne på skarpen eftersom hon vevade lite väl nära mig med ett framben, sen gick hon på snedden halva resterande av vägen hem i något steppningsaktigt trav med inslag av passage, söta ponny! Men lite stark blev hon så min stackars arm var rätt slut...eller så är jag bara klen vem vet.

Nu har jag i alla fall ringt en ridlärare som skulle hjälpa till att hitta en hovslagare, sen så får vi se, ridhuset idag i alla fall för hon behöver gå! Hoppas det kommer på en sko snart så hon slipper ömma och vi kan rida på fler ställen än ridhuset. Inte roligt om det slutar med att jag bara får åka dit och pussa på henne direkt. Så nu ska jag åka dit på en gång om någon snäll själ vill skjutsa, rida en sväng, sen hem och göra klart allt och imorgon tänker jag inte sova bort halva dagen utan pallra mig till körskolan för lite pluggning av teori!;)

Jag vill också träna lite dressyr~ Fina toppen och Jejje på bilden, jag har ingen bild på mig själv:O

Erhm...

God morgon eller något, jag är fortfarande vaken, (kollar på klockan)...04.27 är den i skrivande stund o jag har inte somnat än, inte bra att dricka massa cola, fangirla över dbsk o kolla på anime under en natt haha. Såhär går det när Sara och jag är i farten...fast hon stack iväg för nästan en timme sen, skulle träffa någon...

Skitsamma, jag och Valeria har det bra över msn i alla fall! Nej jag funderar på att sova...om jag kan slita mig från DBSK ....! Jag är sjukt övertrött, detta inlägg är fail, men det kanske behövs ett sånt för att liva upp bloggen igen. Blir lite dåligt med bloggande när man är i stugan utan internet osvosv. Imorgon (idag) ska jag rida Syren, eller om jag får mamma att följa med mig ut på en skrittklättringsrunda i skogen...vågar inte riktigt rida ut själv på henne än om man tänker på hur hemskt nojig och spänd hon har varit i en hel vecka..! Nej nu skiter jag i detta, bjuder på en bild från stugan och midsommar, så skriver jag något vettigare senare idag;)

Glad midsommar

Hejsansvejsan, håller på att packa, vi ska till sommarstugan och fira, äta gott och ha det bra. Inget speciellt planerat, imorgon blir det att sova själv hemma. Jag har också hunnit ridit ett ordentligt dressyrpass på lillpluttan idag och det gick att rida idag. Haha, tror hon börjar vänja sig att vara själv, men det visar sig på söndag, för imorgon får hon vila!

Red mest på böjda spår, det gick helt okej om man tänker på att ryttaren inte kunde rida;)
Men nu ska vi packa det sista och sen åker vi, sen så bloggar ja imorgon:P

Dagens ridpass

Japp, japp, inget särskilt hände idag, slappa slappa dagen lång, måste bara få ur tummen ur röven och börja plugga till körkortet! Annars har jag mest läst, men det var ju inte det detta inlägg skulle handla om direkt.

Åkte ut senare än tänkt till stallet, kollade på hoppträningen i regnet, lagomt skönt men helt okej. Alla var så duktigt men på grund av regnet följde inte ens kameran med men det såg jättebra ut för alla och hästarna gillar verkligen att hoppa på gräs enligt mig, stora ytor osvosv. I alla fall, smart som jag var tog jag inte med mig grimman till Syren utan fick gå tillbaks, hämta den, men fick för mig att byta om först (har min ridgrejer i ett skåp) så till slut efter lite krångel kom jag ut i hagen. Väl där ville inte ponnyn in, men gick ändå hyfsat fort, 5 min sen var det färdigt jagat haha. Gick in, snabb-borsta och sen på med all utrustning. Ut på ridbanan, ponnyn krånglade som alltid men efter lite utskällning eller tillrättavisning heter det så stod hon stilla, men eftersom hennes sadel glider som den gör så fick ja ropa efter hjälp så någon fick hålla emot. Och hör och häpna, idag var hon AVSLAPPNAD fast hon var själv. Riktigt imponerad om man tänker på hur hon varit de senaste gångerna vi varit själva, stolt ryttare. Skrittade fram på halvlånga tyglar för lite spänd var hon i början men efter ett tag blev det långa tyglar, fast det var mer roligt att kolla på de andra hästarna som åt och hon fick inte.

När jag tänkte börja arbeta henne kom Tet och Marie, de skulle ut på en skritt-tur uppför galoppbacken så vi hängde på, lilla ponnyn behöver klättra så det gjorde inget. Får se om jag rider imorgon för det verkar inte bli någon Borlänge tur imorgon, kanske kan övertala någon att ta med mig dit på söndag. Hur som helst, eftersom jag inte ska dit får jag väl ta och rida så får hon stå på lördagen istället. Men usch nu babblar jag som alltid, tänk om man kunde få mammsen att följa med ut till stallet och fota imorgon, verkar ha svårt att få någon att fota mig! Nej nu ska jag lägga mig innan jag babblar sönder det här inlägget om massa;)

Arkivbild som gillas:)

Lite dressyrbilder


Nikon D7000 Tamron 28-75 @ 1/320, 2.8 ISO 640

Varannan dag

Blir lite så med bloggningen, ska skärpa mig, glömde dessutom av att skriva om gårdagens ridpass så skriver om både det och dagens nu istället. Kollade även på Annikaträningen både igår och idag och man blir lite inspirerad att träna, så frågade Björkis om jag kunde få träna för henne en gång så jag ska ringa till henne nästa vecka.

Men börjar med gårdagens ridpass då. Hon var sjukt fin! Red ut med lite småbarn som hade skötarridning och lekar så red ut med dem, klättrade lite och travade och hade oss. Sen gick vi in på våra stoooora gräsbanan, bästa banan enligt mig på gräs, men jag har visserligen inte ridit på någon annan gräsbanan, men gillar den i alla fall haha. Väl där inne när jag ställde lite krav, för hon fick gå som hon ville ute, förtjänade hon så var hon jättemjuk och fin, lite trött efter klättringen eftersom kondisen inte riktigt finns där än och de blir lite lätt trötta när de går sin andra vecka bara ute dygnet runt. Så de är lite lagomt sommartjocka men det förtjänar dem, inte ofta ridskolehästar får ha det så bra. I alla fall, allt stämde, kunde rida på halvlångtygel och hon gick där, i låg men ändå jättefin rund form. Börjar märkas att vi hittar galoppknapparna dessutom, gick jättefint i form även där som hon har haft det väldigt svårt för. Mot när hon kom är hon som en dröm haha. I stort sett helt oriden när hon kom så lite har hänt i alla fall.

Dagens ridpass...var lika hemskt som måndagens, men idag hade jag musiken på i stallet och då blev hon i alla fall inte nervös från början utan det blev ute i ridhuset, stackars lilla ponny verkar aldrig ha blivit riden mycket ensam direkt, spänd som en fiolsträng igen, helt, jag vet inte vad...knäppa lilla söta ponny! Blev mest övergångar i skritt - trav men blev lite galopp på slutet och då helt plötsligt drog hon in magen så sadeln gled...Lite sådär lagomt roligt så travade av henne en snabbis, sen blev det en minipromenad ute själv. Inte överdriver populärt men gick bättre än i ridhuset(hon gillar inte kvittrande svalor i taket)! Imorgon får vi se vad som händer, tar nog och försöker flörta mig in på träningen så hon får lite sällskap så slipper hon bli så stressad, för hon slappnade inte av på hela ridpasset! Kan dessutom tillägga att i måndags panikbajsade hon två gånger inne när hon var själv...det gjorde hon inte idag...! Men det kan inte vara lätt att helt plötsligt bli själv när man är van att alltid ha någon med sig.

Nej imorgon om jag får rida på banan tillsammans med träningsgruppen ska det galopperas och busas lite, vi skiter i formen lite, sen får den väl komma om den vill. Om inte så blir det en promenad till hand, för det är trots allt inte bara hästen som behöver kondis, jag behöver bättre kondition, det kan jag lova, så om jag inte får rida med inne i paddoken tänker jag plåga mig själv lite och gå uppför vår galoppbacke som är lång och halvbrant, jättejobbigt för mig utan kondis haha. Nej nu ska sista bilderna redigeras sen soova, jag håller på att bli sjuk!:(

"Jobbar"

God morgon eller kanske inte, jag sitter här, har precis gjort klart alla visitkorten, så nu ska de in på Vistaprint och förberedas för att skickas iväg ikväll. Mamma ska kolla så all stavning är rätt och det ser ut som de har tänkt sig. Har även de sista bröllopsbilderna kvar, ska även skicka iväg bilderna på Angelica, Jessica och Teresa som jag inte har hunnit med på något vis...Hur kan studenten och en förkylning förstöra en hel vecka?!

Ligger efter och ännu mera efter. Hoppas jag blir klar med allt idag sen så, blir det att plugga körteori, försöka få tag på Amanda och söka fler sommarjobb...om jag har tur så har någon plats åt mig...men det ser inte direkt ljust ut men ska se om jag kan hitta lite fotojobb igen. Är det någon som känner någon som behöver en bröllopsfotograf så finns jag tillgänglig.

Annars gör jag inte så mycket bara är, rätt skönt samtidigt att få lite sommarlov innan vuxenlivet tar vid på riktigt. Tänker som alltid komma till Storbyn lokala hoppmeeting, sen om jag är där alla dagar visar sig. Eftersom jag inte har tillgång till skrivare så kan jag inte sälja på plats som är det bästa för mig som inte har någon direkt inkomst, så ska maila dem och fråga om det är okej att jag står som fotograf osv. Annars kommer jag dra ner på hästfotograferandet, har så många bilder som bara ligger så kanske ska göra något av dem istället för skaffa mig fler. Vad får ni se sen, men jag kommer dra ner på hästfotograferandet.

Det var väl allt, nu ska jag fortsätta jobba och städa lite till kaninerna, sätta ut dem och försöka samla energi för att börja städa i mitt rum:)


Mina planer för de kommande veckorna

Jag har tagit åt mig att hyra och rida lilla Syren så första dagen var idag och ska fortsätta rida henne i 2 veckor sammanlagt. Kan säga att dagens ridpass var rätt jobbigt. Spändare än en för spänd fiolspänd, men vissa steg i traven blev riktigt bra och jag kunde driva fram henne bara med sättet utan att hon flög och spände sig alldeles för mycket i början, sen när vi gick ut en sväng tillsammans med Amanda och Sally så blev det totallt tvärgalet. Hon var så jäkla spänd, första gången jag nog faktiskt red en sånn spänd ponny, om inte så var det sjukt längesen!

Så det blev mest skrittarbete för att få loss bogarna och hålla henne någolunda medveten om att hon faktiskt hade en ryttare på ryggen som gärna ville sitta kvar och inte hamna på marken;) Vad mer kan jag säga, imorgon ska det ridas ut med Amanda och Sally, förhoppninsvis sitter jag kvar haha. Och hon inte spänner sig redan från början. Hon spelade en hel del i stallet när hon var själv, så det blev ju inte bättre av att hon var tvungen att gnägga och lyssna lite för väl på allt som häne utanför ridhuset. Det jobbiga är att hennes sadel glider som jag vet inte vad och behöver nästan hjälp med att spänna gjorden eftersom jag måste upp på sista hålet...krångligt krångligt när hon är så grov men omusklad, inget hänget ihop...Aja, det ska väl andras en aning nu under de kommande veckorna. Om vädret tillåter tar jag med mig kameran och tar lite bilder på monstret.


Bild från i lördag på ett hemma ekipage som debuterade ihelgen, tagen med Tamron 28-75 f2.8, har inte riktigt lärt mig hur känslig fokusen är osv så alla blev inte super, men när skärpan satt blev det riktigt bra!

Tamron 28-75 f2.8

Yes, äntligen är det här, mitt nya objektiv! Det står dessutom macro, men vet inte om det är ett äkta macro men det duger för studen för mig. Har inte hunnit testat det speciellt mycket på grund av vädret, vill inte direkt ut och fota när det regnar! Så tog bara lite tråkiga bilder inomhus och tvingades dra upp ISO:t avsevärt mycket så bilderna blev lite brusiga...

Helt okej skärpa, autofokusen riktigt bra, mitt andra tamron objektiv och det andra är inget att jämnföra med detta så jag är NÖJD! Fast fler testbilder kommer imorgon då jag ska ut till klubben och fota lite. Blir mest de från klubben jag kommer fota eftersom vädergudarna lovar regn...Men vi får hoppas på det bäst.


Liten rolig överraskning

God morgon eller något, sitter här med en liten present som kom på posten idag som jag inte hade räknat med. En bok om bröllopsfotografering från självaste Emelie Ohlsson, trodde jag beställde försent men tydligen inte för nu ligger den här bredvid mig och väntas på att läsas. Fick även sms om att mitt objektiv har kommit till ICA så det ska hämtas ut när vi ska handla senare idag!

Synd bara att det regnar som bara den så jag inte kan testa det ute...BUHUHUHU! Hemska väder, kan det inte få vara fint? Vi ska ju ha studentbjudning imorgon, vill inte att det ska regna! Ska även till rådhuset, lämna bilder och ska nog springa förbi tjädern på vaktmästeriet och få placeringskorten inplastade. Sen var det nog inget mer, hoppas på bättre tider, jobb och bättre väder så jag kan få fota lite.

Skulle ha träffat en gammal kompis idag men det blev inställt och i det här vädret hade vi inte kunnat fota ändå så vi överlever nog och idag ska även bröllopsbilderna skickas iväg. Niceprice, kan avslöja att jag tjänar runt 2000:-, summan de ska betala är lite mer men jag ska beställa bilderna och de andra småsakerna som ingick till dem så lite av det går till det annars är jag nöjd med bilderna, priset jag kom på och jag tror nog paret också är helt nöjda.
Nej nu ska jag göra mig iordning, hoppa lite hopprep och vänta på att pappa ska komma hem så vi får åka till ICA, så tjingeling:)

Dagens problem?

Hejsan, låg i sängen till 1, sen blev d tv tittande och sen blev det dator och lite mer dator. Nu sitter jag här, och har till slut lyckats komma fram till en design till placeringskorten som vi ska ha på studentbjudningen på lördag. Har suttit flera dagar utan att komma på något så idag blev det att söka på google och sno lite ideér från andra så nu är den klar!

Trodde jag däremot skulle bli strypt idag haha, gick nämligen ner och väckte min älskade*host* lillasyster och hennes pojkvän och jag blev väl inte direkt populär för stunden kan man säga. Men hallå, man kan väl inte sova till 3 och tro att man får sova vidare till 4? Fast vissa är ju som de är och jag vill inte veta när de somna haha sömntutan själv här. Något mer jag har glömt säga...FAN jag har glömt och ringt ett samtal som hade behövs gjort idag åh dumma mig! Kan ju inte ringa vid 10 till en småbarnsfamilj direkt...BRA JOBBAT LI!!! NOT...

Dagens problem= placeringskort och världens sämsta minne! Åh ibland blir jag verkligen trött på mig själv...Fast nu ska jag börja ta tag i träningen igen efter en tids sjukdom, mensvärkar som sköt i höjden...typ till himmelen och för lite sömn och stress. Så nu när man är ledig, arbetslös och bara sitter hemma får man väl ta och ta tag i saker och ting eller vad tycks? Jag kan ju ta och fota lite närbilder med mitt telezoom som en viss person önskade så jag har något att göra under denna sommar. Nej nu babblar jag bara, imorgon...kommer jag nog sova bort dagen igen, ut och gå, kanske fota och ringa det där viktiga samtalet!

Enke, stilren och lite somrig, nu ska jag bara ladda ner drivrutinerna till vår gamla skrivare till datorn:)

Nikon AF-S NIKKOR Micro 105mm f/2.8 ED G [Recension]

Eftersom jag fick äran att låna detta fina objektiv så tänkte jag skriva ner vad jag tyckte om detta tunga men ändå behändiga objektiv.

Kan börja med att det kändes sjukt tung först eftersom jag bara använder antinge mitt 50mm eller 55-200 och viktklassen är på helt olika nivåer! Men man ska inte avskräckas att köpa detta fina objektiv, det är en vanesak som med allt annat! Skärpan var riktigt bra, bokén är väldigt mjuk och ren. Eftersom jag mest använde det under bröllopet hade jag inget tillfälle att blända ner det och kolla efter hur skärpan förändrades, men det vinjentterade en del när jag tog mina macro bilder. Mer faktiskt än mina andra två objektiv. Dessutom som jag skrev i förra inlägget ändrar det bländare själv fast det inte ska göra det så det var lite knepigt.

Eftersom jag har en Nikon D7000 tillkommer en cropfaktor på 1.5, de vill säga man tar objektivets brändvid 100x1.5=150mm och det blir en riktigt trevlig brändvid tycker jag, man behöver inte stå jättenära men ändå inte så jättelångt bort.


En av mina favoritbilder från gårdagens macrofotografering:)

Färgåtergivningen är helt okej men hade gärna vilja testat det under en hästfotografering, får helt enkelt ta och låna det igen någon dag. Förhoppningsvis får jag jobb till hösten så jag kan få lite pengar och köpa mig detta objektiv och även ett ljusstarkt tele-zoom, sen är min objektivsamling komplett eftersom jag beställde ett Tamron 28-75mm igår. Tjatar verkligen om det där objektivet, men vill verkligen ha det hihii.
Nej nu har jag inte för stunden så mycket mer att säga om detta objektiv, kanske skriver till lite saker om jag kommer på det.

Macro

Fotade lite macro igår och är riktigt nöjd. Har inte varit på topp sen helgens bravader så ingen bloggning igår tråkigt nog. Men nu börjar det gå åt rätt håll, synd bara att vädret suger, regn och ännu mera regn. Har mest suttit vid datorn och glott på filmer och andra slags videos.

Idag är det dessutom sista ridlektionen för terminen och nästa vecka ska jag hyra Syren och få lite ordning på henne, sötpluttan. Sen är det problemet om jag ska flytta henne, för det hade varit skönt och haft henne på cykel och gångavstånd! Dessutom hade jag då haft alla tre ponnyer som jag vill rida på samma ställe, hade ju varit praktiskt måste jag säga, men jag har ingen som kan köra transport, eller i för sig, det är bara att fråga någon men ändå.

Som alltid ifrån går jag ämnet så nu backar vi lite och återgå till ämnet, jag fotade macro med ett riktigt macro-objektiv som jag lånade och det är riktiga grejer måste jag säga! Lite annorlunda mot close-up filter! Haha fast något jag inte trodde det skulle göra var att ändra bländaren beroende på hur nära respektive långtbort jag stod. Måste fråga någon eller det kanske är någon av mina få tappra läsare som kan svara på det, varför ett macro ändrar bländaren själv när det heter AF-S NIKKOR 105mm f/2.8 ED G.

Illamåendeochtrötthet

Hejsansvejsan, ett litet trökinlägg bland alla Bölebilderna. De som inte orkar läsa ett deppinlägg behöver inte men jag mår SKIT! Mensvärk som in i*pip* och är illamående hela tiden! Ibland hatar man verkligen att vara tjej, fast det är bara en kort stunde detta förhoppningsvis varar men ändå...

Ska börja kolla över bröllopsbilderna för igår varken hann eller orkade jag med det. Var ju till Böle, hade studentbjudning för grannarna och idag får jag tvinga mig själv för nu orkar jag knappt något, sitter bara här och kollar på film, trökdag! Det enda som lyser upp min dag är chockladen jag har, musik och vetskapen om att jag ska få beställa hem ett Tamron 28-75mm f/2.8~ Hur nice som helst och imorgon blir jag själv hemma för mamma och pappa jobbar och syrran ska till Långshyttan! Om jag mår bättre ska det göras klart massa saker och städas till både mig och ninerna. Ska försöka planera helgen liten, studentbjudning igen på lördag för släkten och jag måste göra namnskyltarna!

Nu ska jag ta och gå ifrån denna dator, sätta i musik i öronen och läsa lite manga tror jag, håller på att ladda ner en dvd så vill att det ska gå så fort som möjligt! Hoppas ni mår bättre än mig och har haft en trevligare dag än ja:)

Snart är det mitt:D

Hingstutsläppet i Böle del 3

Denna gång är det lite bilder som Sara tog. Hon lånade min kamera och hon har inte photoshop i sin dator så jag förde över alla hennes bilder på min också. Men för att ni ska veta att de är hennes bilder satt jag en logga...
Och roligt med så många besökare! Ska försöka fortsätta vara lika aktiv med många bilder:)

Hingstutsläppet i Böle del 2


Vad tycks om redigeringen, vill ni se någon i normala färger?:) Fast gillar dessa färger bättre för allt kändes så kallt me all grön färg o samtidigt gråa känsla:O

Hingstutsläppet i Böle

Japp, följde med Sara och hennes syster till Böle på hingstutsläppet. Det var inget roligt väder, tvärgrått osv! Saras syster hade dessutom med sin pojkvän och en kompis så jag fick den sista platsen i bilen hihi. Det tog över en timme att ta sig dit, men slutresultatet gjorde resan värd. Vissa bilder säger man bara mumma på!

Väl där var det halv lervälling på vissa ställen och hingstarna bara stod och åt gräs hela tiden haha. Dessutom har de ju en jättehög gächgprd(stavning) så jag som ör så kort hade inte direkt perfekt översikt men det löste sig till slut. Hur som helst så dröjde det nästan en timme innan allt kom igång då det kom 2st nya hästar/hingstar och då blev det fart och det började dessutom spricka upp! Till slut när solen kom fram och hingstarna hade bussat en hel del så blev helt plötsligt alla hungriga och trötta haha. Men jag och Sara fick de att stanna lite längre, ungefär en kvart men sen gick det inte längre, surt men fick en hel del bilder, runt 340st bilder och Sara över 400st. Hon lånade dessutom min gamla kamera, lyckades fylla mitt 4gb minneskort sen när vi precis böt kort skulle vi hem. Har inte så mycket mer att säga om detta äventyr mer än vi stannade på MAX och åt i Borlänge. Nugget, pommes, läsk och sen blev det en lyxshack som var SÅHÄR GOD!!! Men när jag kom hem åt jag även smörgåstårta så jag behöver inte mat förän imorgon vid lunch haha! Nu kommer i alla fall lite bilder, fler kommer! Angående bilderna från bröllopet så har jag inte frågat om jag får lägga upp bilderna på bloggen, så det ska frågas och förhoppningsvis så får jag det;)


Nikon D7000 + 55-200mm ISO: 100-400

Studenten 2011

Yes, grym dag och kväll igår, tyvärr hade jag ingen kamera med mig för jag ville inte riskera min kamera, feg som jag är, men så är det. Får be andra skicka bilder till mig så jag får lite fler bilder i alla fall! Idag och alldeles strax ska jag iväg och fota bröllop. Så jäkla nice, längtar åh det brukar vara så mycket kärlek, värme och allt i ett bröllop så nu kör vi hårt igen!

Kan tillägga att Linnea följde med mig hem igår och sov över. Men nu måste jag skynda mig, hoppas alla överlevde värmen igår och har en härlig bakfylla;)


YAAAAAY~

Jag är hos Elin på fest...FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN, FI FAN VAD BRA VI ÄR!!! Haha, jag har bara druckit en cider men jag kanske är lite påverkad, lilla känsliga jag...? Nej men verkar som vi skiter i att gå till Lina för att säga hejdå till alla eller kanske borde tvinga med Robin och Elin dit och säga hejdå till alla! Fast vi får se, Linnea sitter spelar spel med två BARN! Vem kunde tro att det skulle hända haha!
Nej ska väl försöka få Elin, Robin och Linnea till Lina en snabbis sen kommer vi tillbaks hit igen, hoppas ni har det lika roligt som jag:D Eftersom jag lånar en dator får ni ingen bild, men det blir spamm senare iveckan:D

ÄNTLIGEN!

Tar jag studenten! Fi fan så NICE, ni kan bara tänka er vilken känsla, aaah det ska bli SÅHÄR grymt roligt haha. Jag längtar och det blir en sjukt lång dag, upp innan 5, studentfrukost vid 7, fotografering halv 9, betyg och annat prat efter de sen vidare till Grand Hotell för 3 rätters lunch! Efter det blir det utspring - åka flak - parad genom stan - studentbjudning med Linneas familj sen blir det ut på krogen!!!

Hahah jag är lite efter men jag gör min debut på krogen som "vuxen" imorgon antagligen, hihi. Hoppas bara det inte är inträde men wth, borde inte vara det;) Men för att jag ska orka upp imorgon så ska jag sova nu, hoppas er dag imorgon blir SUPER och till er andra som tar studenten, GRATTIS!!!:D

Blire inge bloggning om jag inte får fnatt imorgon natt när jag kommer hem:D

Dagens ridpass

Gick väl sådär, kände mig väl inte i topptrimm, pigg ponny + en ryttare som blev frisk igår, nja det går inte ihop. Dessutom hotade hon med att lägga sig när broddarna skulle i och jag kände att jag inte hade tillräcklig kontroll för stunden och det är så tort ute så det gick super ändå. Vi halvt tappade fotfästet en gång men annars gick de bra förutom att hon gjorde något fint kråkhopp som jag inte riktigt vet hur hon gjorde man sen bockade man så jag höll på att flyga av haha. Men satt kvar gjorde jag i alla fall sen hoppade vi lite på banan istället för runt hela skiten.

Jag kanske borde tillägga att vi hoppade på gräs och hon har inga skor bak så godkänt i alla fall, men ryttaren red väl som en kratta, snäll ponny som hoppar ändå! Egentligen är nog hästar de snällaste djuren, för vem står ut med att någon sitter och kittlar en i magen och ber en hoppa fast man inte är i balans osv? Jag hade nog inte riktigt varit så snäll haha, eller man vet ju aldrig men det är otroligt hur snälla hästar egentligen är och intelligenta! Hur de kopplar ihop skänklar och ett tryck i munnen från bettet att den ska samla sig. Kanske tänker för mycket men ibland blir det lite så. Nu kallar i alla fall duschen och sängen, imorgon är det skolavslutning för 1or och 2or men vi ska dit ändå. Sen vid 6 på kvällen ska vi göra iordning flaket, pepp inför fredag och herregud vad tiden gick! Kan lägga upp lite bilder från igår när jag fotade på beställning:)


Hoppas det inte gjorde något att jag la upp bilderna, ni vet vilka ni är;)

Ett litet jobb såhär på kvällskvisten

Hejsansvejsan, sitter och redigerar de få men väldigt bra bilerna från det lilla fotouppdraget jag tog åt mig idag. Bilderna blev helt okej tack vare att det var halvmoln och ljuset var jättemjukt och med inställning på livfull så får jag all den kontrast jag behöver till bilderna så jag behöver bara göra en lätt grundredigering och lite uppljusning, förminskning och sen är de färdiga.

Men som alltid blir jag SÅHÄR ridsugen, tur att jag har min lektion imorgon! Annars vet jag inte vad, visserligen ska jag hoppa och om jag får Syren lär det gå lite fort haha. Imorgon ska jag dessutom stressa och stressa lite mer, usch men förhoppningsvis slutar det väl...Börjar med Fuck off:en vid 10, sen håller väl den på tills runt 12, sen vid 13 ska jag möta upp snubben jag nämnde i tidigare inlägg som vill ha lite hjälp angående närbilder och lite allmänt runt fotografering. Ska bli roligt, första någon som verkligen vill ha hjälp så hoppas jag har något att bidra med som är till hjälp för honom!

Efter det ska jag hem en snabbis, slänga i mig lite mat och be pappa skjusta mig till Långshyttan och Brukshotellet för den efterlängtade provfotograferingen med brudparet. Kan ni tänka er att på lördag smäller det, åh det ska bli så roligt, är inte bara nervös över studenten utan också jobbet på lördag! Här kommer en liten sneakpeak på dagens bilder:)

V.A.R.M.T!!!

Japp, avlider, borde inte klaga men usch lite för varmt...borde verkligen ta en dusch när jag kommer hem, men ska ut till stallet och fota och ha mig. Imorgon är det Fuck Off:en med skolan sen ska jag möta en snubbe från musikkåren som vill ha lite fototips, ska dessutom ha provfotografering och ridlektion imorgon, herregud, hur ska man hinna med allt egentligen och inte få värmeslag?

Nu om man hade varit frisk och allt hade man badat men vill inte riskera att bli sjuk nu till studenten! Är fortfarande förkyld så bäst att vara på den säkra sidan! Lämnade dessutom tillbaks min skoldator idag, känns lite konstigt men skönt samtidigt, min nya privata är rätt mycket bättre hihihi! Annars så är jag lite nyfiken över vad för studentpresent jag får om jag nu får någon;)

Sitter förresten hemma hos Sara så har inga bilder för stunden, fler kommer väl ikväll efter att jag har fotat och laddar upp mina egna från Gotland, eller tja, kanske borde kolla över mina bilder från skolan också, vad tror ni? I alla fall så borde jag börja pallra mig hemåt så jag hinner äta innan jag ska ut och fota, kanske borde övertala Sara att skjusa mig, hihi:P Det är väl allt, hoppas jag inte får värmeslag, fick de nästan av igår och då var det inte ens såhär varmt!

Suck.....

God morgon eller något, sitter i skolan och snorar och har sista skoldagen. Jag har lite huvudvärk av lite olika anledningar, drack alladeles för lite vatten och annat igår för det varma vädret, och somna när jag inte skulle somna. Är lite down idag, utan anledning kanske skiter i drickandet helt, sparar allt till fredagen;)

Nej men jag ska bara dricka någon cider på fredag, peppar peppar inför en helskön helg! Kommer nog sakna lite människor men jag kommer nog överleva, kanske springer in i någon nån gång. Bara för att jag är opepp så skiter i att skriva mer:)


Arkivbild:)

Hemma!

Yes, äntligen hemma, kom visserligen hem igår kväll men då orkade jag inte blogga och idag har det varit full fart med mösspåtagningen i Falun och nu sitter jag här och börjar smått redigera lite bilder från min underbara resa till Gotland! Fast hade nog egentligen kunnat vart bättre eftersom jag käkade alvedon och bombade min nästa med nässpray för att jag skulle kunna klara av det höga tempot.

Skrive ett mer utförligt inlägg en annan dag om Gotland, har så mycket att berätta och jag kommer vara allt annat än ledig för datorn denna vecka, helt sjukt galet schema men det ska bli SÅHÄR roligt! Ni kan inte gissa hur underbart skönt det ska bli även om det känns lite konstigt att komma ut i vuxen världen "redan. Men vad kan man göra åt det? Är man 19 så är man, hihi. Firar dessutom att studentveckan börjar med en 4,5 fruktcider och jordgubbar framför tv:en tillsammans med datorn, bättre kan det nästan inte bli!

Så nu ska det fortsättas redigera bilder och borde snart sova så jag orkar med morgondagen eftersom det blir 7 bussen imorgon til skolan bara för vår mentor fick för sig att vi skulle samlas 9.03! Aja borde inte klaga, kommer bli en toppen dag/vecka så nu kör vi:D


En svan som var vid stranden vi var till på torsdag kväll när vi precis hade kommit fram och hade picnic:)