Upps...

Hejsansvejsan, jag är duktig på att blogga eller inte. Jag är för stunden bara hemma en snabbis från sommarstugan och fixar lite grejer sen åker jag ut igen. Bilderna från Folkärna kommer, dvs resten som jag tänker visa. Kanske lite roligare med redigerade bilder än de små och förminskade bilderna som finns i tävlingsarkivet! Har även börjat med nya desingen på hemsidan men utan internet ser jag inte alla förändringar men det är på G alltihopa så håll ut.
Har även hoppat en del hopprep och sett till att få ont i hälsenan igen, jäkla skit, det börjar ju märkas nu att jag har hoppat nästan varje dag och så kan man inte fortsätta bara för man får ont i hälsenan...DAMP! Hade i alla fall en fantastisk dag i förrgår i sommarstugan då det var vindstilla och nästan inte ett moln på himmelen. Ibland har man det bra, undrar om man borde ta och tvinga ut Sara eller Linnea eller någon dit...Äsch vi får se hur det blir. Vi kommer nog åka hem på söndag kanske, beroende på vädret.
Men eftersom jag nu sitter och tjyvar syrrans nya dator utan lov och hon är i för sig inte hemma så ska jag nog inte sitta här för mycket hahaha, har viss förmåga att lämna spår efter mig, vet inte hur, kanske lite historik på saker hon aldrig är inne på?! Nej nu ska jag tvätta mig lite och fräscha upp mig sen ska vi väl åka alldeles strax, ha det bra nu i detta underbara väder så återkommet jag på söndag;)
Arkivbild och jag vill rida:(

25 juli 2011

Sitter och kollar på Harry Potter och halvblodsprinsen. Det måste vara i den här filmen som man förstår att Dumbledor är gay haha. Helt sjukt, jag måste vara efter som fick reda på det nu och inte när det var aktuellt eller när jagläste böckerna. I alla fall, har fått en beställning från Folkärna, sen väntar jag på att beställningarna av vinnarbilderna ska börja trilla in! Men först ska jag försöka få upp alla bilderna, från lördag och söndag, har inte haft ork att lägga upp dem förän nu. Är rätt okej men missade några ekipage igår på grund av regn men jag hoppas att de hoppade i några andra klasser så de blev med ändå.

Ska försöka ut och gå en sväng idag, läsa lite böcker, skriva kvitton osvosv. Fast det är väl det, redigera och visa lite bilder från helgen ska väl fortsättas med och sen vet jag inte så mycket mer, ringa till brudparet och bestämma träff så jag kan ge dem bilderna. Det är väl min dag, hoppas ni har det roligare än mig;)

Jag längtar till värmen och solen!

Folkärna dag 1 del 1

Hejsansvejsan! Tillbaks precis från Folkärna, herregud vilken lång dag, är helt slut både mentalt och fysiskt haha. Eftersom det har blåst och varit VÄLDIGT fuktigt för de som inte har märkt det har jag spänt mig antagligen omedvetet under hela första klassen som var 2 timmar så mina höfter värker och tja, jag är helt slut. Och att bara stå ute i 9 timmar känns det också! Fick i alla fall upp alla bilderna från gårdagen igår...efter många timmars krångel o arbete...

Hann även redigera lite bilder från igår så nu kommer de, bara från CL klasserna 50-80 cm om jag äns hann till 80 innan jag i stort sett somnade framför datorn ehehe...! Dagens skörd består av 867st bilder som ska ändras storlek på osvosv, så om jag nu mot lite halv förmodan inte hinner upp med alla bilder vet ni varför. Här kommer i alla fall några redigerade:)


Wihu

Hemma och hej allihopa, fotat på Folkärnas årliga hoppmeeting idag! Sjukt roligt och det regnade inte, rätt nice så att säga. Sitter här och ska försöka få upp bilderna idag, och förhoppningsvis ska det gå fort...
Jag är helt slut i alla fall, tror jag ska ta mig lite mat och vänta på bilderna sen så dags att uppdatera allt och inget känns det som, kan knappt skriva för jag är så trött haha.

Red igår dessutom, det var mysigt, längtar tills nästa gång och snart börjar ridskolan så då har jag två knasponnyer att få igång...två russ dessutom. Jag har inte varit så förtjusta i russ pga lite dåliga upplevelser. Men nu så börjar de ändras. Visserligen tycker jag welshar är lite snyggare av sig, inte att russ inte är snygga, men föredrar ädla hästar eftersom jag har sånna korta ben och inte når direkt så långt haha. Bilderna på mig som kom upp för inte så längesen är på en grov b-ponny, så jag har inga problem med att rida b-ponnyer direkt och jag minskar i vikt så de klagar nog inte...inte för jag väger för mycket men ändå. Nu kurrar magen och huvudet snurrar, ska ladda upp bilderna innan jag visar er bilder här:)

Tidsinställt;)


Tidsinställt;)


Nu har jag och mamma precis åkt iväg med tåget till Stockholm:D

...!

Äntligen är jag tillbaks eller något, på grund av att jag har tillbringat de senaste dagarna i stugan och lite överrallt har jag inte haft tid eller ork till att blogga, dessutom som jag har sagt innan har jag inget internet eller ström för all del i stugan. Idag har jag även avslutat lite olika saker, nu väntas bara på att ska anlända så jag kan skicka iväg bilderna. Något mer som väntas är ännu mer paus från bloggen misstänker jag, beroende på om jag kommer åt en dator, internet och tid för att blogga nu när jag åker på en mini semester med mamma till Stockholm. Bo på hotell, träffa lite människor, shoppa, äta gott och ha det absolut bäst!

Tänker däremot vara lite duktig och göra några tidsinställda inlägg så ni har något att läsa, känner att jag inte har uppdaterat som jag borde så gör det nu, för stunden och kommande dagar haha. Men jag har lite bloggtorka, inget att skriva om, något förslag någon? Jag ska i alla fall börja på en ny design på hemsidan, bloggen och börja söka lite information om att starta ett eget företag här i höst. Men det dröjer ett tag innan jag sätter det i verket som jag har sagt förut. Kan också tillägga att jag har SÅHÄR mycket bilder att visa er, så här kommer lite fler och ännu fler i tidsinläggen! Hoppas bara ni inte tycker det blir tråkigt med bara bilder, men så får det bli;)

Väldigt mycket fåglar nu men det är i stort sett det enda jag har fotat de senaste veckorna, men nästa helg bär det av till Folkärnas årliga hoppmeeting, sen ska det planeras in lite nya dressyrtävlingar och någon ny hopptävling!:)

Hemma hos moster

Hejsanhoppsan, sitter hemma hos moster och har varit på Darlecarlia Cup i fotboll. Mina småkusiner är med så åkte med mamma upp och fotade, men det var då inte lätt att fota fotboll, eller jag är väl inte så jättevan vid när hur var man ska fota i de olika situationerna haha. Nu håller vi på att förbereda oss för nästa gång där på fotbollsplanerna. Undrar om man kommer dö av värme...äsch det är super med sommar!

Här hemma hos moster har vi lagat mat åt kusinerna för moster man var kvar vid fotbollen och kollade in lite matcher så vi blev lite "barnvakter" så att säga även om barnen är som minst 8 år. Men det var skönt att komma in där det var lite skönare, det steker som tusan på fotbollsplanerna, ändå är det svalare än vad det har varit de senaste dagarna. Skönt för fotbollsspelarna men det var för kallt på ön tyckte vi.

Tänk om man kunde vara lite minde bollrädd men det är nog inte att räkna med och fotboll klarar jag mig utan!
Nu ska jag ut och babbla lite med moster o mamma o kusinerna, bilder kommer ikväll:)


All I have to do is to wait

Ska snart iväg igen till sommarstugan, men ska ge ninerna mat och tänkte att jag skulle slänga upp ett till inlägg innan jag försvinner några timmar igen. Imorgon kommer vi hem igen för att åka till Borlänge och fota när mina småkusiner spelar fotboll. Annars händer ingenting, jag har fått bättre kondis så får fortsätta hoppa hopprep och rå lite så magen får arbeta lite...Ska nog börja stå plankan också varje dag och lite armhävningar. Hoppas det ger något slags resultat.

Alla bilder är tagna med Nikon D7000 o Tamron 70-300:)

Hemma för stunden

Hejhopp i galopp, Lilla Li är hemma med några hundratals nya bilder att visa från denna fantastiska vecka i sommarstugan. Igår drog jag väl av bara 300st bilder bara på måsar nästan, men de är så fantastiskt fina, ni som inte har provat att fota måsar, att lyckas få en bild där man verkligen ser hur eleganta de är går miste om något. Fast smaken är som baken men jag tycker fåglar är en väldigt roligt motiv, man lär sig om inte annars att bli snabb i tanken och samtidigt skaffa sig tålamod!

Något som jag har provat under veckan är att fokusera manuellt när jag har fotat måsar och allt möjligt, roligt men krångligt! Jag fick några bra bilder och vissa slängdes fort som satan. Planerar att även göra om designen på bloggen och hemsidan, börja marknadsföra mig lite smått osvosv...Usch detta slutar väl som alltid att inget blir gjort! Nej nu fan, jag börjar få tillbaks mitt driv i alla fall i livet, bättre än inget. Hoppas bara jag gör allt på rätt sätt så inget galet och tråkigt händer. Funderar även smått på att flytta hemifrån men vi får se hur det blir med det också. Frågan är bara, Borlänge eller Falun, vilket stad ska man välja? Jag ska plugga i Borlänge men gillar Falun bättre...Det får bli ett lite senare problem, har lite andra saker att ta hand om först.

Nu har jag babblat färdigt, så ni kan få en liten smärre bomb från veckan och ska återgå att blogga lite oftare, lite svårt när man inte har internet;)

It can always be better than that already are

Här kommer lite bilder från när Julia knäppte kort på när jag red lilla älsklings Syren som var trött och inte riktigt med på noterna, men det funkade helt okej även om hon hellre ville gå och kolla på hästarna i hagarna bredvid. Bilderna är lite försenade men nu kommer de och det är en av bilderna som lite (mycket) överredigerad, ni lär märka vilken haha. Men döm inte ut mig toallt nu, jag är sämst på redigering i vissa fall...Det är mitt livstecken för dagen förutom den snabba updpateringen på fb tidigare:)

Måste tillägga att pluttponnyn inte var svängbar när hon kom i vintras till ridskolan, så de vill säga, hon var bara lätt riden i alla gångarterna. Hon kunde knappt galoppera när hon kom, och det finns absolut mycket mer att jobba på, men nu orkar hon hålla igång den och hon börjar bära sig helt okej nu, men som sagt, hon är som en ungponny att rida så att hon går bakom lod ibland är för att hon är trött som jag nämnde och hon var lite alltmänt sur på mig och ibland är ju ungponnyer som de är, så va lite snäll mot oss^^

I'm back for a moment

Tjabba, hemma en snabbis från stugan, duschat och ska väl bara vänta på att vi ska åka igen. Ska ninerna mat också men det går fort. Lånar dessutom syrrans nya laptop, och den är nästan lättare att skriva på än min, men kan bero på att mina knappar sitter längre från varandra så ibland råkar jag skriva helt åt shottahejti eller hur de nu stavas.
I alla fall, jag känner mig lite mer pepp på allt, ska se om jag kan få till att jag skickar iväg en beställning på posten imorgon, för idag blir nog inte av, det skulle ha fixats nu när mamma var på ICA. Så nu måste jag skynda mig lite, de blir nog inte så glada om jag sitter och inte är färdig när de kommer hem sen. Så ingen bild idag eftersom jag sitter vid syrrans laptop, ha det nice nu, baibai~

Sista inlägget för de kommande dagarna

Tjollahopp, hemkommen från promenaden til biblioteket. Resultatet blev 2 nya böcker att läsa, en har jag redan läst men vill läsa igen haha. Det blev 4e boken of The house of night (vampyrserie) och Om jag kunde drömma. Ser ni den röda tråden? Bara vampyrserier haha, aja, nu har jag att läsa i alla fall för de är inte korta direkt. Och det var myyycket varmare ut än jag trodde, tog min tunna jacka men det blev varmt ändå tack vare att det är 23 grader ut tydligen!

Annars har jag inte mycket mer att säga, syrran drog iväg och plockade jordgubbar, vi andra packar inför stugan som sagt fast syrran ska till pojkvännen så jag får nya stugan för mig själv!:D Nej nu måste jag packa klart, ha de gött nu alla människor i världen...;O

Ett måste att läsa serierna om de är någon som behöver boktips:P

Istället för...

Att rida hoppar jag nu hopprep och går promenader, bättre än inget. Ingår i min plan att bli mig själv igen så att säga, jag är inte så bekväm av mig egentligen för då skulle jag inte orka ta hand om en ponny. Man bara säger det men egentligen är det inte så hemskt haha.
Som det märks är jag på bättre humör än igår, förra inlägget var inte lite tråkigt, men skönt av få ut sig lite skit? i skallen...Idag åker jag till stugan, blir borta tills imorgon antar jag. Teoriboken följer med och kanske datorn, annars tar jag nog med mig ett par böcker och ritsaker. Hade inte skadat att vara utan dator, även om all bra musik finns på den(beslutångest). Och jag håller också på att planera in en Stockholmsresa den 18 juli...JULI...Usch tiden går, är snart exakt en månad sen jag tog studenten! Herregud, allt bara försvinner, tiden och allt.

Saknar min lilla pluttponny också, det var så roligt o ha en häst och ta hand om istället för sitta vid datorn de där timmarna och bara bli seg i hela kroppen och inte göra något vettigt. Kanske borde skaffa mig en liten söt ponny när jag får ett någolunda bra betalt jobb...fast det är en framtida grej! Får börja med lilla Syren på ridskolan, sen kanske när jag har råd med en häst att det är i tid när hon ska pensioneras från ridskolan;)

Annars, jag har inte mycket mer att säga, livet känns bättre idag, nu fattas bara att jag ska ta mig till arbetsförmedlingen så jag kanske slipper sitta här och vara arbetslös eller vad säger ni? Jag skulle inte ha något emot att jobba, bättre än vara fattig...Äsch nu måste jag göra mig klar för en promenad med hunden i skogen!:)

I'm not back on track yet...

Hejsan, jag vet inte vad som är felet, jag är slöö, har inget driv eller någonting just nu. Trökigt värre, vart tog all inspiration vägen? Jag borde ha återhämtat mig från skolan och studenten vid det här laget, sover bort halva dagarna osv. Ska man inte bli pigg då? Tydligen inte, får hoppas det blir bättre snart! Och planerna på ett eget företag får jag nog lägga på hyllan ett tag! Är alldeles för långsam med arbetena, jag kan inte vara såhär seg på att slutföra saker!

Jag lider med de kunder som har råkat ut för detta, jag är verkligen ah jag vet inte vad. Sämst kanske jag inte är men jag känner att det tar för lång tid. Vissa kanske tycker det är okej men vissa säket tycker jag är dålig på detta när det står att det inte ska ta någon lång ibland...Åh självförtroendet på botten!

Tror jag behöver åka iväg på något roligt, se något nytt, göra något galet...eller nja inte galet, men något som ger tillbaka mitt självförtroende och drivet, energin och allt. Tänk om man bara kunde trolla så det kom tillbaks bara sådär! Fotar gör jag, men även där känner jag just nu att...Jag har knäppt på allt, jag har inga nya idér, heregud vad händer med mig? Tror jag ska sätta mig ner och läsa, skriva fics och rita en massa manga. Då kanske kommer mitt driv, självförtroende tillbaks! Det var i 2an som jag hade en sån här svacka, vill inte ha det igen kan jag meddela, nej fan nu ska jag leta på en snygg mangabild, börja rita av, bli sur på den, börja om 100ggr och se till att komma över tröskeln! Hoppas ni har det roligare än mig och har många massa roliga planer:)

Är lite sugen på att hoppa, men lite svårt utan en häst;O

Okej...

Ojoj vad tiden försvinner fort, borde ha sovit för länge sen. Men nu efter 100 års krångel har jag fixat ner photoshop cs4. Bättre det än inget, nu behöver jag bara ladda ner dng konventeraren igen...för jag har en för ny kamera...SUCK! I alla fall, bättre än inget så nu får det ta sin tid innan jag laddar ner phtoshop cs5 så kanske jag kan göra på samma sätt som jag gjorde med cs4an...HOPPAS! Hur som helst för stunden får cs4an duga..

Imorgon(idag) fyller lillsyrran hela 15 år! Inte bara klockan som rinner iväg, herregud, syrran börjar växa upp...eller inte haha. Nej men det ska bli kalas imorgon, och bara för jag är lika smart som alltid föreslog jag Norsk fylla som lek och jag tvingas att vara med...får försöka skada mig imorgon så jag slipper när jag rider eller något eller säga att jag mår illa! Huuua, hatar norsk fylla, tänkte mest att de skulle göra den utan mig. Annars babblar jag som alltid, måste sova, hoppas ni hade en superbra dag, sista dagen dessutom imorgon med bästa Syren, kommer sakna henne! Äsch nu började jag på ett nytt ämne, avslutar innan jag börjar på riktigt...NATTI:)

Arkivbild som gillas!

Upplösningstillstånd!

Hej, kan bara säga förlåt för dålig uppdatering men...MITT PHOTOSHOP VILL INTE FUNGERA! Alltså jag är helt handikappad sen trailen tog slut och jag nu har skaffat ett serialnr men det fungerar inte att subscribe...helt galet, jag måste iväg med bilder till människor, få de redigerade och jag behöver photoshop till det och jag vill gärna sätta logga på mina bilder osvosv! För att lugna ner alla känslor av hopplöshet tar jag och åker ut till pwonnin och tar en lång promenad, kan behövas både för hjärnan och kroppen(konditionen)!

Vad mer kan behövas göras för att lugna ner allt virrvarv av hopplösa känslor, kanske lite godis...fast vi har inget och imorgon är det kalas för lilla knäppa men bästa? syrran fyller år. Så vi ska väl fika hela dagen men aja, vi får se vad som händer. Måste städa dessutom när jag kommer hem, lite stökigt och vi får ju besök imorgon så får väl vara snäll och städa så slipper mamma bli tokig på mig;) Har även fått tillåtelse att visa lite bröllopsbilder så ni får väl se lite sånt sålänge tills jag har skaffat photoshop och kan fixa de nya bilderna.


Så, lite bröllopsbilder, nu ska jag göra mig klar för stallet och en skön promenad, förhoppningsvis hittar jag på en lösning under promenaden:)