...

Ett snabbt litet inlägg kommer här, jag är sjuk eller förkyld så har inte direkt orkat skrivit något. Så om jag mår bättre imorgon ska jag förbereda lite tidsinställda inlägg till helgen, men det beror på hur jag mår osv.
Nu ska jag i alla fall kila i säng och försöka sova bort snuvan och febern, viktigt möte imorgon och jag ska få fota barn igen wihihihi!
Nej nu kallar sängen natti:)

Download: A cold...

Yes, sitter här och snorrar som f*n, jobbigt läge, speciellt när man ska till Gotland på torsdag. Sitter för stunden och älskar min nya dator, från skeptiska känslor till ren kärlek haha. Den är i alla fall SÅHÄR mycket snabbare än skoldatorn hihi, helt underbart! Fast det märks att jag laddar ner Illustrator för jag kan inte ens ladda upp en bild här!
Så skriver väl mer imorgon, min inspiration kom tillbaks med datorn, nu känner jag för att blogga igen haha.

Nej nu går jag och lägger mig och läser manga, orkar inte sitta här, datorn får ladda själv, utan mitt sällskap:)


Hiss på snabba datorer;)

Ny laptop...

Yes, var SÅHÄR hyper men nu vet jag inte längre, högtalarna är mycket bättre än på skoldatorn men...DET ÄR BARA EN HÖGTALARE! Ljudet kommer bara från vänster och jag som har tinituskänningar på vänster öra och är jätteljudkänslig på vänster öra! Håller i alla fall på att ladda ner Photoshop cs5 för att se hur snabb det blir med den här datorn, antagligen snabbare än skoldatorn så lär behålla den ändå, vänjer mig väl med att det bara låter på vänster sida även om jag kommer få mina utbrott ibland på grund av att örat blir tokig eller något.

Annars är den snygg i alla fall, fast tja, vi får se...jag måste skynda mig och bestämma mig, men jag behåller den till 90%! HP laptopen jag var inne på förut var billigare men hade inte lika mycket grafiskt minne som är väldigt avgörande för att se hur snabbt photoshop fungerar. Så aja, får väl ladda ner photoshop nu och sen...aaaaaah blir tokig varför var de tvungna att bara ha en högtalare eller rättare sagt bägge högtalarna till vänster? Min svaga sida och allt...åh! Nej nu får jag inte fortsätta klaga, den är säkert jättebra bara jag vänjer mig vid den!

Såhär ser den iaf ut, rätt snygg! Så den lär ju stanna;O


Bloggtorka

Hejsvejs, jag har bloggtorka, jag vill blogga men när jag kom in här så tar det absolut stopp! Men förhoppningsvis blir det bättre tills nästa vecka, om inte så vet jag inte vad haha. Det kommer hända så hemskt mycket f.o.m torsdag morgon, attans bara att jag inte har något trådlöstinternet, eller vad de nu heter, helt glömt bort ordet, men ni fattar hoppas jag.

Blir inte heller att ta med datorn till Gotland just pga att jag inte har internet direkt så kan inte blogga ändå! Så det blir bildbomber om allt och inget när jag kommer hem och under nästa vecka, tar ju studenten FTW! Åh herregud det är så mycket som ska hinnas med från torsdag och framåt, sen tar abrut slut om 2v...hoppas verkligen jag får sommarjobb på Paloma, skulle rädda hela min sommar, och jag vet inte om jag har kommit in på högskolan heller, buhuhu usch min framtid är så oviss för stunden så blir tokig, jag vill veta hur det blir!
Och jag vill sälja hästbilder, men för stunden är det lite trögt, hoppas det blir bättre till sommaren haha. Usch jag behöver verkligen pengar för det är så mycket jag vill göra och inte har råd med..

Nej nu babblar jag bara, så ni får ha det så bra, blir inte så mycket bloggning för att hitta på nya idér så tjingeling tills vidare:)

En failbild på en liten trött tjej;)

Mellan valet och kvalet

Får väl börja med att säga GRATTIS till FC Barcelona! Vältjänt seger enligt mig, men det finns nog en hel del delade meningar ute i världen om detta haha! Nej nu hoppar vi tillbaks till ämnet. Jag har beslutångest så det räcker!
Står och väljer mellan 3st HP laptops som jag vill köpa, hur svårt kan det vara att välja en laptop egentligen? Sjukt egentligen också vad allt har gått framåt i utveckligen, man blir bara massa snurrig, men vi får hoppas på att pappa och jag kan åka till Avesta imorgon och kolla på några, men bara jag har en tills efter studenten!


Dessa tre laptops väljer jag mellan, usch hatar att välja! Alla HP men tja, vilken är bäst? Jag vill ha en bra dator som klarar av photoshop cs5 med lite andra program...men ja...gaaah blir tokig, men vilken jag än väljer blir de bättre än skoldatorn så jag borde inte klaga men haha man vill ju alltid ha det bästa, men det får bli en dröm tills vidare! Funderade på en MAC men jag känner en som brukar ge mig photoshop gratis för han har de på en hårddisk, fast det är bara för Windows så jag fortsätter på Windows och sen om jag får sommarjobb och känner  att jag behöver en till dator kanske det blir en MAC.
Vi pratade också lite om vad jag skulle få i studentpresent, och jag önskar mig för stunden bara Tamron 28-75, men om jag inte får det innan bröllopet är det egentligen shit the same, men ja, har ingen aning vad som jag kommer få, hoppas annars det blir pengar haha, jag är så girig alltså;)

Här det, objektivet jag vill ha, ett perfekt normalzoom för inomhusfotografering för ex. fester osv.

Fyndat

Mamma kom in och väkte mig vid tio i 9 och frågade om vi skulle ta och köpa nya skor inför studenten och tights osv.
Så det bärde av till Kupolen runt 10 och väl där sprang jag upp och ner mellan skoaffärerna innan jag bestämde mig för ett par. Och snälla mamma köpte dem åt mig, ibland är föräldrar allt bra att ha och köpte ett par nya jeans dessutom, kändes som jag fyndade lite idag och imorgon ska jag iväg och kolla på en dator som jag misstänker kommer komma med hem men inget är bestämt.

Anledningen till detta plötsliga köp av en laptop är för jag ska lämna tillbaks min skollaptop 7e maj eller 6e beroende på. Sen är jag utan dator och då kan jag inte fota för jag har ingenstans att göra av bilderna, och det är ju lagomt bra! Så imorgon ska vi kolla på en datorn, wihu, hoppas den är bra men antar det och nästan 3ggr så mycket minne än i den här osvosv, helt enkelt såhär mycket bättre än den här skithögen så det ska bli roligt värre!
Tog en liten egobild idag medan jag väntade på mamma innan vi drog till Kupolen men den har jag inte fört in så det kommer en annan dag haha.

Nu höll jag dessutom på att glömma att jag och mammsi hälsade på moster och det slutade med att vi följde med dem ut till deras sommarstuga, blev kvar där i 2 timmar, fikade och fixade ihop en säng efter mycket krångel och sen låste jag och min lillkusin in moster och mamma i deras stuga haha! Sen åkte vi hem, så nu sitter man här och kollar på fotboll med mammsi o pappsi:P


Sista uppgiften

Är snart klar för hela gymnasietiden, helt sjukt vad tiden gick fort! Kan inte fatta att jag har pendlat till Falun i hela 3 år nu! Och det konstiga är att jag stod ut med 2an, med allt skit som hände och det otroligt jobbiga schemat, alltså ja...jag borde vara värd en kaka för att jag stod ut och orkade och lyckades hitta ny energi till 3an för att höja mig så mycket som det bara gick...

Nu har jag i alla fall suttit och nästan gjort klart min japanskaläxa, som är den sista, absolut sista uppgiften skolan ger mig, åh vad SKÖNT!  Nu sitter jag här och väntar några minuter innan jag ger mig för dagen på praktiken för en körlektion sen så är det bara att vandra hem, eller tigga lite skjuts för att hinna äta, byta om, göra mig klar och åka till Vasaskolans aula för konsert med Hedemora musikkår. Vi ska annordna ett melodikryss så publiken ska få gissa och ha sig, de få som kommer de vill säga, vi är SÅHÄR dåliga på att annonsera att vi har konserter...trökigt men man slipper att oroa sig att andra ska känna igen mig allt för mycket.
Äsch nu pratar jag bara massa osammanhänget, så det får räcka för nu, tjingeling:)

Arkivbild:)

...Igen

Eftersom jag inte har något speciellt att berätta drar jag väl iväg ett ridinlägg igen och lite roliga nyheter.
Börjar med den roliga nyheten som är att jag antaligen men inte 100% säkert få sommarjobb på ett företag som tar fram digitala nyhetsbrev osv. Ska bli riktigt roligt om jag får det men inget är bestämt så sitter nu här i min ovisshet och är nervös haha. Det är verkligen hemskt att inte veta, men det blir såhär ibland så peppar peppar!
Om jag får jobbet så blir jag inte pank i sommar och jag kanske har råd att åka på en shoppingtur till Stockholm eller  Göteborg! Fast aah borde inte ta ut saker i förskott, tänk om jag inte får jobbet liksom!
Usch nu blev jag ännu mera nervös och orolig, usch hemska negativa tankar...

Nej nu byter vi till nästa ämne innan jag blir negativ på riktigt och börjar oroa mig och bli depp...
Jag fick rida Syren igår som sagt, hon hade tydligen varit lagomt dryg i tisdag med småbarnen så jag fick rida till henne och det märktes rätt snabbt vad hon hade gjort under nybörjarlektionerna haha. Hon försökte verkligen rycka ur tyglarna ur händerna på mig, jag var inte beredd första gången så det såg nog inte så snyggt ut när hon lyckades dra ut hela mina arms längd men jag höll åtminstånde i tyglarna...
I alla fall så blev hon lite sur, inte roligt när man inte får göra som man vill eller hur? Men efter lite  övertalning och 1000 halvhalter gav hon upp, härlig ponny det där, ska hyra henne efter studenten så då ska det trimmas lite så hon får mer muskler och kondition! Vi red i alla fall igenom LC:1an med en åttvolt som uppvärmning och att ställa var inget populärt men hon var lite allmänt grinig igår, ville inte riktigt ta skänklarna så fick säga åt henne på skarpen genom en liten sån där typisk ponnyskänklig, då fick jag en liten bakutspark till svar knäppa ponny, men hon är underbar ändå, lite vilja ska väl ston få ha eller hur?

Hon var i alla fall skitfin i traven, lite stark men det gick faktiskt helt okej, men galoppen eftersom hon låg på bettet så mycket blev det lite för mycket framvikt för att orka hålla igång på volten med galoppen så det blev lite som det blev...Men det löste sig och jag anmälde mig för att kunna rida till henne någon helg om det behövdes.
Så får se om jag åker på en liten tillridning ihelgen i fall hon är lika dryg som hon var i tisdags haha. Nejdå så dryg var hon inte men för de småbarnen som inte riktigt har ork att hålla emot så aja, blir säkert att jag får rida till henne, fast hon är riktigt mysig, och hon har inte varit riktigt hemskt än tycker jag, galoppen har med orken och styrkan så det kommer, mot i februari då det inte ens gick och svänga i galoppen så har det gått framåt!
Så det är bara att köra på nu, och jag sitter här och väntar på att en person från Hedemora Bostäder ska komma och hämta mig för att vi ska gå och fota deras lokaler här i stan så tog med min "lille" kamera för D60n brusar för mycket på de ISOvärdena som jag kommer få använda..;)

Denna häst vill jag ha:D

Gårdagens ridpass

Red igen igår med min förra ridgrupp, även om det bara var två kvar sen jag red där, lite tråkigt.
I alla fall, red igen för nästa veckas lektion som jag inte kommer hinna vara med på. Fick Forest som faktiskt inte var stressad, helt otroligt, tror det gör honom gott att gå på grönbete. Det kändes att han inte hade blivit riden på "riktigt" sen jag vet inte när, stretig och stark var han, böt till vanligt tvådelat för de innan hade ridit på pessoa, så av med thiedemantygeln och pessoa och på med ett helt vanligt tvådelat tränsbett och världens obekvämaste tyglar!

Vi red bommar och serpentiner för att verkligen få dem mjuka och följsamma. Och eftersom vi inte har någon egentligen lite duktig ryttare som kan rida dem där små pluttarna i form så var han stel helt väntat.
Men jag upptäckte att jag har börjat få tillbaks den ridformen jag hade för några år sedan då jag red Lisa 3ggr i veckan, för jag orkade sitta emot och ja allt som man kan tänka sig behövas på en stel och stark och oriden b-ponny. Tror det gör mig gott att rida Syren, hon får mig att hitta tillbaks dit jag var och nu så börjar saker och ting ge resultat.

Tillbaks till ämnet, red serpentiner på långsidan, travade över bommar och räknade stegen. Inte det lättaste på en ponny med trippigt steg, missade säkert en del steg...Sen gick vi alla fall över till galopp, kanske borde tillägga att vi red utan stigbyglar. Där gick det SÅHÄR mycket bättre än i traven, visserligen är Forest starka sida galoppen, riktigt fin var han, gick att korta och länga utan att vi drog iväg i världens fart haha. Vi fick in 6-8 språng i vänster varv, sen i höger är det svårare så där siktade vi in oss på 6 jämna språng och efter lite missar för mig så löste det sig, men tråkiga är att han blir väldigt trippig och smått stressad efter galoppen så från att gått i en alldels perfekt form i galoppen åkte huvudet rakt upp och sen blev det trippigt så travade inte av direkt mycket för att avsluta med en kamp, han var trött nog efter ett sådan ridpass som han inte har haft på mycket länge.

Hade varit roligt att fått igenom traven idag men tjuvkikade på vem jag skulle få idag och där stod det Syren även om hon är min lilla bebis men det var skönt att sitta på en ponny som kan efter ha ridit en sent taget russto med egna åsikter haha. Det var inte lika vingligt och jag kunde rida i galoppen, alltså eftersom Syren är så sent tagen har hon ingen bärighet riktigt i galoppen, det behövs lite mer fart om man säger det så men på Forest kunde jag sitta rakt upp och ner och om med benen så gick han på tygeln och ja, hade en egen balans och något jag tänkte på...han kändes mindre men han är högre! Så vet inte, han har visserligen kortare ben och är kanske bredare över ryggen...fattar inte, kommer nog få svar på det idag nu när jag ska rida Syren ikväll. Fast usch, jag hatar hennes sadel, är som...en sten att sitta i men hon kan inte ha någon annan för stunden..BLÄÄ!
Jag som kom ner så mycket på sittbenen igår att jag till och med fick ont av någon dum anledning så ska jag ner i den där stensadeln, huahua säger jag bara!

Det var allt nu, måste kanske göra något vettigt på praktiken idag, ska till exempel ringa Svedjans dagis angående fotograferingen av barnen, så hoppas det är fint på fredag så kan jag gå dit på en gång hem i från:)

Arkivbild från Säter:)


When everything seems fine nothing goes like planned

Ungefär så känns det nu, min mage är totallt upp och ner vänd, den bubblar, sväller upp och har sig! Dessutom känner jag mig halvt yr, får se till att ta en powernap när jag kommer hem och efter det ska jag skynda i mig lite mat, ge ninerna mat och sen ska jag rida igen.

Men hur pigg och överdrivet pigg jag kommer vara är en annan femma, jag är helt borta, eller inte riktigt men har mått bättre! Aja, nu får jag sluta vara så negativ, dags att dra sig hemåt och bilder får ni senare ikväll för jag har inga på denna lånedator;)

When everything seems fine nothing goes like planned

Ungefär så känns det nu, min mage är totallt upp och ner vänd, den bubblar, sväller upp och har sig! Dessutom känner jag mig halvt yr, får se till att ta en powernap när jag kommer hem och efter det ska jag skynda i mig lite mat, ge ninerna mat och sen ska jag rida igen.

Men hur pigg och överdrivet pigg jag kommer vara är en annan femma, jag är helt borta, eller inte riktigt men har mått bättre! Aja, nu får jag sluta vara så negativ, dags att dra sig hemåt och bilder får ni senare ikväll för jag har inga på denna lånedator;)

Svar på...

Den anonyma kommentaren kommer här...
Okej, jag vet inte så mycket om sporrar så bra att du säger till hur dem är. Sen det där med att man förfinar hjälper håller jag med om, jag kanske inte tog upp allt jag tyckte.
Angående de här med att anlita mig som fotograf, då borde väl Equipe också göra fel som anlitar duktiga ungdomar som inte skattar eller tar jag fel? Finns fler anledningar än den här som gör att jag blev extra sur men det tänker jag inte ta upp, och varför vågade du inte stå för din kommentar, anser inte att den var direkt påhoppande, är inte precis tokgalen på dig;)

Nu ska Li skicka iväg två bilder på beställningar, och mötet med brudparet gick super! Gissa om vem som är pepp som en tok och längtar till dagen efter studenten! Jättetrevliga var dem, först var de inte så intresserade på bilder, men efter lite pepp-talk och lite små frågor upptäckte dem att det kanske var roligt med bilder, haha. Inte för att de var emot bilder, men vi ska i alla fall ha ne provfotografering, bara det ska bli SÅHÄR roligt!
Hoppas vädret står på vår sida, det sista man vill ha är regn på ett bröllop! Så nu ska det letas bilder som ska skrivas ut och ge mig inspiration och ideér och tja, det är mycket som ska fixas och jag ska försöka fjäska till mig ett Tamron 28-75mm f.2.8 som studentpresent som jag kan använda på bröllopet:D
Hihihi, nej nu ska det jobbas lite, ha det bra och fler bilder från helgen kommer~

Ponnydressyr i Hedemora

Hej och hå, ingen bloggning ihelgen direkt, dåligt men jag har fotat, fotat och FOTAT ännu mer, sen har jag inte orkat gjort så mycket mer haha, fört över alla bilderna, bara varit och städat åt ninerna. Har även hunnit haft planering möte inför den gemensamma studenten festen som blir helgen efter själva studenten. Vi är trots allt 3st som tar studenten i år, så nu ska det köras hårt haha. Nej men det ska bli roligt, kan säga att vi ska leka och ha oss.

Men innan det var jag på klubben och fotade ponnydressyr, roligt värre och det gick jättebra för våra duktiga ponnyryttare, och jag missade tyvärr de 8 sista på grund av mötet, blev inte så jätteimponnderad över det men så blir det ibland, bara att gilla läget. Kan dessutom säga GRATTIS till Amanda N som vann LC:n och självklart grattis till alla andra som kanske slog sina egna rekord osv. Fick faktiskt se en hel del snygga ponnyer, jag menar sånna som var riktigt avlade för dressyr osv. Nu beskrev jag nog detta lite fel, men huvudsaken att ni förstår eller..?!

Har dessutom fått några beställningar på bilder så lite pengar inför sommaren utan jobb, så kanske har råd med en tur till Stockholm eller vad säger ni? Kanske borde passa på och leva livet denna sommaren...Nja, jag har dessutom en ponny som jag ska hyra så pengarna kommer gå till det haha. Nej slutbabblat och ni får en porträttbild från igår sen kommer resten på facebook och några snyggischar här:)
Faluhoppet 2011

Var ju där i fredags och åh vad mysigt jag hade det där för mig själv, gick och strosa och kollade in alla fina hästar, tog en massa kort, satt i den stora grässlänten och bara hade det gött! Perfekt väder haha så jag klagade inte direkt, bara tråkigt att åka hem när det var som roligast men får hoppas att jag har tid att åka dit nästa år igen.


Det var de redigerade bilderna, fler kommer väl under veckan:)

En sporre + lite random snack...

Är något som man använder i fall man behöver lite extra att motivera och skänkla på sin älskade fyrbenta. Jag tycker och tänker att dessdå bättre man blir dessdå mindre skulle man behöva dessa redskap, men ack så fel man kan ha. Såg nog den ena slags sporren från den andra på Faluhoppet i fredags, höjde nog en hel del på ögonbrynen och min hjärna arbetade på fullfart. Varför har Internationella stjärnor dessa vassa och långa sporrar på dessa väl avlade och känsliga hästar med mycket motor och vissa är mot det hetare/galna hållet?!

Hallå, man har väl ben att rida med eller, dessa känsliga hästar borde väl kunna gå lika bra med ett par starka och vältränade ben som alla våra duktiga internationella stjärnor har? Inte tror jag att våra bästa hoppryttare har dålig kondis eller styrka i kroppen så varför använder man dessa skarpa sporrar? Har inget emot sporrar, ett bra hjälpmedel för en lite trögare häst, men det var speciellt en slags sporre jag inte gillade.


En slags sporre, ser rätt vass ut enlig mig...men jag är ingen expert detta är mina egna åsikter, jag tänker inte försöka ändra på någons åsikt.

Två andra sortes sporrar...

Lite mer sporrar...

Det är den till vänster här på denna bild som jag var lite skeptisk mot, men jag kanske har fel hur vass den är!

Denna person var nog en av de få som använde korta och runda sporrar. Resten hade dessa lite vassare versionerna som ni har sett på bilderna ovan...

Jag accepterar en del av dessa sporrar men vissa gillar jag inte alls! Men dessa är mina åsikter och tankar, om jag fick bestämma fick man bara rida på "barnsporrar" men det lär nog inte hända att folk går över till dem milda och snälla sporrar. Hur som helst, fotade dressyr idag och jag kan härmed meddela att jag kommer SLUTA fota på klubben! Jag får absolut inte ut något av det, jag anses inte tillräckligt bra för att fota, eller förfråga om jag kan skicka in bilder till tidningen åt klubben, utan frågar någon annan som inte ens är lika intresserad som står precis bredvid och totall ignorerar mig. Lågt, jobbigt, känner sig lite förolämpad kan jag säga. Dessutom får jag inte stå som fotograf på tävlingarna hemma för jag jobbar "svart" och inte skattar. Men man behöver inte skatta förän man har inkomster på mer än 22.000:-!

Dessutom, jag märker hur en viss människa i klubben verkligen ser ner på mig, eller inte riktigt ser ner på mig, men denna person, nja jag gillar henne inte för fem öre! Känns som hon smått hatar mig men kan ha fel...
I alla fall...så är det slut på fotografering på klubben, om det önskas får ni fråga först, jag kommer inte komma på eget intisiativ längre. Eftersom jag inte räknas tillräcklig trovärdig och "ren" när jag jobbar för Equipe så tja...detta är ett hemskt tråkigt beslut jag har tagit och det kan hända att jag slutar rida också till hösten, jättetråkigt och hemskt men det beror på om jag kommer in på högskolan i Jönköping, eller om jag väljer att jobba här eller någon annanstans. Framtiden är oviss och verkar inte få något sommarjobb, så inga pengar här inte plus att jag inte kan begära att mina föräldrar ska betala allt åt mig när jag är 19 år och tar studenten till sommaren.
Fast vi ska inte ta ut något i förskott, får hoppas på det bästa och tro på att det kan förbli bra i framtiden också.
Nu ska jag i alla fall kolla genom massa MASSA bilder från Falun och dagens fotografering på klubben:)


Önskelista

Jag har en önskelista, men det betyder att jag måste sälja vissa objektiv för att ha råd med nya och bättre versioner av dessa objektiv. Hoppas verkligen att jag får sommarjobb så jag har råd att köpa åtminstånde ett nytt objektiv!
Visserligen ska jag vara fräck och fråga mamma om hon kan hjälpa mig att köpa ett objektiv genom sitt företag så får jag betala tillbaks i omgångar. Typ delbetalning alltså, men vi får se. Just nu känner jag verkligen för att önska mig ett Tamron 28-75 f2.8. Något som mer står på mitt önskelista är *trumvirrvel* Nikon 70-200 f2.8 VR II!
Men att ha råd med bägge dessa objektiv, körkortet och annat, nja, får nog priotera Tamron 28-75mm för det begagnat kostar runt 2500kr mot Nikon som kostar runt 16000 begagnat!

Om jag ska ha komplett kameraväska fattas bara ett macro-objektiv på detta. De vill säga, jag gör mig av med 18-55 och 70-300 mm av märket tamron och byter ut dessa två mot de två objektiven jag verkligen önskar mig så är min kameraväska komplett, snart där, om jag får jobb i höst så kan jag ha råd med dessa objektiv och kompletterat min kameraväska i objektivväg till nästa år eller om två år. En önskan jag har, och jag hoppas innerligt att jag kommer få några beställningar från Equipe, eller en hel del så jag får in lite pengar, ni får komma ihåg att jag inte kommer få något studiebidrag efter studenten eller senare om jag inte söker om det om jag väljer att plugga på högskolan...Så all slags inkomst behövs för stunden eller åtminstånde i sommar.
Usch nu är jag dödligt trött känns det som, blir en fartfyll dag imorgon också, så nu måste jag sova, visar bilder från idag imorgon + morgondagens bilder!:)

Arkivbild Nikon D7000@1/1000 F.5.6

Dagen avslutades med...

Grillad kyckling med potatisgratäng och cider, bättre slut kan man inte få, eller min dag är inte slut än, ska fortsätta min planering inför bröllopsfotograferingen, ladda in bilderna från kameran, jisses vad starter det var vid Faluhoppet idag, första klassen slutade kl.16.00 och sista klassen startade runt kl.19 men jag var ej kvar då för jag var tvungen att ta en buss hem vid 18.37!

Men mitt jäkla minneskort dog igen, så nu blir det att prova formatera det i datorn, använda det imorgon och om det lägger av imorgon också blir det att gå till Expert och be om ett SanDisc istället, kan inte ha det såhär längre, får ångest varje gång att jag kanske förlorar massa fina bilder som kanske blivande kunder vill köpa! Nej nu tänker vi inte mer på det, ska dra in bilderna till datorn nu, fortsätta på min planeringslista, och redigera bilderna:)


Diss på krångliga minneskort! 
Hiss på många snygga hästar och på bröllopsfotograferingen:D

Fullt ös medvetslös!

Hihi, längesen jag kände att det var roligt och vara lite stressad och lite pressad över något! Sitter och kollar genom Emelie Ohlssons bröllopskurs och blir så inspirerad av att fota bröllop även om prestationsångesten kommer fram lite smått haha. Har även börjat spåna på olika paketerbjudande, hur mycket timlön jag ska ta osvosv.

Ah, dessutom ska jag försöka få igång en intensivkurs med körkortet, hinna åka till Gotland, ha massa konserter, fota hästtävlingar, åka på hingstvisning, ha stalltjänst, ta STUDENTEN, hitta sommarjobb och...va det något mer?
Tror inte det men innan allt är färdigt kommer jag vara helt slut! Jo vänta...en sak till, jag ska hyra Syren de två första veckorna av sommarlovet, wihu! Får inte glömma bort att jag fortfarande har praktik i 2v till så än är det inte lugn och ro inte. Nej, lite halv virrigt inlägg, jag är sjukt trött och imorgon ska jag runt och flänga i lilla dalarna känns det som.

Ska med pappsen på hans jobb och fota en massa ställen i Hedemora kommun, hinna äta, ringa till körskolan, fortsätta planera inför första mötet med brudparet, äta, ta med pengar till Matilda och hinna med bussen till Falun där jag ska tillbringa eftermiddagen och lite av kvällen för att kolla på de nationella hopptävlingarna som pågår där just nu. Är sjukt pepp på allt men ingen tid över till bloggning, sömn eller något vettigt haha. Blir nog att gå på sockerkick imorgon så jag orkar och hinner med allt!

Hiss för Emelies otroligt bra Bröllopsfotograferingskurs!

Mer än man tror

De som har mig på facebook har nog läst att jag har köpt en fotograferingskurs med ämne Bröllop och när man kollar genom allt man ska tänka på så blir man yr men samtidigt väldigt VÄLDIGT pepp på att fota bröllop! Svårt att förklara hur mycket men en sak vet jag, hade verkligen inte suttit fel med ett ljust-telezoom! Och ett bra vidvinkelt objektiv för att täcka hela områder med fotograferingar. Bäst objektivet jag har är mitt 50mm f.1.4 och resten är inga direkta bra objektiv, speciellt inte när man vill kunna ha en snygg boke fast man kan zooma! Är det någon vänlig själ som skulle kunna låna ut ett 70-200mm till mig? Om det är det och bor i närheten av Dalarna så blir ni min räddare i nöden!

Men tillbaks till själva ämnet, om kursen, för er som är sugna på att lära er att fotografer bröllop, beställ denna kurs, för den verkar sjukt prisvärd och den tar verkligen upp allt man skulle behöva kunna. Även om den där lilla notisen om att man helst ska ha utfört minst 10 porträttfotograferingar får man ta med en nypa salt, vem säger att man inte kan vara duktig med människor och ljussättning bara för man inte har fotat människor fler än 10 gånger?
Fast kan avslöja att jag har en aning prestationsångest just nu, herregud så mycket jag ska hinna med på 3v! Finns tips om att ha en provfotografering med brudparet, men jag känner, hur ska jag hinna med det med alla konserter osv? Åh herregud stress, men fan vad roligt det ska bli! Funderar just nu seriöst på att starta eget fotoföretag nu efter studenten och sätta igång på riktigt. Man blir så inspirerad av Michaela D när man läser hennes blogg.

Nej slutpratat, sitter fortfarande på praktiken så nu ska det taggas bilder, laddas upp bilder och...sen hem;)

Arkivbild eftersom jag sitter på en lånedator.

Lånedator

God morgon, bloggar en snabbis, ska iväg på ett möte med överförmyndaren här i Hedemora. Jag hjälper dem lite med deras hemsida som ligger som en undersida på kommunens hemsida. Ska vara där halv 10 så måste kila iväg om 5 minuter.

Hur som helst, jag sitter med en lånedator så jag kommer åt kommunens alla bilder som ska kollas igenom, sorteras och ska taggas. Det är kanske inte det roligaste att tagga hundratals bilder men det ska göras och min handledare som har hand om det egentligen hinner inte direkt med det så det är min uppgift. Det är en HP Compaq 2710p jag sitter vid, en sån där 13 tums laptop med vridbar skärm, alltså att man kan snurra den 180 grader och dessutom vika ner den så själva skärmen är uppåt så det blir som en...Ipad? Hur som helst är den rätt mycket mindre än skolans så det känns lite konstigt att skriva på denna.

Hoppade på ridlektionen igår dessutom och jag hann ha konsert, lyssna på massa barn som spela och sjöng, sen stressade jag iväg till ridskolan, 20.05 kom jag dit, med ridkläderna i en påse, sprang in på toa, böt om sen hade jag 15 minuter på mig att borsta, tränsa och sadla klart. Så lite stressad kände man sig. Men själva ridpasset gick riktigt bra, trots allt bara andra gången jag hoppar Syren och hon är knappt hoppad eller utbildad + att hon är bara 6 år så lite fick man kämpa, sprang bredvid en gång sen tog vi ett litet spö som varning, använde de aldrig så sen blev det fart, lite mycket så då var det bara att släppa spöt och hålla i sig. Nej men hon har inte direkt någon stark galopp än så det måste gå ltie fort och hon blir väldigt lätt stark och framtung men hon är väldigt känslig samtidigt så det blir att krama i tygeln 100 gånger typ och försöka få till avståndet, men det gick helt okej. Vi landade på andra sidan hindret samtidgt och på samma plats. De vill säga jag satt kvar haha.
Nej nu måste jag kuta, tjingeling:)

Såhär såg det ut igår, men idag får ni räkna bort den stora laptopen:P

Roliga nyheter!

Jag blev faktiskt riktigt nöjd med bilderna i söndags i Säter. Även om det regnade som tusan ibland så blev färgerna och ljuset väldigt härligt och det blev ju bara bättre med alla fina ponnysar som var med.
Just nu laddas de sista bilderna upp till Equipe, skönt att få det gjort. Det går så mycket fortare här på praktiken än hemma. Fick reda på igår att vi hade ca. 8mb i sekunden hemma på vårt trådlösa internet, så det förklarar varför det går så mycket fortare när jag lånar internet här på praktiken!

Dessutom har mamma skaffat fotojobb åt mig, snälla söta*host* mamma. Okej snäll är hon allt men söt, ibland är hon mer en häxa haha. Men det är väl så mammor ska vara eller? I alla fall hon kom hem med den roliga nyheten att jag ska få fota ett bröllop dagen efter studenten, de vill säga 11 juni!
Gissa vem som är pepp, mitt andra bröllop och jag vet att om det är fint ljus kommer jag säkerligen se till att göra slut på batteriet och minneskorten haha. Det ska bli så jäkla roligt!
Fast jag är inte jättevan med att stå som den officiella fotografen precis så nu ska det letas inspiration och lite tips och trix vad man ska tänka på vid ett bröllop! Blir väl kanske att ta kontakt med Emelie Ohlsson för lite råd osv.
Hade varit sjukt roligt att gå på hennes bröllopskurs men det är lite långt bort, buhuhu...

Något mer roligt som händer är att jag ska på en hingstvisning med mamma(mycket mamma) på lördag.
Shagya-araber, gissa vem som är pepp på helgen?! Ska dessutom fota på hemmatävlingarna så mycket som jag hinner, men hingstvisningen går i första hand så vi får se om jag hinner med och fota storhästarna på lördag, fast förhoppningsvis så ska det hinnas med det också! Just ja, måste in med sista versionen av projektrapport, herregud, snart är det dags för studenten! Haha men nu har jag en anledning till att supa mig död på fredagen, eller rättare sagt har en anledning till att inte smaka allt som jag misstänker att folk kommer försöka få i mig haha. Kan inte komma bakis till ett fotouppdrag men några cider och KANSKE någon drink blir det, vi får väl se.
Nu måste jag gå och hämta lite vatten innan man får huvudvärk på riktigt;)

Hittade lite ögongodis bland söndagens bilder, Josefine och Jasper:)Vi ser de regna, vi ser de regna de va väl*piip*

Typ så, östener när jag gick till ICA och köpte lunch, en sallad igen, så gott så! Har fortfarande lunchrast så bråkar lite med mina bilder och equipes uppladdare till deras webbshop. Vissa bilder är för stora men de är precis lika stora som de andra som fungerar så jag vet inte vad problemet är...Piggar upp mig själv med lite disneymusik, notalgi vett ni~

Jag som hade planerat att gå hem, men aja, vi får göra det bästa utav dagen men kan säga att internet här i Rådhuset är SÅHÄR mycket snabbare än mitt hemma, så det tar kanske 10minuter för så många bilder de tog för mig att få upp igår under 3 timmar, GAAH! Aja, det är bara en klass kvar nu, sen ska allt matchas upp med rätt ryttare och häst, sen så ska jag ändra storleken på de bilder som inte ville upp och sen är jag äntligen klar!
Nej nu ska jag nog förminska färdigt allt bilder sen så blir det att fortsätta med praktiken;)

Såhär ser det ut när man laddar upp bilder till equipe:)

Equipe.nu

En sida där man som hästfotograf kan anmäla ett sammarbete. Då får man ladda upp alla sina bilder där, 50% av bildpriset får man, kanske inte jättemycket men man får med ett namn och om man har tur så blir man bokad eller så bokar man sig själv. Har bara fotat i Säter för dem så kan inte direkt säga hur bra det är. Jag har en egen liten åsikt som jag inte tänker dra här, men de iblandade vet vad jag pratar om.

Håller för närvarande på att ladda upp bilder från Säter fortfarande eftersom mina bilder är gigantiska, och tydligen är vårt internet hemma sämre än det på praktiken så det går mycket långsammare här hemma!

Något som är tummen upp är att jag nu väger 47 och mitt mål att väga 45 till studenten närmar sig! Fortsätter jag med mina korta promenader på 25 effektiva minuter varje lunchrast och promenader hem från praktiken så fixar vi det här utan allt för stor press eller liknande. Nu håller jag på och "tränar" framför wii fitness, roligt roligt, bättre än sitta stil och stirra på när alla bilder laddas upp i alla fall.
Så nu ska det fortsättas med det och fler bilder kommer upp från den senaste veckan som jag inte har visat:)

Ponnydressyr

Lite smakprov på bilderna som kommer upp på Equipe här under dagen, första gången jag laddar upp bilder till Equipe. Hoppas man får någon liten beställning, men annars är det bara roligt att fota hästar, hihi.

Atschuuuuuu

Morgon eller vad man säger vid 10.13, jag är på praktien och nyser, bokstavligen har nog hunnit nysa mer än ett dussintal gånger sen jag kom hit vid 9, herregud ja vill inte bli sjuk! Värsta är att det känns som jag har feber, helt tung i huvudet men inte på grund av huvudvärk, så får se om det blir en alvedon strax för jag tänker då inte gå hem...Skitgrej alltså!

Sitter i alla fall och redigerar bilder till Hedemora Energi, de ville ha nya bilder till deras bildspel som de har på en skärm där man kommer in vid receptionen. Bildernas togs i fredags och 134st sammanlagt att välja emellan. Idag måste jag även ringa körskolan, får se vad som planeras in då. Fast kankse borde vänta med att ringa, har ingen lust att avboka bara för att jag är sjuk! Är dessutom sjukt nervös att jag har tappat en massa nu bara för jag inte har kört sen i februari...Åh varför blev de såhär? Får trösta mig med en film när jag kommer hem. Ska även skicka bilderna från igår till Equipe, och kanske...videoblogga? Nja vi väntar tills jag låter som en människa, haha.

Nej nu ska jag göra klart bilderma sen stoppa i mig en alvendon, ringa Sonny, gubben svarar inte...Och tja, kolla på fler bilder. Om tiden finns kommer jag pilla på hemsidan:)

En överredigerad bilder bjuder vi på^^

Nya portfoliobilder

Japp, har hitta några som ska in i mitt portfolio på hemsidan, så nu ska det bytas ut bilder. Ett litet tips, våga zooma ut för att få med naturen alla fina underverk. Idag var det visserligen regn men ett tag lös solen och bakgrunden resulterade i tvärmörka regnmoln med en helt underbar skog med massa olika nyanser av grönt!
Fick äran att se Little Big Man också idag, han är så läcker den där hingsten haha. Fick även se lilla Hulster idag, söta ponnyn då! Hans lilla ryttarina rider honom så mjukt och fint, de kommer gå långt när alla knappar har fallit på plats.

Alla ryttare från hemmaklubben gjorde en riktigt bra insatts idag, minns inte vad alla fick för placeringar men generellt blev det en superdag! Nej nu måste jag sova, hoppas det inte blir mer åska i alla fall!:)

H*lvete...j**la...s**t sak!

Alltså nu har mitt tredje minneskort gått o dött! Fattar inte...visserligen stod det i manualen att Kingston inte var testad tillsammans med Nikon men det funkar om man inte använder seriebildtagning, hur bra som helst och filma kan jag också göra men sen, när jag vill ta fler än en bild i taget, de vill säga hålla ner knappen och dra av ca...5st bilder t.ex. så dör det, poff pang så står det Err i displayen på kameran så kan jag inte använda det längre.
Tur att man garderar sig och tar med det andra 16gb minneskortet som är min riktiga trotjänare, har aldrig krånglat eller något, men det är av SanDisc och det var testat tillsammans med Nikon och det funkade...

Nej vänta...åh vad är det här, gick iväg en snabbis och hämtade min kamera och provade sätta in minneskortet igen för jag har precis lyckats fört över bilderna från det krångliga o hemska Kingston 16gb minneskortet och det fungerar igen! Vad är det här för nyckfullt minneskort jag har hittat? De andra kunde ja nog inte ens föra över bilder till...ibland undrar jag verkligen varför jag har blivit sån teknisk nörd eller vad man nu säger...Teknikens under kanske passar bättre?! Så i alla fall är jag hemma nu med över 800st bilder igen på massa fina dressyrhästar och ryttare. Eller det var ponnyer men men, nu ska alla bildenra konventeras om till jpg-format sen ska alla bilder upp på Equipe! Undrar hur lång tid det kommer ta, haha.

Nej nu ska jag börja konventera de första bilderna till jpg tills jag är färdig med alla...de vill säga inatt!;)

Dessa två minneskort har jag testat till min D7000 och ingen av dem har fungerat till 100%!
Bara en förvarning till er som planerar att köpa ett liknande av kingstone...


Åh...

Hejsansvejsan, solen skiner och jag tog en låååång sovmorgon, skönt skönt! Nu ska jag iväg och handla lite indegrienser till dagens tre rätters middag som jag tänkte bjuda på, vad får ni se senare, knäpper lite kort för vi ska ha mysfamiljdag framför eurovision, i alla fall jag och mamma, haha.

Syrran har bjudit hit sin pojkvän fast om de fastnar framför tv:en märker vi. Nej nu ska jag sätta ut ninerna sen åker jag och mamma till ICA:)

En liten detalj

Såhär med en fint ljus. Tänk om man hade fotat ett brudpar i det där fina ljuset, herregud hade tuppat av eller nja. Jag hade i alla fall blivit alldeles varm i kroppen och bara fånleet under hela bröllopet haha. Under mitt bröllop ska jag i alla fall ha en sån här fin dukning!

Tänk att ljuset kan vara så avgörandet i så mycket, om det är fint är ljuset starkt och oftast ger det en värme ut dess like, men halvmolnigt är det ett mjuk lite drömskt ljus i vissa fall och det ger en väldigt harmonisk känsla. Om det är tvärgrått ute blir det kallare och ger en mer seg känsla och lite...vet inte hur jag ska förklara men jag föredrar den lite halvdisiga ljuset, de vill säga med lite tjockare dismoln framför solen så det blir mjuka och fina skuggor som ger ett mer djup i bilderna, nästan lite drömsk. Kanske fel ord men när jag började fota med system tyckte jag att en KLARBLÅ dag var det bästa ljuset, kanske för sport då man vill ha så kort slutartid som möjligt.
Men nu känner jag att nja, det kanske inte är så bra med en molnfri dag för skuggorna blir verkligen hemskt skarpa och många detaljer försvinner enligt mig.

Tips, se till att ha objektet så solen kommer snett framifrån så får ni väldigt skarpa skuggor och prova fota i raw och redigera dem så att skuggorna försvinner. Eller rättare sagt fota i raw men ha inställningen att ni får även en .jpg fil så provar ni att jämna till skuggorna i både raw och .jpg så märker ni varför jag föredrar lite dismoln mot klarblå himmel. Jättekonstig förklaring det här med ljuset men hoppas någon förstår;)


Måsar 2011


Nikon D7000@200mm f/5.6
Bilder från i söndags då jag var ute i stugan och solade. Just nu sitter jag här framför tv:en och kollar på ishockey, eller snarare kollar med ett halvt öga och bloggar och läser manga samtidigt. Gick hem och tog en del nya vårbilder, fintfint ljus! Idag skulle man ha fotat barn, hade blivit underbara bilder, men nu blev det inte så, hoppas det blir av att jag får fota barn någon gång under min tid på praktiken.

Lite fler bilder från Heby kommer väl och även från dagens fotografering i Garpenberg och på Hedemora Energi. Blev väl sammanlagt närmare 300st bilder men blir nog rätt mycket mindre efter gallringen efter de bästa bilderna. Nu ska jag läsa manga och heja på...Ryssland kanske?:P

Nickis och Fiffi

Redigerad version, alla bilderna på picasa från Heby är som sagt oredigerade och de som kommer upp på facebook har fått en gigantisk logga på så tänkte visa den "bra" versionen av bilderna. Även om jag inte har visat dessa bilder i redigerat format innan menmen. Kan bara säga att de är såhär söööööta och ponnyn är verkligen bra på allt! Tänk om man hade en sån lite skrutt haha.

Idag har jag 2st fotouppdrag, kanske 3, beroende på om jag åker till Hamre eller inte...Kan ju hoppas på det...Fast vem vill skjusa mig dit mitt på dagen? Ingen antagligen buhuhu, de som ska hoppa ute, blir så fina kort då!
Mår för övrigt liiite bättre idag men kan fortfarande må bättre. Ska se om jag kan få låna mammas ICA kort och handla lite saker till morgondagens matlagningsstund. Syrran ville att JAG och inte mamma skulle laga paj imorgon men vi har inget till pajen så måste handla!

Äsch nu får jag inte skriva mer, måste se till att jobba lite med de bilderna som ska jobbas med innan jag måste gå runt 10.45 för att åka till första uppdraget i Garpenberg..;)

Vissa bilder är jag sjukt nöjd med och vissa är okej men kunde ha blivit mer skarp..

Äta rätt

Är något jag försöker göra men det går inte så bra vissa dagar, och det är något som jag inte är själv om att ha svårt med. Om man vill vara ett riktigt freak ska man äta en rejäl frukost, äta en frukt runt 10, lunch vid 12, frukt eller något lätt vid 3 och kvällsmat vid 6, halv 7 på kvällen och avsluta med en frukt sen runt 8, 9.

Detta är den absoluta bästa dagen i matväg enligt många "experter", men jag tycker man egentligen ska utgå i från VAD man äter och inte hur mycket och ofta man äter. Fast det kanske är något jag bara tycker. Jag kan till exempel inte äta mycket frukost så ibland så blir det att jag äter väldigt mycket lunch, väntar tills runt 7 halv 8 innan jag äter och äter då mycket igen. På det sättet gör jag det inte så optimalt för mig själv eftersom jag vill gå ner i vikt och samtidigt äta vad jag vill. Hemma är det husmanskost som gäller, potatis - köttbullar osv. Men jag tycker att husmanskosten är väldigt enformig, i alla fall i mitt hus.

Fast egentligen borde jag vara nöjd, för jag är en pastanörd, vi äter pasta vääldigt ofta och det är inget bra koncept för någon som vill gå ner i vikt och få muskler. Vill inte direkt ta bantningsmedel eller liknande, jag ska klara det här med att äta rätt(försöka) och träna. Nu är det så att jag faktiskt har börjat gå promenader 2ggr/dagen om orken och tiden finns. Har även halvt börja lägga in lite springdistanser när jag är ute på promenader, men det känns i både höfter och knän så jag brukar inte vilja spränga gränsen och springa långa streckor.

För studen brukar jag ta en promenad på 25min under lunchrasten och sen kan det bli en när jag kommer hem på kvällen eller så hoppar jag hopprep även om jag inte riktigt orkat de senaste dagarna.  Men ihelgen ska jag börja igen, nystart, och jag är allt för medveten om att jag har väääääääldigt många nystarter men det känns bra att man kan sluta och börja om annars tappar jag lätt allt och bara blir sittande.
Imorgon ska jag till återvinningsstationen och fota, sen ska jag nog ut till ridklubben, sen blir det att slappa resten av kvällen eftermiddagen, får se vad som händer på praktiken efter jag har varit ute vid hamre.
Nu ska jag nog faktiskt börja dra mig hemåt, har inget mer att göra idag.

En gammal bild på min bebis för 2 år sedan.

12 maj 2011

God morgon, för alla er som inte vet att det har åskat så gjorde de det lite så där lagomt mycket men trött som man var inatt så lyckades man somna om direkt, tur! Sen nu, med huvudvärk och allt arbete på datorn så önskar man att man bara kunde få krypa ner i sängen och sova.

Fy tusan vad trött man blir av dåligt väder, speciellt jag, påverkas en hel del..När det är sol är jag oftast väldigt glad av mig och positiv men när det är regn som idag känns det som världen går under, haha eller kanske överdrift men ni förstår poängen. Dagen har inga speciella planer, hoppas på att jag ska få en liten informationstext om vårt "äldsta" gym i stan, annars vet jag inte riktigt vad dagen bjuder på. Orkester ikväll, får se om huvudet kommer sprängas då eller inte! Angående fotandet ska jag ut och ta lite bilder när jag vet att det inte kommer en skur utan förvarning. Var visserligen och fotade i tisdags vid Vasahallen, har säkert redan skrivit det.

Men lite inspirationstorka inom bloggningen har jag just nu, blir mest vardag känns det som. Blev rätt mättad av Heby fotograferingen då jag stod från 9-17 och fotade i stort sett i streck! Hade 3x30 min paus sammanlagt under dagen, ni som tävlar med hästar vet säkert hur lång tid vissa tävlingar tar och sen att stå hela tiden är ju rätt jobbigt, i alla fall för mig som är så bekväm.
Nej nu ska vi se om jag göra något vettigare än sitta och blogga, hoppas ni har fått sovit något under detta åskväder som natten bjöd på;)

Såhär sitter jag för stunden, lånar min ena handledares plats när hon inte är här, eller hennes skärm snarare, lite lyx, hihi:)

Hoppning va det ja...

Red igen igår med 20.30 gruppen, sent! Men det gick bara bra, hoppning ute blev det, jätteskönt! Kunde äntligen få använda mina enda tröja som matchar med hjälm och ridbyxor haha. Plus min tunna blå väst, fast hade ju säkerhetsvästen på mig så det blev lite sådär lagomt svettigt med det varma sommarvädret vi hade igår.

Fick i alla fall rida Syren, stackarn var trött innan vi ens började så det var väl inte lika mycket fart som på dressyrlektionen förra veckan, idag blev det nästan ponnyskänkling för att stackarn var så trött och inte ville gå framåt. Fast det ändrades rätt fort när vi hoppade lite "terräng" hinder längs med våran stora gräsbana, då blev det allt en liten bakutspark och huvudet i marken, eller försökte i alla fall går ju.
Hon var annars jättefin, hoppade som en tok och jag som inte har hoppat henne innan blev lite efter i handen, men hon överlevde, lite sur blev man väl när man inte fick kuta rakt in i Halifax, men det var nog lika bra det, haha!
Hur som helst så äääälskar jag vår gräsbana! Så himla bäst är den, lillponnyn hade varken skor bak eller broddar och hon halkade inte ens eller tappade fästet ute på gräset, rätt skönt att kunna ha det så, slippa krångla med brodd och hela kalaset!

Tråkigt nog är det ju inte direkt många som vill fota när jag rider den tiden, snyft, så inga bilder! Och jag har inte tagit någon snygg hagbild heller än på sötplutten och som ni märker är jag helt kär i ponnyn, haha, hon är så söt och goa att ha att göra med, försöker alltid sitt bästa även om vi vill att hon ska försöka göra saker hon inte kan än.
Nej nog pratat om detta, ska rida igen ikväll och jag kanske har någon som fotar och FÖRHOPPNINGSVIS sitter jag inte som en mupp eller gör världens finaste miner osv, dags att börja arbeta, tjingeling:)

Måste tillbaks till Heby, jättefina bilder blev de!

All that, was it something important?

God morgon, jag sitter med simhallens hemsida, redigerar bilder till den och har redigerat två bilder som ska iväg som beställning. Roligt, roligt! Men vad ska jag ta mig till? Har inte fått någon info om när, var och hur vi ska göra på studenten riktigt, visserligen har vår graflärare gått igenom snabbt vad som händer men jag minns inga tider, hoppas de kommer snart på posten...

Och efter det, mellan allt som ska göra på skolan innan vi ska ut kommer det säkert bli några timmars dötid så att säga, vad ska jag då göra? Mamma funderar på om vi ska ut och äta på resturang, men när, var och hur lång tid har vi på oss innan vi ska ut på puben osv? Herregud har bara massa ångest över studenten, varför är det såhär stressigt och förvirrande att gå ut skolan? Inget sommarjobb heller, ojojoj, hoppas jag får ett annars kommer jag gå i taket av stress för att tok ringa överallt...

Nej nu blev det bara depp alltihopa, så vi byter ämne till...äsch skriver ett inlägg senare om hur det gick på ridningen igår, ska se till och bli klar med bilderna nu så tjingeling:)

Dessa bilder fick ja på beställning igår kväll, hoppas köparna blir nöjda med redigeringen:)
Angående den skarpa kontrasten om det är någon som ser den så...så har jag dragit ner den avsevärt på min laptop...men tydligen inte tillräckligt...

When you think you're done you realize it's only the beginning

Ungefär så känns det just nu, sitter och gör om kommunens simhalls hemsida som ligger som undersida på kommenshemsida. Usch vad text det är utspritt överallt och ingenstans! Hur kan man ha så många sidor med så lite text på varje och undersida till allt fast man lätt skulle kunna ha vissa saker undersamma sida?

Var till simhallen/sporthallen innan lunch och pratade med honom som brukar ordna runt med deras hemsida, han kunde inte så mycket erkände han så han gav mig fria händer även om hans egna ideér inte fungerar efter kommunes hemsidemall, men det var rätt bra ideér han hade men vi har inte tid att göra en hemsida från skratch, i så fall får han leta på ett gratis webbhotell liknande weebly t.ex.
Fick även inloggningen till kommunes bildarkiv som fotograf Gomer har, så några bilder där ifrån ska till mitt förslag på hemsidan och jag kommer även att använda mina egna bilder som jag har sedan tidigare.

Men är klar med första och andra sidan nu...bara 7st undersidor kvar att gå igenom, skriva om texten och välja bilder. Puu, undrar hur lång tid detta kommer ta? Ska även slå ihop sidor, men kan inte bestämma mig för vilka som ska ihop osv. Evighetsgöra, men jag bad om det så det är bara att bita ihop och se glad ut!
Fast jag önskar att upplösningen på den extra skärmen jag har inkopplad skulle vara lite bättre då, bilderna blir rätt så mycket sämre haha. Men rådhuset sitter bara på skitskärmar och datorer, uråldriga är dem. Fast de har i alla fall Windows XP som tur är!;)

Från version 2 och neråt är de jag håller på med, men allt innan ska jag få ihop och förbättra, si sådär lagomt mycket, men det är bara kul:D

Sommartider hejhej sommartider

Sommaren är i stort sett här, även om det antagligen kommer något bakslag igen, men det är väl normalt, bara maj än, även om man hade hoppats på att det skulle kunna hålla i sig lite längre värmen.
Dålig bloggning från min del, inte bra eftersom jag egentligen har all tid över till det! Hur som helst, gårdagen var enformig, jag var ute och promenerade med hunden och sprang lite...inte mycket för både jag och hunden tyckte det var lite föööööör varmt...!

Annars så har jag inte gjort så mycket mer, redigerade lite fler bilder från Heby, tror jag ska däremot göra om några, de duger nästan med att bara ljusa upp vissa för det blir så jobbigt med alla skuggor när man drar upp kontrasten, men det är väl lagom rolig info.
Idag ska jag dessutom rida igen, hoppning kl. 20.30 med en vuxengrupp, blir nogi ngen terränghoppning som grupperna innan men det gör inget, speciellt inte om jag får Syren...Och dessutom är det nästan mörkt då så nja, tror inte vi hoppar terräng men kanske ute på utebanan om man har tur och inte dammar bort.

Förhoppningsvis så ska jag fota idag, men annars blir det att ändra på saker och ting på kommunens hemsida igen, den som ger mig riktigt dåliga vibbar, nej men den är inte bra uppbyggd! Så nu ska jag sätta igång eller strax, hihi, har man två skärmar att arbeta med måste man ju redigera lite bilder först...Tror inte min handledare har bestämt något jag kan göra än så...Tja jag har en spontant handledare som ger mig uppgifter när det kommer, annars får jag sitta vid datorn och roa mig bäst jag vill. Men det är en hemlis så nu ska jag redigera tjingeling!;)


Har inga bilder från jobbet så det blir en "gammal" bild.

Planering...vad är det?

Jag är sånt kontroll freak ibland och idag har jag ingen koll alls på vad jag ska göra på praktiken, vill inte packa påsar och dra in bildspel på minst ett dussin usb, jag vill...göra något roligt, GAAAH.
Dessutom har min handledare en viss vana att ta allt som det kommer, visserligen var hon på kurs tor-fre så hon har rätt självklart inte planerat eller hunnit tänkt på vad jag kan göra. Men lite tråkigt är det allt att inte ha något och göra på praktiken. Imorgon ska det ringas till Svedjans dagis och fråga om jag kan få komma och fota där igen, ska bli roligt roligt och förhoppningsvis är det faktiskt lite (mycket) dismoln på himmelen så ljuset blir en ANING mycket bättre än på hopptävlingen i lördags!

Försöker även själv att planera in Säters dressyrtävlingen med sponsring och allt, men får man svar på mailet, nej...
Åh jag vill veta hur det kommer bli, annars får jag väl...hitta på något, tänker i alla fall sätta upp lappar i Säter om att jag är där och sen får vi se. Nu tänker jag däremot gå ut i solen nu på lunchen, ska till apoteket och köpa alvedon, helt slut hemma och det är något som behövs, det lovas;)

Heby RF Regional hoppning


Hemma:D

Yes, ingen bloggning bara för att jag har varit och fotat hela dagen lång, de 2 första klasserna höll på till...2 typ efter lunch, helt sjukt vad starter det var! En del superrundor och en del lite sämre rundor men generellt var det jättefina rundor.

Måste säga att Södra är ett riktigt skönt gäng haha, och det var några som frågade efter bilder! Roligt roligt, nu håller jag på att ladda upp alla de 14GB bilder, men uppdelade klassvis för man orkar inte riktigt leta reda på sig själv om man säger så om det är över 800st bilder. Dagen blev inte direkt sämre av att det blev sommar igen, sjukt varmt och skönt att stå på banan även om det blåste lite kallt i början, men sen vid lunch stod man i t-shirt!

Nu ska jag sätta in ninerna i sina burar duscha och sen fortsätta ladda upp bilder, sen kommer Li somna gott! Får se om jag redigerar lite bilder och lägger upp här, men troligtvis inte eftersom detta kommer ta tid att få upp alla bilder på hemsidan! Så tills vidare, tjingeling :)


Nästa vecka ska jag till Säter och fota dressyr, hoppas man får svar på mitt mail som jag skicka dit idag!

Presentkort

Suttit och slängt ihop ett presentkorts design, blev rätt nöjd, enkel och stilren enligt mig men har två versioner så tänkte visa er dem, och det vore snällt om någon hade lust och säga vilken av dem jag ska skriva ut och använda när jag är och fotar olika tävlingar.


Själv tycker jag den första, även om jag mer är för svartvitt än vittsvart.

Hur som helst så måste jag pysa i sängen, Natte kommer 7.15 och hämtar mig, herregud, jag som är så morgontrött! Detta ska absolut med, resten kan jag köpa på plats.

Kamera: Nikon D7000 + D60 som reserv
Objektiv: 55-200 + 50mm.
Minneskort: 2st 16gb + 1st 4gb.
Övrigt: Motljusskydd, närbildsfilter, pengar, mobil, visitkort, hemsidelappar(med min hemside adress).
Frukost kommer jag ta med mig men resten får jag köpa, haha.
Nej nu kallar sängen, sjukt trött och det blir en lång dag imorgon, nattinatt:)

Problemlösning

Go eftermiddag eller något. Sitter och går igenom kommunes hemsidas alla fel, haha, den är inte så bra uppbyggd så fick i uppgift och skriva ner alla fel jag hittade och det blev en del. Kan inte förstå varför man klämmer in så j*kla många undersidor med kanske bra några rader text? Då kan man skriva ihop vissa sidor så det blir en lite längre text enligt mig. Och jag tycker de kan göra pdf:er av vissa texter också för det är irrlevant om man inte är jätteinsatt inom vissa grejer.

Det viktigaste ska stå på hemsian sen om man vill fördjupa sig tycker jag man kan ha en dokumentbank eller något. Detta är vad jag arbetar med nu såhär på fredags eftermiddagen. Nu när jag väl är inne på problem dök det verkligen upp ett tills imorgon! Roland Thunland ska till Södra Dalarnas RFs regionala ponnyhoppning imorgon och han har förtur att ladda upp bilder på Equipe så vet inte hur jag ska göra, för jag är ju den som sponsrar med vinnarbilderna men då måste jag upp med lappar till hemsidan så de som vill kolla på bilderna hittar in, men då blev problemet att han är ju också där, inte direkt en hitt om man är två fotograf som jobbar på samma ställe med reklamering osv.

Men jag tar med mig lapparna, ska göra klart presentkorten, ladda kameran, tömma minneskorten och hoppas på att vädret är på min sida imorgon. Får även ta med mig massa matsäck, vet inte hur mycket jag kommer hinna ät imorgon, haha, kommer somna påvägen hem, det lovar jag! Nej nu ska jag letap å lite fler fel och konstigheter på kommunes hemsida sen blir det att gå till expert och köpa ett extra batteri i fall att!;)

5 snabba

  1. Böj på benen, allt är tillåtet för att få en bild med DET i sig. Strunt i vad andra tycker och tänker, en professionell fotograf står aldrig rakt upp och ned när han tar sina bilder.

  2. Fokus på något nära eller långt bort? Vad är det som lockar i bilden, vilket objekt drar till sig mest blickar? Försök och fota i ögonhöjd om du fotar djur.
  3. Ett jämt ljus men inga skarpa skuggor ger bilderna mer liv och de blir lättare att konvertera om till Svartvitt.

  4. Kompositionen är oftast väldigt viktig, försök att se bilden i tre olika delar, tre vertikala och tre horisontella. Och där någon av dessa linjer möts kallas det gyllene snittet, oftast i det krysset längst ut i bilden.

  5. Närbilder är väldigt intressanta, om man tänker på tredjedelsreglen så blir det oftast väldigt snygga bilder, men man får inte glömma bort närgränsen på sin kamera som bestämmer hur nära/långt bort du kan stå. Om man inte har råd med ett macro objektiv kan man antinge ta och köpa närbildsfilter eller ta ett telezoom och zomma!


Sitter inte på min egna dator så det finns inte så många nya att välja mellan, blir säkert fler under denna 5 veckors period jag är på praktiken! Angående tipsen har ni säkert hört det mesta men alltid bra med en påminnelse;)

Förtroende

Det är något man behöver mot någon eller några, man måste kunna känna att man kan lita på någon!
När väl den personen förstår att man kan lita på någon annan så kännes det genast mycket bättre. Genom förtroende har en av personerna känt att det är okej att berätta vad, hur och varför man säger vissa saker, man vågar öppna sig mer. Oj lite konstig mening där men whatever, ni förstår poängen.
Men det är inte mot bara människor man behöver känna förtroende, mot djur och allt runt omkring oss, om vi inte känner oss trygga, hur kan vi då leva det livet vi vill leva? Desutom hur mycket måste vi ge upp för att nå de målen vi vill? Det är många tankar som snurrar och självförtroendet sjunker. Är det så, eller kan det vara att man bara är negativ...Självsäkerhet, är det samma sak? Går inte dessa två begrepp ihop må tro. Är man självförtroende och är säker på sig själv, är det inte vanligare att människor med självsäkerhet och självfötroende har det en aning lättare i livet än oss lite mer tillbaka dragna?

Dessa tankar snurrar som sagt i mitt huvud plus en massa mer, sjukt jobbigt för självförtroendet, men jag får skylla mig själv som tänker för mycket istället för bestämma mig för att nu SKA jag klara detta! Hur som helst är jag "ensam" på min apu för stunden, båda mina handledare är iväg på något, den ena på kurs om nya intranätet och den andra är visserligen i stan men vet inte vart.
Men visar inte mina handledare att de har fullt förtroende för mig som låter mig va självgående då? Jag har gjort headers till kommunens hemsida, de ska bara vara enkla headers med en avlång bild, så det var bara att leta först i deras arkiv, sen var jag duktigt och gick ut och fota lite innan lunch. Nu ca. 2 timmar senare har jag laddat in, redigerat och gjort vissa bilder till headers och här tog min energi slut. Eller kanske borde säga att jag fick en liten svacka. Ska välja ut lite bilder till olika annonser om Hedemora, ska se om jag hittar något eller om det kommer sluta med att jag sticker ut på en promenad igen...

Skrev i alla fall ihop en liten snabb guide till bättre bilder, mest för mig själv men tänkte dela med mig av den här och till mina handledare så de vet hur de ska kunna ta snygga bilder snabbt så att säga. De har inte så mycket tid över till att fota, men förhoppningsvis med denna lilla guide kan de ta snygga bilder utan för mycket tänk. Nej nu ska jag ta och försöka välja bilder, eller något, tjingeling:)

Från när jag var ute och fota innan lunch:)


4 maj 2011

Morgon, en ny dag med nya möjligheter. Sitter och förbered nya usb:n igen, ett som måste göras. Det är trots allt 200 ny inflyttade som ska ha kassar med information och igår hann jag packa...40st kassar och de finns inte 200st färdiga usb:n så det är bara gilla läget.
För de som tror jag är en dålig praktikant tar nog detta inlägg runt 15 min att skriva för jag sätter i usb:et, låter det instralleras, drar in filen och under tiden som filen laddar skriver jag någon rad, för jag är ingen person som kan sitta
och stirra på när en fil laddar..

Dagens planering ser ut som så att jag har kameran med mig så kommer testa om mitt nya minneskort verkligen funkar nu, det är ett klass 10 kort nu istället för klass 8, fattar inte skillnaden! Men det verkar funka, får väl ta och springa omkring och fota lite människor här och hoppas på det bästa.

Nu dags att arbeta på riktigt, bloggar kanske inte under lunchen:)

Rubrik...

Jaha, dags för alla bortförklaringar då, nej men jag skrev ett långt inlägg om onda cirklar och hur det går för mig att hantera dessa men tro ni inte at det inte sparades i utkastet när jag tog en liten paus och sen när jag skulle fortsätta var allt borta!

Ibland blir jag minst sagt trött på blogg.se men jag har ändå inte haft lika stora problem som andra har, vilket jag är riktigt glad över! Men ibland jävlas denna sida även med mig...Så vad mer har jag att säga, har hittat en ny blogg att läsa, dressyrblogg och jag hittade bilder från när Ludger berbaums hingst Coup de cour flög på Roffes Qvintero under WC Finalen i Hoppning i Tyskland. Som tur var blev ingen skadad och Qvintero blev bara skrämd men välbehållen och även Coup de cour överlevde utan skavanker!

I artikeln skrev man att detta berodde på att ryttarna har mindre kontroll över hästarna från marken än hästskötarna, vet inte hur mycket egentligen det kan stämma för om en sån stor hingst bestämmer sig för att dra järnet har man nog inte sån stor chans att hålla kvar den! Tur att ingen skadades men han är nog ingen favorit för stunden hos Ludger eftersom han tvärvägrade på ett vanligt plank med en målad siluettbild på en stad och gjorde att hans chanser till en bra placering i finalen försvann.

Nej nu ska jag ta och börja dra mig, ska kolla lite på anime och jag kanske skriver om mitt långa inlägg från eftermiddagen imorgon eller något. Tar kanske med mig kamera och fotar och hoppas på att minneskortet ska fungera...även om det ser mörkt ut. Whatever, imorgon ska jag få rida till slut, hoppas jag får Syren men man vet aldrig, har bytt rätt mycket nu på slutet så aja, natti~

En av favoritbilderna från helgen:)

Motljus

Kan bli pannkaka, beroende på smak. Igår fotade jag lite påvägen hem och hann precis med att ta lite motljusbilder på gräset och lite björklöv. Har upptäkt att gräs ger en väldigt fin reflektering i motljus och det blir en härlig färg i bilden.

Fast då behöver man böja på benen eller helt enkelt lägga sig i gräset, så se till att inte ha finkläderna på er, jag fick helt enkelt ta en chansning och satt ner kameran mot gräset utan att kolla i varken sökaren eller LV för jag hade en ny tröja där jag inte ville ha några gräsfläckar på, men eftersom jag hade en idé om hur det skulle se ut var det bara att prova.

Något man däremot måste komma ihåg att man behöver fokuserar på själva objektet och om man får med solen på något sätt så behöver man överexponera denna en aning för annars blir det en siluettbild istället för en motljusbild. Kameran mäter av oftast ljuset på solen och bli inte rädd om kameran säger att ni behöver dra ner slutaren så den blir längre. Hade runt 1/200 på bilderna nedan och då fick jag höja iso:t lite för att jag skulle kunna ha en slutare där man inte får skakningsoskärpa.


Här blev ett av resultaten, helt okej bild.

Sen blev det att jag ville ha med lite av omgivningen, dvs huset och solen på andra sidan så att säga.
Då blev det att ta en stående bild, som blev såhär->

Kanske inte världens roligaste inlägg, men nu sitter jag antagligen på min matteprövning så detta inlägg är tidsinställt hehe. Hoppas ni inte fryser lika mycket som jag gör nu, svinkallt ute helt plötsligt!

 


Våga prova

Är vad jag ska göra idag, göra en prövning på matte och jag har inte direkt pluggat men har gått igenom hela boken lite snabbt och läst alla förklaringar till alla olika slags knep i de olika kaptilerna, det enda kapitelet jag har räknat är första. Tog även en chansning att det skulle vara prövning idag för den jag ska göra prövningen för är hemma så någon annan kommer förhoppningsvis sitta provvakt annars sitter jag här och väntar i onödan, men det är smällar man får ta!

Sitter för stunden i mitt klassrum där vi har grafen, ska nog ta och leta studentkläning nu när jag väl är här. Måste fördriva tiden, måste även se till att få i mig lite lunch så jag orkar sitta i några timmar med matte..
Tråkigt nog har jag inget roligt sällskap, för de flesta är på praktiken, har sett en i klassen men han ska inte göra prövningen så han försvann.

Jag är dessutom duktigt och hoppar hopprep i ca. 30 min varje dag i olika tempon, rätt skönt att få hoppa av sig lite energi, och måste ju få lite kondis så jag orkar rida på det sättet jag vill. Det är inte bara att åka med på den nivån där man faktiskt börjar kräva att hästarna ska börja arbeta rätt och man själv ska sitta rätt etc.
Låter inte jobbigt men det kan bli riktigt jobbigt om hästen inte jämt är sammarbetsvillig osv, haha.

Nej nu ska jag shoppa och sen...blir det sushi..!:)

1 maj 2011

Inget speciellt hände, åt pizza med Linnea och bara myste hemma hos henne. Hade med mig kameran men blev inget direkt fotande hos Linnea utan det blev påvägen hem, så fick några fina bilder.

Träffade även världens sötaste katt och tog lite naturbilder. Men Li har lite panik, hon vill göra sin matteprövning imorgon men vet inte om man måste göra den en speciell tid! Dessutom måste hon till praktiken och vet inte när hon ska dit heller, fan alltså! Får sätta klockan tidigt och gå in på schoolsoft och ringa till min praktikledare innan halv 9...

Sitter dessutom nu och lyssnar på en matte-dvd inför matten imorgon, för jag ska göra den för den ska klaras av nu!
Hoppas bara jag klarar den för jag pallrar inte att göra nästa prövning...men något säger att jag kommer behöva göra den! Huaaa mig, hoppas jag får göra matten imorgon i alla fall så jag få släppa skolan helt efter detta..

Äsch nu får jag försöka koncentrera mig på matte-dvdn och leta på mobilnr:et till någon av mina lärare och fråga när jag ska vara där imorgon!

Minst sagt och de blev lite för många utropstecken i denna text men ni överlever, nu ska de pluggas matte, tjingeling:)

Kompiscupen i dressyr 2011

Det hände igår ja, jätteduktiga medlemar har vi på klubben, jättefina resultat generellt och det är alltid någon som är lite bättre på något moment som höjer vissas procent men så är det jämt, en del småmissar som det alltid existerar i dressyr och ridning så generellt var alla perfekta, hehe.

Lite sugen blev man i alla fall på att rida men jag stod för fotandet och bilderna blev riktigt bra och jag kunde köra på bländare 2.8 där enligt tidningen Digitalfoto tycker mitt 50mm objektiv presterar bäst skärpa så jag är inte lite lagomt nöjd haha. Blir bara mer och mer kär i kombinationen D7000 + 50mm 1.4! Ni tänker säkert jag är knäpp som bara fotar med ett kort objektiv men hellre bättre kvalite så man kan lotta sig med lite beskärning istället för dålig skärpa på bilderna utan att kunna beskära osv.

Och vi kan säga lite såhär, inget säkert men vissa fasta objektiv presterar bättre än zoom-objektiven, men kom ihåg det är bara vissa. För den som har pengar så införskaffa ett 70-200mm av orginalskaparen, t.ex. Canon eller Nikon!
Kan bara varmt rekomendera dessa ljusstarka objektiv, har inte provat varken Nikons eller Canons men jag har sett bilder och man blir allt annat än missnöjd kan jag säga!

Nej nu har jag babblat färdigt, här kommer en smärrebomb för de som inte har mig på facebook där de flesta av bilderna redan finns:)


Det var allt, hoppas dem gillas:)